Āzija
Vienas izcelsmes
Vidēji tumšs
Kur var apskatīt produktu?
Maskavas iela 4, Rīga
Nav
Ieriķu iela 3, T/C "Domina Shopping", Rīga
Nav
Maskavas iela 257, T/C "Akropole", Rīga
Nav

Vienas izcelsmes kafijas pupiņas Indonesia Kopi Luwak, 30 g
Pieejams
13.99 €
Specifikācijas
Vispārīgi
Kafija tips
Kafijas pupiņas
Kafija veids
Vienas izcelsmes
Ražotājs
Kafijas Draugs
Kafijas izcelsmes reģions
Āzija
Grauzdējuma līmenis
Vidēji tumšs
Izcelsmes valsts
Lietuva
EAN
6468474099007
Kafijas pupiņu veids
100% Arabika, Specializētā kafija
Izmēri un svars
Svars
30 g
Par produktu
Intensīva, bagātīga un īpaši piesātināta kafija ar šokolādes un riekstu notīm piepildītu aromātu. Garša atgādina karameli un piešķir ilgstošu, saldu pēcgaršu.
“Kopi Luwak” ir grezna delikatese kafijas pasaulē. Īpaši ierobežots Indonēzijas kafijas daudzums tiek apstrādāts īpašā veidā – Āzijas palmu civetas (“luwak”) kuņģa-zarnu traktā. Vāverei līdzīgie dzīvnieki mielojas ar kafijas ogām un pēc tam cietās pupiņas izvada caur gremošanas traktu. Tādā veidā kafijas pupiņas maina savu struktūru, kas piešķir kafijai īpašu aromātu un garšu.
“Kopi Luwak” īpašā garša rodas paša procesa rezultātā. Fermenti, kas atrodas dzīvnieku kuņģī, ietekmē kafijas pupiņas un sadala olbaltumvielas. Pirms pupiņu izvadīšanas tās uzkavējas kuņģī, kur tās sāk dīgt. Faktiski process ir tāds pats kā iesala ražošanai. Tā rezultātā kafija zaudē visu rūgtumu un iegūst ekskluzīvu garšu.
STĀSTS: Pirmoreiz dzirdot par “Kopi Luwak”, vienmēr rodas jautājums – kurš šo kafiju atklāja? Kolonizācijas laikā holandieši novāca ražu un vietējie zemnieki zaudēja iespēju paši baudīt un pārdot kafiju. Tieši tā viņi drīz pamanīja, ka kafijas pupiņas var atrast vietējo palmu musangu izkārnījumos. Vietējie iedzīvotāji pupiņas savāca, nomazgāja, izžāvēja un grauzdēja savai lietošanai. Viņiem par izbrīnu, kafijas garša bija vēl pārsteidzošāka nekā parasti – tieši tā tika atklāta šī eksotiskā kafija. 20. gadsimta beigās “Kopi Luwak” izplatījās visā Rietumu pasaulē, radot īstu sensāciju.
STĀSTS: Pirmo reizi dzirdot par “Kopi Luwak”, vienmēr rodas jautājums – kurš šo kafiju atklāja? Kolonizācijas laikā holandieši novāca ražu un vietējie zemnieki zaudēja iespēju paši baudīt un pārdot kafiju. Tieši tā viņi drīz pamanīja, ka kafijas pupiņas var atrast vietējo palmu musangu izkārnījumos. Vietējie iedzīvotāji pupiņas savāca, nomazgāja, izžāvēja un grauzdēja savai lietošanai. Viņiem par izbrīnu, kafijas garša bija vēl pārsteidzošāka nekā parasti – tieši tā tika atklāta šī eksotiskā kafija. 20. gadsimta beigās “Kopi Luwak” izplatījās visā Rietumu pasaulē, tādā veidā radot īstu sensāciju.
Kafijas piegādes apjomi ir ļoti mazi, tāpēc tā pieder pie līnijas “LIMITED – EDITION”.
VALSTS: Indonēzija
REĢIONS: Centrālā Java
SAIMNIECĪBA: Zemnieku saimniecības
AUGSTUMS: 1500 m
ŠĶIRNES: “Typica”
APSTRĀDE: “Luwak”
GRAUZDĒŠANA: vidēji tumša
GARŠAS BUĶETE: Šokolāde, Lazdu rieksti, Karamele
Garšas ceļvedis
Kafijas pase
Biežāk uzdotie jautājumi
Uzdod savu jautājumu par produktu
Atsauksmes