Kombucha

Vajag padomu?
avatar-image
Filter
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
11 Lietas

Par kombuču

Pēdējā laikā strauji pieaug interese par veselīgiem produktiem un dzērieniem. Tas nav pārsteigums, ka kombuča (pazīstama arī kā dzirkstošā tēja) kļūst arvien populārāka visā pasaulē. Lai gan mūsu valstī tā parādījās pavisam nesen, tā jau ir kļuvusi par īpaši pieprasītu dzērienu. Kombucha piesaista cilvēkus ar savu plašo garšu klāstu, tekstūru un labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Kas ir kombucha?

Kombucha ir viegli gāzēta, fermentēta tēja, kas apvieno patīkamu garšu un pozitīvu ietekmi uz veselību. Neskatoties uz to, ka šis dzēriens pēdējā laikā kļūst arvien populārāks, tas nebūt nav jaunums. Tiek uzskatīts, ka tas tika radīts Ķīnas ziemeļaustrumos ap 200. gadu pirms mūsu ēras. Pēc dažiem nostāstiem pirmā kombucha, iespējams, tika atklāta nejauši – kad uz palodzes tika atstāta krūze ar saldu tēju. Baktērijas un raugs kolonizēja tēju, vairojās, izveidoja sēnēm līdzīgu plēvi, patērēja cukuru un piešķīra tējai skābu garšu. Tā rezultātā radās saldskāba, fermentēta, dzirkstoša tēja – kombuča, par kuru zinām šodien. Dzēriens tika nosaukts par “kombuču”, lai godinātu Dr. Kombu, kurš iepazīstināja Japānu ar fermentētu tēju.

Daudzpakāpju ražošanas process

Fermentēta tēja ir dabīgs dzēriens gan tā sastāva, gan dabiskā fermentācijas procesa dēļ. Galvenās sastāvdaļas parasti ietver raugu, cukuru un zaļo vai melno tēju. Primārā kombučas fermentācija ilgst aptuveni nedēļu. Šajā laikā attīstās baktērijas un skābes. Šīs baktērijas un skābes veido sēnei līdzīgu plēvi uz šķidruma virsmas, ko sauc par SCOBY (baktēriju un rauga simbiotiskā kultūra). Neskatoties uz tās izskatu, tā nav īsta sēne – tā ir derīgo baktēriju un rauga kolonija. Sekundārās fermentācijas procesā tiek uzlabota kombučas saldā un pikantā garša, pievienojot dažādas sastāvdaļas, piemēram, augļus, garšaugus, garšvielas un citus. Šis posms rada arī dabisku karbonizāciju. Šādā veidā kombucha, ko dēvē arī par dzirkstošo tēju, iegūst vieglu dzirkstošumu un smalku, komplicētu garšu.

Dzirkstošā tēja – garšu un smaržu harmonija

Mūsdienās tirgū ir pieejams plašs kombučas garšu klāsts. Neatkarīgi no tā, kādu kombučas veidu izvēlaties, jūs sajutīsiet viegli saldu un atsvaidzinoši rūgtenu garšu. Šo fermentēto tēju var aromatizēt ar visdažādākajām piedevām: augļiem, ogām, medu, ingveru, tumšo šokolādi, atlasītiem garšaugiem, ziediem un drosmīgām garšvielām. Tekstūras un garšas kombinācija sniedz unikālu gastronomisku pieredzi. Tieši tekstūra padara šo dzērienu patiesi īpašu – kombučas mīkstie un maigie burbuļi rada patīkamu tirpoņu uz mēles. Jūs sajutīsiet arī tās vilinošo aromātu, tiklīdz atvērsiet pudeli. Atkarībā no garšas iespējams sajust svaigu augļu notis, smalkas garšaugu garšvielas vai maigus ziedu aromātus.

Kā uzglabāt kombuču

Kombucha (dzirkstošā tēja) ir īpaši jutīga pret temperatūru, un, lai saglabātu tās garšu un kvalitāti, tā jāuzglabā vēsā, tumšā vietā. Labākās vietas kombučas uzglabāšanai mājās ir ledusskapis, tumšs skapis vai pieliekamā telpa. Fermentēta tēja jāuzglabā ne vairāk kā 20 °C (68 °F) temperatūrā. Ja tā tiks uzglabāta augstākā temperatūrā, fermentācija turpināsies, radot vairāk oglekļa dioksīda. Tā kā CO₂ palielinās, paaugstinās arī spiediens, radot pārāk gāzētu un ļoti skābu dzērienu.

Acala dzirkstošā tēja – izsmalcināts, gastronomisks ceļojums

Dzirkstošā tēja sniedz unikālu pieredzi. Un vislabākais veids, kā sākt šo ceļojumu, ir baudot augstas kvalitātes, aromātisku, dzirkstošu un burbuļiem bagātīgu dzirkstošo tēju. Tieši to piedāvā Acala – pirmie augstākās kvalitātes (dabīgas un bioloģiskas) kombucha ražotāji Lietuvā. Acala dzirkstošā tēja tiek gatavota no labākajām sastāvdaļām – rūpīgi atlasītas tējas, Druskininkos iegūta avota ūdens un Lietuvas bioloģiskā cukura. Ražošanas procesā tiek apvienotas ilggadējas zināšanas, tradicionālas metodes un modernas tehnoloģijas. Acala piedāvā plašu dzirkstošo tēju klāstu, sākot no White Wine Style un beidzot ar Spritz Style, kas piemērots ikvienai dzīves situācijai.

Kafijas Draugs piedāvā greznu dzirkstošās kombučas klāstu ar bagātīgu garšu. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis kombučas cienītājs vai iesācējs šī īpašā dzēriena baudīšanā, jūs noteikti atradīsiet sev piemērotu garšu. Izpētiet savas iecienītākās Acala tējas garšas notis – citrusaugļu, sarkano ogu, tumšās šokolādes un daudzas citas.

Grūti izvēlēties?

Kafijas Drauga piedāvājumā nav tikai kombucha. Mūsu klāstā ir pieejams arī plašs tēju klāsts — no klasiskām, populārām garšām līdz eksotiskām tējām, kas iegūtas no tālākajiem pasaules nostūriem. Ienirstiet jaunu garšu meklējumos, un, ja jums rodas kādi jautājumi, mūsu profesionālie konsultanti vienmēr būs gatavi palīdzēt.