Pēdējā laikā strauji pieaug interese par veselīgiem produktiem un dzērieniem. Tas nav pārsteigums, ka kombuča (pazīstama arī kā dzirkstošā tēja) kļūst arvien populārāka visā pasaulē. Lai gan mūsu valstī tā parādījās pavisam nesen, tā jau ir kļuvusi par īpaši pieprasītu dzērienu. Kombucha piesaista cilvēkus ar savu plašo garšu klāstu, tekstūru un labvēlīgo ietekmi uz veselību.
Kombucha ir viegli gāzēta, fermentēta tēja, kas apvieno patīkamu garšu un pozitīvu ietekmi uz veselību. Neskatoties uz to, ka šis dzēriens pēdējā laikā kļūst arvien populārāks, tas nebūt nav jaunums. Tiek uzskatīts, ka tas tika radīts Ķīnas ziemeļaustrumos ap 200. gadu pirms mūsu ēras. Pēc dažiem nostāstiem pirmā kombucha, iespējams, tika atklāta nejauši – kad uz palodzes tika atstāta krūze ar saldu tēju. Baktērijas un raugs kolonizēja tēju, vairojās, izveidoja sēnēm līdzīgu plēvi, patērēja cukuru un piešķīra tējai skābu garšu. Tā rezultātā radās saldskāba, fermentēta, dzirkstoša tēja – kombuča, par kuru zinām šodien. Dzēriens tika nosaukts par “kombuču”, lai godinātu Dr. Kombu, kurš iepazīstināja Japānu ar fermentētu tēju.
Fermentēta tēja ir dabīgs dzēriens gan tā sastāva, gan dabiskā fermentācijas procesa dēļ. Galvenās sastāvdaļas parasti ietver raugu, cukuru un zaļo vai melno tēju. Primārā kombučas fermentācija ilgst aptuveni nedēļu. Šajā laikā attīstās baktērijas un skābes. Šīs baktērijas un skābes veido sēnei līdzīgu plēvi uz šķidruma virsmas, ko sauc par SCOBY (baktēriju un rauga simbiotiskā kultūra). Neskatoties uz tās izskatu, tā nav īsta sēne – tā ir derīgo baktēriju un rauga kolonija. Sekundārās fermentācijas procesā tiek uzlabota kombučas saldā un pikantā garša, pievienojot dažādas sastāvdaļas, piemēram, augļus, garšaugus, garšvielas un citus. Šis posms rada arī dabisku karbonizāciju. Šādā veidā kombucha, ko dēvē arī par dzirkstošo tēju, iegūst vieglu dzirkstošumu un smalku, komplicētu garšu.
Mūsdienās tirgū ir pieejams plašs kombučas garšu klāsts. Neatkarīgi no tā, kādu kombučas veidu izvēlaties, jūs sajutīsiet viegli saldu un atsvaidzinoši rūgtenu garšu. Šo fermentēto tēju var aromatizēt ar visdažādākajām piedevām: augļiem, ogām, medu, ingveru, tumšo šokolādi, atlasītiem garšaugiem, ziediem un drosmīgām garšvielām. Tekstūras un garšas kombinācija sniedz unikālu gastronomisku pieredzi. Tieši tekstūra padara šo dzērienu patiesi īpašu – kombučas mīkstie un maigie burbuļi rada patīkamu tirpoņu uz mēles. Jūs sajutīsiet arī tās vilinošo aromātu, tiklīdz atvērsiet pudeli. Atkarībā no garšas iespējams sajust svaigu augļu notis, smalkas garšaugu garšvielas vai maigus ziedu aromātus.
Kombucha (dzirkstošā tēja) ir īpaši jutīga pret temperatūru, un, lai saglabātu tās garšu un kvalitāti, tā jāuzglabā vēsā, tumšā vietā. Labākās vietas kombučas uzglabāšanai mājās ir ledusskapis, tumšs skapis vai pieliekamā telpa. Fermentēta tēja jāuzglabā ne vairāk kā 20 °C (68 °F) temperatūrā. Ja tā tiks uzglabāta augstākā temperatūrā, fermentācija turpināsies, radot vairāk oglekļa dioksīda. Tā kā CO₂ palielinās, paaugstinās arī spiediens, radot pārāk gāzētu un ļoti skābu dzērienu.
Dzirkstošā tēja sniedz unikālu pieredzi. Un vislabākais veids, kā sākt šo ceļojumu, ir baudot augstas kvalitātes, aromātisku, dzirkstošu un burbuļiem bagātīgu dzirkstošo tēju. Tieši to piedāvā Acala – pirmie augstākās kvalitātes (dabīgas un bioloģiskas) kombucha ražotāji Lietuvā. Acala dzirkstošā tēja tiek gatavota no labākajām sastāvdaļām – rūpīgi atlasītas tējas, Druskininkos iegūta avota ūdens un Lietuvas bioloģiskā cukura. Ražošanas procesā tiek apvienotas ilggadējas zināšanas, tradicionālas metodes un modernas tehnoloģijas. Acala piedāvā plašu dzirkstošo tēju klāstu, sākot no White Wine Style un beidzot ar Spritz Style, kas piemērots ikvienai dzīves situācijai.
Kafijas Draugs piedāvā greznu dzirkstošās kombučas klāstu ar bagātīgu garšu. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis kombučas cienītājs vai iesācējs šī īpašā dzēriena baudīšanā, jūs noteikti atradīsiet sev piemērotu garšu. Izpētiet savas iecienītākās Acala tējas garšas notis – citrusaugļu, sarkano ogu, tumšās šokolādes un daudzas citas.
Kafijas Drauga piedāvājumā nav tikai kombucha. Mūsu klāstā ir pieejams arī plašs tēju klāsts — no klasiskām, populārām garšām līdz eksotiskām tējām, kas iegūtas no tālākajiem pasaules nostūriem. Ienirstiet jaunu garšu meklējumos, un, ja jums rodas kādi jautājumi, mūsu profesionālie konsultanti vienmēr būs gatavi palīdzēt.
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk