1+1

Aeropress. Kafijas pagatavošanas gids

#Aeropress #gids

Pārskatot kafijas ierīču rašanās vēsturi, var secināt, ka inovatoriem patiesi iecienījuši kafiju. Chemex kafijas pagatavošanas ierīci izgudroja ķīmijas zinātņu doktors, Moka kafijas kannu – inženieris, savkārt Aeropress ideja arī dzima īpaši izglītotam, mehānikas inženierim. Salīdzinot ar kafijas krūmu atklāšanu IX gs., Aeropress „dzima tikai vakar“ – 2005. gadā.

Šī, nelielā ierīce ir īpaši piemērota tiem, kas daudz ceļo: to ir vienkārši transportēt, aizņem maz vietas, īpaši izturīgas plastmasas Aeropress ierīci salauzt ir patiesi grūti, tieši tāpēc tā kalpos ļoti ilgi. Šī ierīce patiks arī tiem, kuri iecienījuši stipru, ne itin rūgtu kafiju, savukārt pagatavotās kafijas konsistenci var pielīdzināt espresso.

Tiklīdz būsiet iemanījušies gatavot kafiju ar Aeropress, jau pēc dažām minūtēm varēsiet baudīt neatkārtojamu kafijas aromātu.

Gatavošana

Lieliskas kafijas tases pagatavošnai jums vajadzēs:

  • Aeropress
  • Aeropress papīra filtru
  • Kociņu maisīšanai vai karoti
  • Maltu kafiju (starp vidēju un smalku malumu), ~17g
  • Ūdeni (vajadzētu izmantot vārītu, tomēr vēl nesākušu atdzist ūdeni), ~220g
  • Iecienītāko kafijas tasīti!

Aeropress. Kafijas Draugs

1. Ielieciet papīra filtru Aeropress vāciņā un samitriniet to, uzlejot ūdeni. Samitrinātais filtrs, pretēji sausam, pagatavotajā kafijā neatstās papīra piegaršu.

Aeropress. Kafijas Draugs

2. Vāciņu ar samitrināto filtru uzgreiziet uz tās Aeropress daļas, kurā „mirks“ jūsu kafija un daļu, ar vāciņu uz leju, uzlieciet uz tasītes.

Aeropress. Kafijas Draugs

3. Ieberiet kafiju. 10 sekunžu laikā aplejiet malto kafiju ar karstu ūdeni, pacentieties apliet visu kafiju. Lejiet ūdeni, līdz tas sasniegs skaitli 4, kuru ieraudzīsiet Aeropress sānā (ja nu vienīgi jūsu tasītē šāds kafijas daudzums nesavietojas.

Aeropress. Kafijas Draugs

4. Tiklīdz ieliets vajadzīgā daudzuma ūdens, paņemiet maisāmo kociņu vai karotīti, parūpējieties par to, lai Aeropress apakšpusē nepaliktu sausas maltās kafijas burbuļi. Izmaisiet un paņemiet Aeropress augšējo daļu (virzuli), leņķī ievietojiet to apakšējā daļā un nedaudz paceliet uz augšu. Tādējādi izveidosies spiediens, kura rezultātā kafija atklās savu labāko garšu.

Aeropress. Kafijas Draugs

5. Tiklīdz esat ievietojuši “virzuli”, ļaujiet kafijai mierīgi pabūt kādas 40-50 sekundes. Uzgaidiet, izņemiet virzuli un ar maisāmo kociņu vai karotīti izmaisiet kafiju, tad ievietojiet virzuli atpakaļ un maigi, ar vienu kustību “izstumiet” kafiju ārā no Aeropress. Apstājieties, tiklīdz izdzirdēsiet kaut ko līdzīgu “hssss“ (gaiss, no spiediena zonas ir izgājis).

6. Kafijas biezumus varēsiet izmest, vienkārši atgriežot vaļā vāciņu un līdz galam izstumjot virzuli, izmazgājiet Aeropress zem tekoša ūdens. Viss!

Ne tikai tīra darba vieta, bet arī karsts, aromātisks, lieliskas garšas dzēriens iemīlotākajā tasītē.

ĀTRĀ IZVĒLE
Gatavošana