TOP kafijas piedāvājums 

Hario V60. Kafijas pagatavošanas gids

#Hario V60 #kafija

Hario V60 – maza, eleganta, universāla kafijas pagatavošanas ierīce.

Japāņu uzņēmums Hario ir zināms ar to, ka nedzenas pakaļ modes tendencēm, jo tas pats tās rada. Hario produkcija simtām reižu ir apbalvota, pateicoties savam unikālajam dizainam, savukārt V60 filtrs ir visvairāk uzmanībassagaidījusī ierīce. Pašā sākumā parādījās keramiskais un stikla, tagad pieejams arī plastmasas un metāliskais (vara) V60. Vienkāršais, tomēr inovatīvais filtra dizains ļauj pagatavot lieliskas garšas kafiju, neprasot īpašu pieredzi.

Hario V60. Kafijas Draugs

Ir dažas lietas, kas Hario V60 pavērš par lielisku kafijas pagatavošanas palīgierīci:

  • Konusveida forma (60 grādu leņķis) un spirālveida reljefs nodrošina ūdens straumes novirzīšanu tieši uz filtra centru.
  • Iztecējusi cauri samērā šaurai filtra atverei, kafija izdala vērtīgas eļļas un kļūst biezāka.
  • V60 filtri ir plānāki par tiem, kuri ir domāti citām kafijas gatavošanas ierīcēm – tādējādi tiek radīts perfekts balanss ātrai kafijas pagatavošanai. Tāda mikro-filtrēšana nodrošina dzīvāku un tīrāku  kafijas garšu.

Šis pagatavošanas veids ir ātrs, jautrs un viegls. Izmantojot Hario V60, viss kafijas pagatavošanas process aizņems ne ilgāk kā 3 minūtes. Viena no labākajām lietām – kafija tiek filtrēta pa taisno tasītē (vai citā traukā, no kura vēlaties baudīt kafiju). Tas nozīmē, ka kafija būs svaiga, karsta un vēl labākas garšas, salīdzinājumā ar to, kura kādu laiku jau stāvējusi kādā traukā.

Lai gan kafijas pagatavošana ar Hario ir vienkārša, tikai praktizējoties iespējams sasniegt vēlamos rezultātus. Pietiks ar acs uzmetienu un atcerēties dažas galvenās detaļas.

Sagatavošanās

Hario V60. Kafijas Draugs

Vienkāršam procesam vajadzēs:

  • Keramisko filtru Hario V60 (vai plastmasa / vara/ stikla – lai arī kāds jums būtu.
  • Papīra filtru (mēs izmantojam Hario Misarashi V60 01 papīra filtrus).
  • Kafijas pupiņas vai maltu kafiju.
  • Kafijas dzirnaviņas.
  • Tējkanna.
  • Glāzi, krūzīte, tasīti vai citu trauku, no kura mēdz dzert kafiju.

1. solis

Uzvāram ūdeni.

Hario V60. Kafijas Draugs

2. solis

Samaļam kafijas pupiņas, sev ērtākajā veidā. Ieteicams izvēlēties vidēja rupjuma malumu – ja pupiņas tiks smalki samaltas, ūdenim būs grūti izsūkties cauri filtram. Izlaidiet šo soli, ja izmantojat maltu kafiju.

Hario V60. Kafijas Draugs

3. solis

Novietojam Hario V60 uz kafijas tasītes, glāzes vai cita trauka, no kura mēdzt dzert kafiju. Tad ievietojiet papīra filtru iekš Hario.

Hario V60. Kafijas Draugs

4. solis

Papīra filtru samitriniet ar nelielu daudzumu ūdens. Tādējādi izvairīsieties no nevēlamās papīra pēcgaršas. Sasildiet krūzīti un pieturiet papīra filtru, lai tas pieguļ pie Hario sienām.

Hario V60. Kafijas Draugs

Šo ūdeni vairs nevajadzēs, tāpēc varat to izliet.

5. solis

Ieberam kafiju filtrā (mēs izmantojam trīs pilnus kausiņus, vienas glāzes pagatavošanai).

Hario V60. Kafijas Draugs

6. solis

Kafijas biezumiem uzlejam nedaudz karsta ūdens. Pašlaik tikai tik daudz, lai visa filtrā esošā kafija tiktu samitrināta. Uzgaidiet ap 15 sekundēm. Kafija tikmēr uzzied –  nedaudz piepaceļas un sāk burbuļot. Šī procesa laikā tiek atbrīvotas labākās kafijas īpašības.

Hario V60. Kafijas Draugs

7. solis

Filtrā ielejam atlikušo ūdeni. Zelta likums ir tas, ka ūdens jālej lēnamām, nesteidzoties. Svarīgi ir neatstāt sausas kafijas gabaliņus, tāpēc ūdeni lejam riņķveida vai spirāļveida kustībām. Šādā veidā tiks noklāta visa kafija.

Hario V60. Kafijas Draugs

8. solis

Uzgaidiet, kamēr kafija izsūksies cauri filtram. Lūk, tas arī viss, kafija pagatavota.

Hario V60. Kafijas Draugs

Pateicoties savai vienkāršībai, Hario V60 var kļūt par ierīci, kura ik rītu palīdzēs pagatavot gardu kafiju.  Īpaši tad, j gatavojat tikai vienu tasīti kafijas. Hario ir īpaši iecienīts, jo tas nav dārgs, ātri un labi pagatavo kafiju. Šī ierīce lieliski noderēs tiem, kam patīk konktrolēt kafijas gatavošanas procesu un rezultātu: no konsistences, tekstūras līdz stiprumam.

Šī ierīce neprasa īpašu sagatavošanos vai īpašas iemaņas, tāpēc, ja sāksiet mājas baristas karju un vēlaties izmēģināt interesantus kafijas pagatavošanas veidus, Hario V60 var kalpot par labu starta līniju.