1+1

Esat noguruši no kafijas biezumiem? Izmēģiniet šīs 6 metodes labākai kafijai

Pretēji populāriem uzskatiem, ja Jūs vēlaties dzert garšīgu kafiju mājās, nav nepieciešams iztukšot savu maku. Ir arī vidusceļš – Jūs var iegūt nesalīdzināmi labākus rezultātus salīdzinot ar pārlietu kafiju krūzītē, ar šim kafijas kafijas pagatavošanas metodēm un speciāliem kafijas pagatavotājiem.

Spilgtāks aromāts, lielāka garšas kontrole un, protams, nekādu kafijas biezumu starp Jūsu zobiem, un tas viss par nelielu cenu. Izklausās labi? Tad man ir 6 kafijas pagatavošanas metodes:

Franču Prese

Franču Prese

Iespējams vispopulārākais un iecienītākas kafijas pagatavotājs šajā sarakstā. Franču preses noslēpums ir tās vienkāršums – saprotams un komfortabls kafijas aparāts par ļoti labu cenu. Nav nepieciešami atsevišķi filtri. Franču presi izmanto kafiju pārlejot ar karstu ūdeni, tad ļauj ievilkties pāris minūtes un pēc tam kafijas biezumi tiek nospiesti un kafija tiek salieta tasītes. Kafijai, kas pagatavota Franču Presē ir spēcīga ar spēcīgu aromātu. Šis pagatavošanas veids ir perfekts lielai kafijas cienītāju kompānijai, jo iespējams pagatavot līdz 8 tasītēm vienā reizē. Vislabākajam rezultātam izvēlēties rupju malumu.

Aeropress

Aeropress

Tas pēc izskata nav tik pievilcīgs kā stikla pagatavotāji. Un jā, tas izskatās pēc lietas ko varētu atrast ķīmijas klasē, bet īstiem kafijas cienītājiem tas nav šķērslis. Aeropress īpatnēja atšķirība – ļoti vienkāršs un stabils trīs daļu mehānisms, kas kafijas pagatavošanai izmanto spiedienu. Ar to varēsiet pagatavot kafiju pāris minūšu laikā jebkurā vietā, jebkurā laikā. Šī metode būs piemērota tiem, kas nevēlas kafijas pagatavošanai veltīt daudz laika, vēlas kafiju dzert arī ārpus mājām nezaudējot kvalitāti. Pateicoties Aeropress vienkāršajam dizainam to ir ļoti viegli tīrīt. Ideālā maluma pakāpe tiek balstīta uz Jūsu garšas vēlmēm. Tas pats attiecas uz izmantotās kafijas un ūdens daudzumu, ūdens temperatūru un proporciju attiecību. Kopumā tas spēs Jums atklāt bezgalīgu garšu pasauli, tāpēc Aeropress pārsteigs Jūs ar katru tasīti.

Chemex

Chemex

Kafijai, kas pagatavota ar Chemex, ir īpatnējs aromāts un maiga garša, pateicoties ļoti biezam filtram. Sākumā vajadzēs mazliet laika lai piešautos vienmērīgu apliešanu, bet pēc tam kafijas pagatavotājs patīkami pārsteigs ar lielisku kafiju. Vienlaicīgi ir iespējams pagatavot no 3 līdz 4 kafijas tasītēm, tas būs pietiekami kafijas cienītāju ģimenei vai draugu lokam. Chemex dizains ir tik gaumīgs, ka pat iekļuvis Ņujorkas modernās mākslas muzejā – es varu garantēt, ka kāds to izmantos kā vāzi un par labo gaumi saņems arī kādu komplimentu. Jūs varat eksperimentēt ar rupju malumu, bet vislabākos rezultātus iegūsiet izmantojot vidēju līdz smalku malmumu.

Hario V60

Hario V60

Šis kafijas pagatavotājs, kas ieguvis vairākas balvas par saviem dizaina risinājumiem, ieguvis savu nosaukumu pateicoties savai konusveida formai 60 grādu leņķī. Sākumā ievietojam papīra filtru, pievienojam maltu kafiju, pārlejam ar karstu ūdeni un kafija caur filtru nonāks tieši tasītē. Šī kafija atšķiras stabilu un tīru garšu, to nodrošina ļoti plānie filtri. Pateicoties tam, ka kafija tiek pagatavota pa taisno krūzē, Hario V60 būs perfekts biedrs tiem, kas izbauda savu kafiju vienatnē. Vieglā kopšana tiešam padara šo kafijas pagatavotāju par vecpuiša labāko draugu. Ar šo pagatavošanas metodi varēsiet ļaut varu eksperimentēšanai ar ūdens temperatūru, maluma pakāpi, kafijas pret ūdeni proporciju. Ieteicamā maluma pakāma no vidēja līdz smalkam.

Moka Pot

Moka Pot

Moka Pot ir labākā izvēle tiem, kas vēlas pamosties ar spēcīgu espresso tipa enerģijas lādiņu. Klasiskais Moka kafijas pagatavotājs jāuzliek uz plīts un izmantojot tvaika spiedienu, ūdens tiek izspiests caur malto kafiju. Pat ja izdzisīs elektrība, Jūs tā pat spēsiet remdēt slāpes pēc kafijas 😉 Vislabāk pielietojams pagatavojot mazus daudzumus stipras kafijas, kas ir vistuvākais īstam espresso, taču šeit ir zemāks spiediens. No visiem kafijas pagatavotājiem šajā sarakstā, Moka Pot pagatavot stiprāko un pilnāko kafiju.

Aukstā pagatavošanai

Asobu

Kurš teicis, ka kafijai jābūt karstai? Labi labi, varbūt esmu to pieminējis vienreiz vai divreiz..... bet šajā metodei tas nebūs nepieciešams. Cold Brew metode nozīmē sajaukt ūdeni ar malto kafiju un atstāt to iesūkties no 12 līdz 36 stundām. To vēlāk var dzert aukstu vai uzsildītu. Aukstās pagatavošanas metode ir piemērotas tiem kam ir problēmas ar parastas kafijas pārstrādi vēderā vai tiem, kas vienkārši grib kaut ko atsvaidzinošu karstā dienā. Tā kā metode neizmanto karstu ūdeni kafijas pagatavošanā - skābums ir mazāks, tāpēc aukstās metodes pagatavotā kafija pēc būtības ir saldāka. Labākā daļa? Lai pagatavotu šo kafiju Jums nevajadzēs nekādu pagatavotāju, vajadzēs tikai kādu trauku.

Jā, šīs metodes var prasīt mazliet vairāk pūļu nekā vienkārši nospiežot espresso pogu uz kafijas automāta. Tomēr dažas minūtes pūļu, ko tajā ieguldīsiet, dos jums lielu atšķirību no vienkārši aplietas kafijas krūzē, es apsolu!

Protams, Jūs varat atrast visus šos kafijas pagatavotājus mūsu sortimentā. Izbaudiet garšīgu izpēti!