Parallel kafijas pupiņām -50%! Apskatīt vairāk

Kafijas pupiņas

Cena
Ražotājs
Kafija tips
Kafijas izcelsmes reģions
Grauzdējuma līmenis
Kafijas raksturojums
Kafijas pupiņu veids
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Veids
Akcijas
Filtri  
Šķirotfffd
Filtri  

Parāda 1-22 no 137

Svaigi maltas kafijas pupiņas nodrošina kafijas svaigumu, kas paredzēta tiem, kas novērtē patieso luksusa piedāvājumu. Mūsu kafijas pupiņas nav virspusē aromatizētas, un visas pēcgaršas ir dabiskas. Kaut arī kafijas pupiņas var identificēt pēc to aromātu atzīmēm: tradicionālā itāļu, eksotiskā Brazīlija, vēsturiskā Etiopija un citas labi pazīstamas pēcgaršas no visas pasaules, trīs vissvarīgākie un populārākie kafijas pupiņu veidi paliek: arabica, liberica, robustas. Meklējot ideālu kafijas garšu, ir svarīgi zināt, ka tās atšķiras ne tikai pēc to formas, bet arī pēc garšas. Arabica kafijas pupiņām ir vieglāka garša un saldāks cukura, ogu un augļu maisījums, bet saglabā vīna skābumu, atšķirībā no robusta. Robusta ir stipra garša, līdzīga riekstiem un kviešiem, pievienojot rūgtu pēcgaršu. Liberica ir diezgan vienkāršs aromāts, tādēļ tas tiek izmantots tūlītējas kafijas pagatavošanai. Tiem, kas meklē neparastāku garšu, mēs piedāvājam kafijas maisījumus no dažādām pupiņām, kuras tiek saskaņotas, lai katra no tām bagātinātu un harmonizētu aromātu. Tas ir veids, kā jaunas iezīmes, spilgta un salda kafiju ar šokolādi vai medu, tiek gatavota. Mūsu veikalos atrodamas tikai augstākās kvalitātes kafijas pupiņas, ko garantē visslavenākie kafijas grauzdētāji pasaulē. Šeit Jūs varat atrast savas jaunās iecienītākās garšas, priekā!

Cik tasīšu kafijas ir iespējams pagatavot no 1 kg kafijas pupiņu?

Viena kafijas porcija parasti satur 8-12 g kafijas, tātad skatoties…
Lasi vairāk

Viena kafijas porcija parasti satur 8-12 g kafijas, tātad skatoties pēc vidējā, no 1kg pupiņu var pagatavot aptuveni 100 tasītes. Šis aprēķins var atšķirties atkarībā no izvēlētā kafijas stipruma, t.i., maltas kafijas daudzuma.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk

Vai grauzdējums ietekmē kafijas garšu?

Izvēloties kafiju, mēs iesakam pievērst uzmanību grauzdēšanas līmenim. Šis apstrādes…
Lasi vairāk

Izvēloties kafiju, mēs iesakam pievērst uzmanību grauzdēšanas līmenim. Šis apstrādes solis ir ļoti svarīgs, tas var vai nu uzlabot un sabalansēt garšas vai pilnībā sabojāt tās. Ja jūs patiesi vēlaties izjust dabīgās kafijas garšas, izvēlieties viegli grauzdētas pupiņas. Ierasti viegli grauzdētas ir augstas kvalitātes pupiņas, lai izceltu visas tās labākās īpašības.

Maisījumos ļoti populārs ir vidējais grauzdējums, kad mērķis ir sabalansēt dažāda tipa vai dažādu reģionu pupiņu garšas. Tumšs grauzdējums var radīt tumšu krāsu un šokolādes rūgtumu, tāpēc tas ir īpaši piemērots itāļu, beļģu, franču tipa kafijas maisījumiem. Tumšo grauzdējumu noteikti nevajadzētu sajaukt ar sadedzinātām kafijas pupiņām. Ļoti eļļainām un asām kafijas pupiņām nav nekā kopīga ar augstas kvalitātes tumšo grauzdējumu. Šāda veida produktus var atrast par ļoti zemu cenu, tomēr to garša nebūs tik patīkama.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk

Kāda ietekme uz kafiju ir izcelsmes valstij?

Ir svarīgi pieminēt, ka vislabākie apstākļi kafijas audzēšanai ir ekvatora…
Lasi vairāk

Ir svarīgi pieminēt, ka vislabākie apstākļi kafijas audzēšanai ir ekvatora tuvumā, tāpēc to valstu skaits, kurās var atrast kafijas plantācijas, ir ļoti ierobežots. Šo apgabalu sauc par “kafijas jostu”. Tomēr augsnes un klimata īpatnību dēļ vietējie lauksaimnieki mēdz izvēlēties šķirnes kurs dod visvairāk ražas, (pasaulē ir aptuveni 150 Arabica veidi, Robusta - apmēram 50). Šī iemesla dēļ kafija katrā reģionā ir ļoti atšķirīga. Piemēram, kafijai, kas iegūta no dažādiem Amerikas reģioniem, parasti ir diezgan universāla garša. Lielākajai daļai no tām ir maz skābuma, (augļainuma), dominējošās garšas ir riekstainas, ir iespējams sajust nelielu rūgtumu, ziedu aromātus. Ir svarīgi arī pieminēt, ka lielākā daļa visas pasaules kafijas tiek audzēta Brazīlijā, tāpēc no Brazīlijas iegūtā kafija tiek uzskatīta par klasisku garšas standartu.

Kafija kura ir augusi Āfrikas reģionos ir vairāk augļaina, tās garša var būt viegli skāba vai spēcīgi skāba. Šī kafija ir vidēja stipruma, tāpēc tā ir iecienīta kafijas ekspertu vidū. Garšu bagātākā kafija no šī reģiona ierasti nāk no Etiopijas, tāpēc, lai iepazītos ar šī reģiona garšām, izvēlieties kafiju no šīs valsts.

Tikmēr kafija kuras augšanas vieta ir Āzija ierasti ir "vissmagākā". Kad šī kafija ir pagatavota, tai ir tumša, intensīva krāsa un pēcgarša ir jūtama vēl ilgu laiku. Dominējošās notis - šokolāde, garšvielas, un iespējams pat sajust augsnes un koka aromātus. Piemēram, Sumatra reģiona kafijai, tās augšanas reģiona ietekmē un īpašās vietējās apstrādes dēļ, tai gandrīz nemaz nav jūtams skābums. Brūnā cukurā, kanēļa un karameles pēcgaršas var būt sajūtamas šajā kafijā. Ja priekšroku dodat klasiskai kafijas garšai - kafija, kas audzēta Sumatrā, var kļūt par jūsu sākumpunktu kvalitatīvas kafijas iepazīšanas ceļojumā.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk

Kā atpazīt augstas kvalitātes kafiju?

Augstākās kvalitātes kafijai parasti būs viegls/gaišs grauzdējums. Tādēļ tās krāsu…
Lasi vairāk

Augstākās kvalitātes kafijai parasti būs viegls/gaišs grauzdējums. Tādēļ tās krāsu toņi vienmēr būs gaiši brūni. Augstas kvalitātes pupiņas būs klasiskā formā, veselīgas, bez būtiskiem bojājumiem. Aromāts vienmēr būs patīkams un atgādinās dabiskos, dabā esošos aromātus - ziedus, augļus, koksni, augsni.

Zemes kvalitātes pupiņas ierasti ir eļļainas, tām var būt mitruma, pelējuma smarža. Pārgrauzdētas/sadedzinātas pupiņas arī tiek uzskatītas par zemas kvalitātes pupiņām. Tām ir asa garša un smarža ne tikai kad iepakojums ir tikko atvērts, bet arī pagatavojot kafiju.Tikai zemas kvalitātes kafijā vienlaikus var būt jūtams rūgtums un nepatīkams skābums. Šim skābumam, kas kafijā nonāk apstrādes laikā, nav nekāda sakara ar laima, aveņu, dzērveņu vai citu augļu un ogu skābi.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk

Kas padara specializētās kafijas pupiņas tik īpašas?

Kafijas pupiņas, kuras sertificējusi Amerikas kafijas asociācija, sauc par specializētajām…
Lasi vairāk

Kafijas pupiņas, kuras sertificējusi Amerikas kafijas asociācija, sauc par specializētajām kafijas pupiņām,(Ang.Specialty coffee),. Šis dokuments tiek piešķirts tiem kafijas pupiņu ražotājiem, kas nodrošina augstas kvalitātes kafijas pupiņu augšanu, ražas novākšanu, pārstrādi un rada labi sabalansētas garšas un aromātus. Šāda veida kafijas pupiņām vienmēr būs pareiza forma, tās būs sausas, (ne eļļainas), ļoti aromātiskas. Šajā kafijas kategorijā ietilpst tikai kafija, kuras novērtējums pārsniedz 80 punktus no 100. Piemēram, “Etiopija Burtukaana” tiek novērtēta ar 88 punktiem, bet “Kenija Kariru” - 87,5.

Specializētā kafija var būt arī ierobežotā daudzumā, īpašos apstākļos audzēta, ievākta un apstrādāta kafija. Viens no šiem kafijas veidiem ir “Kivu” - unikāls ar to, ka to audzē tikai netālu no Kivu ezera, Kongo demokrātiskajā republikā. Cita kafija, kas izceļas ar īpašu augšanas vietu, sauc par “Blue mountain”. Tās kafijas pupiņu krūmi aug kalnainā apvidū, tāpēc to ražu novākt ir ārkārtīgi grūti. Turklāt “zilā” kalna statuss tiek piešķirts tikai kafijai, kas aug 910 m un augstāk virs jūras līmeņa. Augot šajos apstākļos, šī kafija izceļas ar izcilu garšu, un kafijas entuziasti to ļoti novērtē.

Unikālās apstrādes metodes dēļ viena no dārgākajām kafijām pasaulē tiek uzskatīta Kopi Luwak kafija. Godīgs un dzīvniekiem drošs tirdzniecības sertifikāts šai kafijai ir daudz svarīgāks nekā jebkurš kvalitātes pierādījums. Tāpēc pat bez augstākā novērtējuma Kopi Luwak tiek klasificēta kā kvalitatīva, ierobežota daudzuma kafija.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk

Kas ir Arabika un Robusta?

Gan Arabika, gan Robusta ir kafijas pupiņu veidi. Arabica kafijas…
Lasi vairāk

Gan Arabika, gan Robusta ir kafijas pupiņu veidi.

Arabica kafijas pupiņām parasti ir intensīvāka garša, augļainība un dabiski salda garša. Robusta kafijas pupiņas ir rūgtākas, un tām ir līdz pat 2 reizes vairāk kofeīna. Augstā kofeīna līmeņa dēļ kaitēkļi mēdz izvairīties no Robusta pupiņu sabojāšanas, tādējādi tās ir vieglāk audzēt.

Arabica kafija ir īpaši populāra. Tomēr tagad, biežāk nekā iepriekš, kafijas pupiņu maisījumiem pievieno Robusta. Pareizi sabalansēti, šie divi kafijas pupiņu veidi var radīt lielisku kafiju, kas piepildīta ar grauzdētu karameļu vai melnās šokolādes rūgtuma garšu, tumšu krāsu un dzērienu, kas īpaši labi sader ar pienu.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk

Kā izvēlēties kafija spupiņas?

Lai atrastu savu iecienītāko kafiju, jums vispirms jāuzdot sev jautājums…
Lasi vairāk

Lai atrastu savu iecienītāko kafiju, jums vispirms jāuzdot sev jautājums - kura kafija man garšo vislabāk? Vai priekšroku dodat vieglai, bet augļaini skābai vai stiprai, varbūt mazliet rūgtenai garšai? Vai varbūt priekšroku dodat vienkārši labai melnai kafijai? Vai dzerat to ar pienu?

Ir svarīgi pieminēt, ka kafijas garšu var ietekmēt vairāki faktori:

§ KAFIJAS PUPIŅU VEIDS: Arabika ir maigāka, mazliet saldāka, aromātiskāka. Maisījumi ar robustu ir vairāk rūgti, raupjāki, tajos ir vairāk kofeīna.

§ IZCELSMES VALSTS: Atkarībā no izcelsmes valsts kafijā dominējošie aromāti un garšas var atšķirties.

Goda vietu kafijas pasaulē ieņem kafijas maisījumi. Tajos ražotāji cenšas atrast labākās dažādu kafijas pupiņu kombinācijas un, pareizi izvēloties grauzdēšanas apstākļus, iegūt līdzsvarotu garšu.

§ GRAUZDĒŠANA: Viegls grauzdējums palīdz saglabāt dabisko kafijas garšu - maigu augļainību, smaržu un gaiši brūnus kafijas pupiņu toņus. Jo augstāks kļūst kafijas pupiņu grauzdēšanas līmenis, jo tumšāka, stiprāka un rūgtāka kļūst kafijas garša.

Ja tomēr, pamatojoties uz aprakstā sniegto informāciju, ir grūti izvēlēties kafiju, vienmēr varat apmeklēt mūsu veikalus. Mēs pastāvīgi mainām kafiju, kuru dodam klienteim degustācijai, tādējādi katru mēnesi jūs varat nobaudīt un iepazīties ar dažādiem kafijas pupiņu veidiem.

Vai tas palīdzēja?
Rādīt mazāk