1+1

Kā rūpēties par automātisko kafijas automātu?

Kafijas automātu kopšanas produkti

Kafijas automāts, kas jums ikdienā gatavo tasi labas kafijas, ir pelnījis, lai pret to izturētos labi. Lai to uzturētu tīru un lieliski sagatavotu kvalitatīvu kafiju, mēs jums atgādinām galvenos soļus.

Ūdens sistēmas apkope

Viens no biežākajiem kafijas automāta nedarbošanaās iemesliem ir ūdens sistēmas aizkaļķošanās. Tāpēc mēs iesakām regulāri lietot atkaļķošanas programmas un mainīt ūdens filtrus. Ūdens filtri ne tikai novērš kaļķakmens veidošanos vai mīkstina ūdeni, bet arī uzlabo ūdens garšu, un, tā kā ūdens ir viena no būtiskajām sastāvdaļām, ūdens filtri uzlabo kafijas garšu.

Par atkaļķošanu

Kafijas automātu atkaļķošanas līdzeklis

- Automātiskajiem kafijas automātiem ir integrēta atkaļķošanas programma, tāpēc tas norāda uz nepieciešamību atkaļķot. Kā kafijas automāts nosaka kaļķakmens noņemšanas biežumu? Tam nav "uzreiz zināms", kāds ūdens tiek izmantots kafijas pagatavošanai, frekvenci nosaka ieprogrammētā ūdens cietība. Pēc noklusējuma tas parasti tiek iestatīts uz visaugstāko līmeni. Tāpēc, pērkot kafijas automātu, ir svarīgi atcerēties izmērīt ūdens cietību un ieprogrammēt to.

- Pirms atkaļķošanas neaizmirstiet izņemt ūdens filtru (ja jūs to lietojat)

- Mēs ļoti iesakām veikt atkaļķošanas programmu ar īpašiem līdzekļiem (atkaļķošanas šķidrumu vai tabletēm). Izvairieties no etiķa, citronskābes vai soda lietošanas: kad koncentrāts ir pagatavots vājš, kaļķi tas nenoņems, ja tas ir pārāk stiprs, tas sabojās kafijas automātu.

- Veiciet atkaļķošanu saskaņā ar soļiem, kas norādīti kafijas automāta instrukcijās, pretējā gadījumā jūs riskējat nepareizi palaist programmu. Turklāt, ja tas izdarīts nepareizi, kafijas automāts nesapratīs, ka tas ir atkaļķots, un tas lūgs jūs vēlreiz to atkaļķot.

Ūdens filtri

- Ir svarīgi ne tikai lietot ūdens filtru, (īpaši ar cietu ūdeni), bet arī regulāri to mainīt. Lielākā daļa ražotāju ražo ūdens filtrus, kas ir derīgi 1,5 līdz 3 mēnešus, atkarībā no ūdens cietības un tā, cik bieži tiek izmantots kafijas automāts, (precīzāk, no izmantotā ūdens daudzuma). Tāpēc nebrīnieties, ja reizēm mašīna lūdz mainīt filtru pēc mēneša un nākamo reizi pēc diviem.

- Ja jūsu mašīnā ir integrētas filtru uzstādīšanas un nomaiņas programmas, noteikti izmantojiet tās, uzstādot un nomainot ūdens filtru. Pretējā gadījumā mašīna "nesapratīs", ka jūs izmantojat vai maināt filtru ,(ja vien kafijas automāts nav tik zinošs, ka tas "atpazīst ievietoto vai nomainīto filtru". Ja jūsu mašīnai nav šādu programmu, atcerieties mainīt ūdens filtru vismaz reizi 2 mēnešos. Mēs iesakām vienmēr iegādāties papildu ūdens filtru, lai to varētu nomainīt vajadzīgajā laikā un izvairītos no kaļķu uzkrāšanās.

- Ja jūs izmantojat ūdens filtrus,lielākā daļa kafijas automātu "prasīs" mazāk vai vispār nepieprasīs atkaļķošanu.  Bet ņemiet vērā: pat ja tā "nepieprasa" atkaļķošanas programmu un jūs regulāri izmantojat ūdens filtrus, mēs iesakām to izdarīt patšiem vismaz reizi gadā.

Kafijas automātu pagatavošanas ierīces tehniskā apkope

Kafijas automātu tīrīšanas tabletes

Ir svarīgi pareizi notīrīt kafijas pagatavošanas ierīci, lai nodrošinātu, ka jūs vienmēr baudāt aromātisku, svaigu, ar pilnu garšu kafiju un ka mašīna nav aizsērējusi ar kafijas biezumiem vai taukiem.

Automātiskās tīrīšanas programmas:

- Lielākajai daļai automātisko kafijas automātu ir integrēta tīrīšanas programma, kas attīra pagatavošanas bloku. Kafijas automāti parasti " lūdz " pēc šīs programmas, jums tā tikai jāuzsāk.

- Tīrīšanas programmā tiek izmantotas īpašas tabletes, (kuras vienkārši dēvē par "tīrīšanas tabletēm", nejauciet tās ar atkaļķošanas tabletēm!). Atkarībā no modeļa, programmas laikā šīs tabletes tiek ievietotas maltā kafijas traukā vai tieši kafijas automātā.

- Atcerieties izpildīt šīs darbības un tīrīšanas tableti ievoetojiet tikai pēc pieprasījuma (nevis pirms programmas, bet tās laikā).

Par gatavošanas iekārtas tīrīšanu:

- Ir svarīgi atcerēties nepieciešamību tīrīt kafijas automāta pagatavošanas ierīci. Šī daļa ir jātīra visās mašīnās, izņemot JURA.

- Mēs iesakām pagatavošanas ierīci tīrīt reizi mēnesī: vispirms neaizmirstiet izslēgt kafijas automātu, pēc tam izvelciet iekšpusi, noskalojiet ar istabas temperatūras ūdeni un nosusiniet.

- Mēs iesakām ieeļļot ierīces kustīgās daļas ar īpašu smērvielu pirms ievietošanas atpakaļ kafijas automātā.

Piena sistēmas uzturēšana

Kafijas automātu piena sistēmas tīrīšanas līdzeklis

Lai piena putas būtu nevainojamas konsistences un garša, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par piena sistēmu un katru dienu veltīt dažas minūtes tās kopšanai.

- Lielākajā daļā automātisko kafijas automātu ir integrētas automātiskās piena sistēmas skalošanas un tīrīšanas programmas. Tīrīšanas programmas laikā to veic, izmantojot antibakteriālus šķidrumus, kas izvada baktērijas un attauko sistēmu.

- Neskatoties uz integrētajām automātiskajām programmām, mēs ļoti iesakām katru dienu izņemt piena sistēmu un kārtīgi izskalot. Sarežģītām detaļām (piemēram, piena šļūtenes iekšpusē) mēs iesakām to mazgāt ar atbilstošām sukām.

- Ja piena sistēma sastāv tikai no tvaika sprauslas, atcerieties, ka tā ir arī noņemta un jāizskalo!

- Padoms: ja pamanāt, ka piens neputojas tikpat labi kā iepriekš, pirmais solis ir rūpīgi izskalot sistēmu ar rokām, (daļas dažas minūtes var mērcēt ūdenī ar antibakteriālu šķidrumu), otrais solis ir lai pārbaudītu, vai ir pienācis laiks atkaļķošanai ,(kad ūdens sistēma kļūst aizsērējusi, samazinās tvaika plūsma un piens netiek pareizi tvaicēts).

Kafijas Draugi jebkurā brīdī ir gatavi jūs konsultēt

Ja jums rodas šaubas par to, kā pareizi uzturēt kafijas automātu, un neesat pārliecināts, kādus līdzekļus  lietot, mūsu konsultanti vienmēr labprāt konsultēs un izskaidros visu sīki.

Mēs novēlam jūsu kafijas automātiem ilgu kalpošanas laiku, kas piepildīts ar daudzām garšīgām kafijām.