Moka kafija espresso kannai

Filter
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Garšas ceļvedis
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Tips
Cena
Akcijas
126 Lietas

Par moka kafiju 

Itāļu kafija… Dažiem tas ir lieliskas dienas iesākums, citi to uzskata par unikālu baudījumu, un, protams, ir arī tādi, kuri uzskata to par abiem. Lai kurai grupai jūs piederētu, atbildi uz jautājumu, kā pagatavot ideālu kafiju, jūs saņemsiet vienu un to pašu, ja vien pajautāsiet to patiesiem itāļu kafijas cienītājiem: bez šaubām, viņi visi norādīs uz moka kanniņu. Moka kafija ir neatņemama itāļu kafijas kultūras sastāvdaļa, kas tiek novērtēta un atzīta visā pasaulē. Intensīva garša, piesātināta konsistence un bāgātīgums, kas var atgādināt kvalitatīvu espresso – visas šīs īpašības piemīt moka kafijai. Labi izvēlēta moka kafija ir patiesi lielisks šāda veida kafijas pagatavošanas noslēpums.

Moka kafija: no kā jums vajadzētu izvēlēties?

Itāļu kafijas cienītāji zina, ka nav jādodas uz Itāliju, lai varētu baudīt pārsteidzoši aromātisku kafiju. Patiesībā jūs varat pagatavot gardu dzērienu mājās: jums tikai ir nepieciešama moka kanniņa! Funkcionālas, kompaktas un stilīgas espresso kafijas kannas un pareizā kafija ir absolūta nepieciešamība. Lai iegūtu vislabāko garšu un aromātu, jums jāatrod kafijas šķirne, kas piemērota šai pagatavošanas metodei. Kā atrast pareizo moka kafiju? Jūs varat izvēlēties dažādas opcijas atkarībā no tā, kādu garšu meklējat.

Tradicionālas moka kanniņas tiek apvienotas ar itāļu stila kafijas maisījumiem. Šādas kafijas pupiņas parasti ir tumši grauzdētas, diezgan smalki samaltas un sastāv no 100% arabikas vai arabikas un robustas kombinācijas. Tā rezultātā rodas slavenajai itāļu kafijai raksturīgās notis: jūs iegūsiet pikantu, intensīvu dzērienu ar rūgtuma piegaršu. Tomēr pēdējā laikā arvien vairāk kafijas cienītāju eksperimentē ar vidēji vai vieglāk grauzdētām kafijas pupiņām un vidēji vai rupjāk maltas kafijas šķirnēm. Šāda veida moka kafija ir maigāka, ar nelielu rūgtumu un nemainīgi spēcīga.

Moka kafija un tās garša ir jūsu pārziņā! Jūs varat izvēlēties svaigas kafijas pupiņas, intensīvu espresso  tipa kafiju, iepriekš maltu kafiju, specializētu kafiju, bezkofeīna kafiju vai vietēji grauzdētu kafiju. Moka kanniņas ne tikai palīdz iegūt tradicionālo itāļu kafijas garšu, bet tās var izmantot arī drosmīgiem pagatavošanas eksperimentiem.

Labākās kafijas pupiņas jūsu moka kanniņai

Visgardākie dzērieni vienmēr tiek pagatavoti no svaigi maltām pupiņām. Jebkuram moka kanniņas īpašniekam jāizvēlas kvalitatīvas kafijas pupiņas un jāsamaļ tās tieši pirms pagatavošanas. Kā izvēlēties pareizās pupiņas? Atkarībā no tā, kādas garšas jums patīk, ir vairākas iespējas:

  • Tumši grauzdētas kafijas pupiņas. Tumši grauzdētas kafijas pupiņas piešķirs dzērienam papildu rūgtumu, pikantumu un intensitāti. Ja esat nolēmuši izmēģināt tumši grauzdētas kafijas pupiņas, samaliet tās rupjāk un izmantojiet mazāk ūdens nekā parasti. Tas palīdzēs pupiņām ātrāk izdalīt labākās garšas un aromātus.
  • Vidēji līdz viegli grauzdētas kafijas pupiņas. Izmantojot vidēji vai vieglāk grauzdētas pupiņas, jūs iegūsiet maigāku un daudzveidīgāku dzērienu. Tomēr atcerieties, ka gaiši grauzdētas pupiņas izdala garšu lēnāk, tāpēc mēs iesakām tās samalt smalkāk un piepildīt moka kanniņas apakšējo nodalījumu ar ūdeni līdz pat tā drošības vārstam.

Tiem, kuri meklē bagātīgas, viegli saldenas notis, mēs iesakām izmēģināt Kafijas Drauga Caprisette kafiju. Šīm šķirnēm raksturīgs dabisks saldums, ko daudzi cilvēki meklē moka kafijā. Unikālu, spilgtu garšu cienītājiem vajadzētu izmēģināt mūsu Black Crow White Pigeon specializēto kafiju izlasi (izvēlieties tās, kas ir piemērotas espresso pagatavošanas metodei). Tās izceļas ar īpaši intensīvu garšu, tāpēc ir piemērotas tradicionālu itāļu stila dzērienu pagatavošanai.

Tradīcijām pilna garša: espresso kafija jūsu moka kanniņai

Gadās dzirdēt, ka cilvēki savas moka kanniņas dēvē par espresso pagatavotājiem. Vai prātojat, kāpēc tā? Atbilde slēpjas gan pagatavošanas procesā, gan pagatavotajā dzērienā. Kafijas un ūdens attiecība, kas tiek izmantota moka kanniņās, ir līdzīga tai, kāda tiek izmantota espresso, pagatavošanai, un rezultātā tiek iegūts bagātīgs, intensīvs dzēriens, kas līdzinās espresso. Jāpiemin, ka moka kafija atšķiras no espresso: tas ir galvenokārt tāpēc, ka kafijas pagatavošanas spiediens moka kanniņā ir zemāks nekā espresso automātos. Tomēr, ja tiek izvēlēta pareizā moka kafija, jūs noteikti nekļūdīsieties, izvēloties espresso pagatavošanas metodei piemērotu kafiju.

Espresso kafijai ir raksturīgs tumšāks grauzdējums, tāpēc tā ātri spēj izdalīt savas garšas. Pagatavojot šo kafiju moka kanniņā, jūs varēsiet izbaudīt tradicionālās itāļu kafijas notis: iegūtā kafija būs bagātīga, pikanta, patīkami rūgta un tikpat pārsteidzoša kā pati Itālija!

Specializētā moka kafija: jauns trends

Iepriekš noskaidrojām, ka, ja tiek izvēlēta tradicionāla itāļu stila moka kafija, labākā izvēle būs tumši grauzdēts espresso maisījums. Tomēr pēdējā laikā moka kanniņas piekritēji eksperimentē arī ar specializētajām kafijām (specialty coffee) un viegli grauzdētām šķirnēm. Tās noteikti neliks vilties. Specializēta moka kafija mēdz būt smalkāka, maigāka, īpaši aromātiska, piesātināta ar dažādām garšām un nelielu rūgtumu. Atkarībā no kafijas pupiņu garšas jūsu kafija var iegūt arī augļainākas un īpaši skābas notis. Izmantojot gaiši grauzdētas kafijas pupiņas, atcerieties, ka tās neizdala savas garšas notis tik ātri kā tumši grauzdētas kafijas.

 Ja moka kafija tiek gatavota, izmantojot gaiši grauzdētas pupiņas, pārliecinieties, ka tās ir samaltas sīkāk, un piepildiet kanniņas apakšējo nodalījumu ar lielāku ūdens daudzumu, lai kafija varētu atklāt savas apslēptās garšas.

Mūsu Black Crow White Pigeon specializēto kafiju klāsts ir lieliski piemērots īstiem kafijas cienītājiem, kuri meklē neparastas, eksotiskas notis. Izvēlieties no šķirnēm, kas piemērotas espresso pagatavošanas metodei, un gatavojieties izbaudīt unikālas garšas, kā arī neaizmirstamus aromātus! 

Maltā moka kafija: kā izvēlēties pareizo? 

Moka kanniņām ir nepieciešama malta kafija. Vēlreiz atgādinām, ka labākos rezultātus vienmēr var iegūt, izmantojot kafijas pupiņas, kas tiek svaigi samaltas tieši pirms pagatavošanas. Ja pastāvīgi esat steigā, vai ja jums mājās nav kafijas dzirnaviņu, iepriekš maltā kafija arī var būt labs risinājums. Ja vien tā ir pareizā šķirne, iepriekš malta kafija ļauj baudīt lielisku garšu neatkarīgi no tā, kāda tā ir. Vai jūs interesē, kāda veida maltā kafija ir piemērota moka kanniņām? Galvenais ir maluma līmenis. Pareizi izvēlēta moka kafija ir ar vidēju vai rupju malumu. Ja kafija būs samalta pārāk smalki, tā palēninās ūdens plūsmu, kā rezultātā radīsies pārmērīgs rūgtums. Turpretī vidēji samalta kafija palīdz iegūt bagātīgu, krēmīgu un apburoši intensīvu kafiju. 

Ja jūs interesē iepriekš malta moka kafija, aplūkojiet Caprisette klāstu un Black Crow White Pigeon specializēto šķirņu līniju. Bialetti iepriekš maltas kafijas klāsts arī ir pelnījis atsevišķu ievērību: šie maisījumi ir radīti, ņemot vērā moka kanniņas, tāpēc šo kafiju maluma lielums ir atbilstošs.

Bezkofeīna moka kafija

Ja jums patīk bezkofeīna kafija, arī jūs varat baudīt gardu itāļu stila moka kafiju mājās! Mūsu sortimentā ir pieejama daudzveidīga augstākās kvalitātes bezkofeīna kafija, kas pieejama gan kafijas pupiņu, gan iepriekš samaltas kafijas veidā. Atkarībā no jūsu vajadzībām un vēlmēm bezkofeīna kafijas pupiņas iespējams samalt pašiem vai izvēlēties jau samaltas. Ir būtiski arī ņemt vērā grauzdējuma līmeni: tumši grauzdēta bezkofeīna moka kafija sniegs intensīvu garšu, kas raksturīga tradicionālajai itāļu stila kafijai, savukārt gaišāk grauzdēta kafija padarīs jūsu bezkofeīna kafiju maigāku un aromātiskāku.

Bezkofeīna kafijas cienītājiem, kuriem pieder moka kanniņa, vajadzētu izmēģināt mūsu klientu iecienītākās kafijas šķirnes: Caprisette Lullaby Decaf un specializēto Black Crow White Pigeon Colombia Decaf. Neatkarīgi no tā, kuru šķirni izvēlēsieties, mēs esam pārliecināti, ka jums tā patiks!

Kafijas komplekti moka kanniņām: izjūtiet atšķirību

Vai esat vieni no tiem cilvēkiem, kuri vienmēr vēlas eksperimentēt un atklāt ko jaunu? Ja tā, tad jums noteikti jāapskata mūsu kafijas komplekti, kas sastāv no dažādām šķirnēm. Jūs jau zināt, cik universāla ir moka kanniņa, un tas nozīmē, ka kafijas komplekts ar 3 vai 4 maisījumiem ļaus jums iepazīt dažādas garšu gammas, izmantojot šo pagatavošanas rīku. Ir pieejami arī komplekti, kas paredzēti tiem, kuriem patīk tikai viens maisījums: jūs varat iegādāties komplektu, kurā ietilpst pat astoņi iepakojumi ar jūsu iecienītāko moka kafiju. Tikai neaizmirstiet, ka uz grauzdējuma līmeni un maluma lielumu joprojām ir attiecināmi tie paši kritēriji!

Arabikas kafijas pupiņas moka kanniņām

100% Arabica, 100% robusta vai, iespējams, maisījums, kurā ietilpst abi veidi: kuru variantu vislabāk izvēlēties moka kanniņu īpašniekiem? Ja jums patīk tradicionālas itāļu stila garšas, mēs iesakām izvēlēties 100% Arabica vai arabikas un robustas maisījumu, kam raksturīgs tumšāks grauzdējums un smalkāks malums. Tomēr atcerieties, ka 100% Arabica parasti ir raksturīgs izteikts augļu aromāts, tāpēc apsveriet, kādas garšas vēlaties. Ja vēlaties skābāku kafiju, meklējiet arabiku ar augļu vai ogu notīm. Savukārt, ja jums nepatīk pārlieku liels skābums, izvēlieties kafiju ar saldenākām notīm.

Robustas kafijas pupiņas moka kanniņām

100% robusta tirgū ir īpaši reti sastopama. Neparastu garšu un augsta kofeīna satura dēļ robusta parasti tiek sajaukta ar arabiku. Tādējādi tiek iegūta īpaši sabalansēta garša, kas ir ideāli piemērota itāļu stila kafijai. Arabica un Robusta maisījums piešķirs jūsu dzērienam pilnīgāku garšu, papildu bagātīgumu un lielisku garšas intensitāti. Itālija nemaz nav tik tālu: patiesībā tā ir turpat jūsu kafijas tasītē!

Vai jums ir kādi jautājumi? 

Joprojām neesat pārliecināti, kāda veida kafija ir vispiemērotākā jūsu moka kanniņai? Vēlaties uzzināt vairāk par dažādām kafijām, to garšām un izvēles iespējām? Droši sazinieties ar Kafijas Drauga konsultantiem: viņi labprāt atbildēs uz visiem jūsu jautājumiem. Būsiet laipni gaidīti kādā no mūsu veikaliem, lai izmēģinātu kafiju, kas piesaistījusi jūsu uzmanību. Mēs dalīsimies ar vairākiem noderīgiem padomiem un palīdzēsim jums atklāt tieši jūsu gaumei piemērotāko šķirni!

Šajā emuāra ierakstā “Moka kafijas kanna: kā pagatavot perfektu dzērienu?” arī aprakstīta moka kafija.