1+1

Tēja

Plašs tējas veidu un tējas ražotāju klāsts no visas pasaules ikviena gaumei

Top tējas

Top tējas

Zaļā tēja Gunpowder Green Tea, 15 gab.

4.80  6.00  -20%

Augļu tēja Stick Tea Fruit Medley, 15 gab.

4.80  6.00  -20%

Augļu tēja Stick Tea Fruit Medley, 50 gab.

15.19  18.99  -20%

Jaunumi tējas

Jaunumi tējas

Zaļā tēja Gunpowder Green Tea, 15 gab.

4.80  6.00  -20%

Augļu tēja Stick Tea Fruit Medley, 15 gab.

4.80  6.00  -20%

Augļu tēja Stick Tea Fruit Medley, 50 gab.

15.19  18.99  -20%

B.U.J

Baltās, sarkanās un citas tējas – kas tās saista un kā tās atšķiras?

Baltā tēja, tāpat kā melnā vai zaļā tēja, tiek pagatavota no tām pašām camellia sinensis tējas lapām. Tās ražošanai tiek izmantotas ļoti jaunas koku lapas vai pat pumpuri, un fermentācijas process gandrīz nepastāv. Tādēļ šī tēja tiek uzskatīta par vienu no veselīgākajām un dabiskākajām. Baltajai tējai ir ārkārtīgi maiga garša un nomierinoša iedarbība, jo tajā gandrīz nav kofeīna.

Atšķirībā no iepriekš minētajām tējām, sarkanās tējas pagatavošanai tiek izmantotas Aspalathus linearis lapas, un tās galvenā izcelsmes valsts ir Dienvidāfrikas Republika. Sarkanā tēja (saukta arī par Rooibos) var būt bagāta ar vitamīniem un citām derīgām vielām - kalciju, fluoru, cinku, dzelzi, magniju, A, E un P vitamīniem. Turklāt tā spēcīgi ietekmē zarnu mikrofloru un palīdz gremošanas sistēmai, tāpēc to ieteicams lietot cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt svaru vai kuriem ir gremošanas traucējumi.

Pasaulē ir pieņemts augu izcelsmes dzērienus sadalīt divos veidos - kafijā un tējā. Mēdz teikt, ka viss, ko mēs savācam, izžāvējam un grauzdējam pirms lietošanas, vēlāk kļūst par kafiju ( burkāns, kafijas pupiņas vai pat pieneņu sakne), turpretī viss pārējais - svaigas vai žāvētas izejvielas tiek izmantotas, tiek attiecināta uz tēju. Tāpēc ķīniešu termins "tēja" ir piemērots visiem augu novārījumiem (kumelītes, laima ziedi, ozola miza utt.)

Vai šis komentārs bija noderīgs?
Lasi vairāk Rādīt mazāk

Kāpēc zaļā tēja ir tik unikāla?

Kaut arī zaļā tēja tiek pagatavota no tām pašām camellia sinensis tējas lapām kā melnā tēja, tās fermentācija ir daudz zemāka. Tējas lapu tvaicēšanas metode ir ļoti izplatīta Japānā, tāpēc tējai (Sencha, Genmaicha), kuras izcelsme ir šajā valstī, ir gaišāka zaļā krāsa. Tikmēr īpašā pannā žāvē ķīniešu tēju (Gunpowder, Longjing). Ir vēl kāds ķīniešu tējas veids - Puer. Pagatavošanas metode atšķiras no visiem pārējiem tējas pagatavošanas veidiem, jo ražas lapas tiek saspiestas mitras un tikai vēlāk žāvētas. Šīs tējas pozitīvā ietekme uz ķermeni tiek uzskatīta par vienu no spēcīgākajām no visām zaļajām tējām.

Lai gan zaļā tēja tiek uzskatīta par veselīgāku, eksperti saka, ka viss ir atkarīgs no tējas kvalitātes un tā pagatavošanas veida. Zaļā tēja satur nedaudz mazāk kofeīna, tajā ir daudz vitamīnu, piemēram, B2, C un folijskābes. Lai iegūtu visas šīs tējas pozitīvās īpašības un sajustu visspēcīgāko garšu, ieteicams to pagatavot ar ūdeni, kas nav karstāks par 80 ° C.

Vai šis komentārs bija noderīgs?
Lasi vairāk Rādīt mazāk

Ko ir vērts zināt par tēju?

Melnā tēja tiek pagatavota no camellia sinensis tējas koka lapām. Tā ir visvairāk audzētā tēja, jo pēc novākšanas tās atstāj ilgi nožūt, tādējādi iegūstot tumši brūnu krāsu un ārkārtīgi bagātīgu garšu. Salīdzinot ar citām tējām, melnā tēja satur vislielāko kofeīna daudzumu un ir vispopulārākā pasaulē. Bieži melnā tēja tiek izmantota kā pamats tējas maisījumu pagatavošanai. Melnās tējas garšu var ietekmēt vai nu tās veids (Darjeeling, Asaam, Ceylon), vai piedevas, ko izmanto atšķirīgas garšas iegūšanai. Piemēram, Earl Gray ir melnās tējas un bergamotes maisījums, un pasaulslavenā “English breakfast” tēja ir proporcionāla Asaama, Ceilonas un Kenijas tējas kombinācija.

Vai šis komentārs bija noderīgs?
Lasi vairāk Rādīt mazāk

Kā atšķirt labas kvalitātes tēju no zemas kvalitātes tējas?

Vieglākais veids, kā noteikt kvalitāti, ir tēja, kas ir beramā vai nemalta. Ja tēja pēc berzes starp pirkstiem ļoti ātri sadalās pulverī, tas nozīmē, ka tā ir žāvēta ļoti augstā temperatūrā vai arī tā ir diezgan veca. Noteikti šāda tēja nebūs visaugstākās kvalitātes.

Katru reizi kad tiek atvērts iepakojums, tējai vajadzētu izdalīt patīkamu aromātu. Ja aromāts ir vājš vai ass - arī garša būs slikta. Augstas kvalitātes tēja var būt dabiski salda, skāba vai ar augļu rūgtumu. Šādai tējai nav nepieciešamas citas piedevas - piemēram, citrons, cukurs vai citas. Viss, kas jums jādara, ir izvēlēties iecienītāko tējas veidu un baudīt to.

Ļoti svarīgs svarīgs ir tējas iepakojums. Jo augstāka ir tējas kvalitāte, jo lielāka iespēja, ka tā tiks sasmalcināta, irdena un iesaiņota īpaši hermētiskā iepakojumā. Ja tēja ir labas kvalitātes - aplejot ar ūdeni, tējas palielināsies 3-4 reizes, tādējādi šāda tēja reti tiek iepakota tējas maisiņos. Tomēr, ja izvēlaties tēju maisiņos - jums vajadzētu pievērst uzmanību materiāliem, no kuriem tie ir izgatavoti. Zīda tējas maisiņi piešķir tējai vismazāk papildu garšas, tāpēc, lai baudītu labas kvalitātes tēju, izvēlieties tādu, kas ir iepakota šādos maisiņos.

Vai šis komentārs bija noderīgs?
Lasi vairāk Rādīt mazāk

Kafijas Draugs uzskata, ka kafija un tēja vienmēr atrodas blakus. Galu galā, cik bieži mēs piedāvājam: Kafiju, tēju? Tāpēc Kafijas Draugs sortimentā jūs atradīsiet ne tikai kafiju, bet arī dažādu veidu augstākās kvalitātes tējas. No dažādiem ražotājiem no visas pasaules - slaveni atpazīstami un atzīti, atradīsiet arī jaunienācējus šajā jomā un tējas pasaulē.

Mēs cenšamies iepriecināt dažāda veida tējas cienītājus, tāpēc mēs piedāvājam plašu izvēli:

Melnā tēja, iespējams, ir vispopulārākais tējas veids pasaulē.  Fermentākā tēja ar intensīvu garšu. Ļoti augstas kvalitātes melnās tējas ir ļoti bagātas ar garšu un tām nav vajadzīgas citas sastāvdaļas. Tomēr melnā tēja ir daudzu tējas maisījumu pamatā - piemēram, Earl Grey, English Breakfast un citi. Tā ļoti labi sader ar malku piena vai citrona šķēli. Reģionos audzētu melno tēju bieži nosauc reģiona nosaukumā, un tai ir šīs vietas garšas īpašības. Populārākās melnās tējas ir: Ceylon, Darjeeling, Assam and Keemun. Jo mazākas tējas lapas, jo stiprāka tēja.  Ieteicamā pagatavošanas temperatūra: 90-100 ° C.

Zaļajai tējai ir daudz īsāks fermentācijas laiks, un kopš seniem laikiem tā tiek vērtēta pēc tās garšas un pozitīvās ietekmes uz veselību. Ir daudz zaļo tēju šķirņu, no kurām vispopulārākās: japāņu Sencha, Bancha un Genmaicha, ķīnas Gunpowder, Longjing un Biluochun. Žāvētas atsevišķās lapās vai ruļļos. Zaļās tējas ir dabiski saldas, augļainas. Ieteicamā pagatavošanas temperatūra: no 70 līdz 90 ° C.

Baltā tēja - gandrīz pilnībā nefermēta tēja, ļoti maz kofeīna un ļoti maiga. To dzerot, jūs varat nobaudīt vieglu saldumu un pavasara svaigumu. Izgatavotas no īpaši jaunām tējas lapām. Populārākais baltās tējas veids: Bai Mu Dan. Balto tēju bieži izmanto par sastāvdaļu vieglo, augļu vai ziedu tēju maisījumos. Ieteicamā pagatavošanas temperatūra: 80-90 ° C.

Sarkanā tēja ir pazīstama kā Rooibos vai sarkanā krūma tēja. Tā ir izgatavota no pilnīgi cita auga nekā citas tējas. Šis augs ir īpaši izplatīts Dienvidāfrikas Republikā, kur šī tēja ir bijusi iecienīta jau gadssimtiem ilgi. Mūsdienās sarkanā tēja ir pazīstama visā pasaulē. Zema fermentācija un nesatur kofeīnu. Garša atgādina ogas un ziedus, rozes, nedaudz manāmas zemes piezīmes.
Ieteicamā pagatavošanas temperatūra: 100 ° C.

Oolong tēja ir daļēji oksidēta tēja, kurai piemīt gan melnās, gan zaļās tējas īpašības. Ir tik daudz Oolongs tējas veidu, ka būtu “grēks” atzīmēt šo tēju grupu un nosaukt konkrētu pēcgaršu. Oolong tējas var būt gan vieglas, gan augļu, gan ogām līdzīgas, saldas, (atgādina zaļās tējas), gan stipras, tumšas zemes iezīmes, (atgādina melnās tējas). Īpaši labas Oolongus tējas var pagatavot vairākas reizes, un ar katru jauno uzlējumu tā atklās jaunas garšas īpašības. Oolong tējas ļoti labi absorbē citus aromātus,  tāpēc tās bieži tiek aromatizētas ar citām sastāvdaļām. Ieteicamā pagatavošanas temperatūra: 80-90 ° C.

Pu-erh tējai piemīt ārkārtīgi interesantas garšas, īpašās un ilgstošās ​​apstrādes dēļ. Daži Pu-erh tēju veidi tiek nogatavināti gadu desmitiem ilgi, (tāpat kā vīns), un gadu gaitā iegūst labāku un labāku garšu, (un augstāku cenu). Parasti to var iegādāties saspiestā ceidā, " kūkās". Aromātu palete ir ārkārtīgi plaša. Ieteicamā pagatavošanas temperatūra: aptuveni 90 ° C.

Augļu un zāļu tējas - patiesībā tās nav īstas tējas, jo tās nav izgatavotas no tējas koka lapām. Bet mēs esam pieraduši tās tā dēvēt, un mums ļoti patīk to dzert.  Ja padomājiet par kumelīšu, piparmētru, timiāna, liepu, melleņu, zemeņu un dažādu citu gardumu tēju.

Tējas maisījumi - tās var būt dažādas viena veida tējas, piemēram, četru veidu melnā tēja vai vairākas zaļās tējas, vai viena veida tēja. (balta, zaļa, sarkana vai melna), kas aromatizēta ar daudzām citām sastāvdaļām. Šādi dzimst visinteresantākās tējas. Tējas meistari visā pasaulē cenšas radīt īpašus, negaidītus maisījumus un pārsteigt tējas cienītājus.

Chai tēja - tējas maisījums ar dažādām garšvielām, kas pagatavots ar ūdeni vai pienu. Chai tējas, kas ir ārkārtīgi populāras Indijā arī Rietumu pasaulē kļūst arvien populārākas.
Izmēģiniet gan karstu, gan aukstu.

Tējas biezeņi un sīrupi - Kafijas Draugs sortimentā atradīsiet plašu ogu un augļu biezeņu, un sīrupu klāstu, tējas pagatavošanai, (gan karstajai, gan aukstajai). Viss, kas jums jādara, ir pievienot pāris ēdamkarotes biezeņa vai sīrupa un pārlejiet ar ūdeni - garšīgais dzēriens ir gatavs!

Aukstās tējas - karstā sezonā ļoti populāras, aukstās tējas kļūst par daudzu iecienīto dzērienu.  Sortimentā ir gan gatavi aukstās tējas dzērieni, gan sīrupi un tējas pulveris - aukstas tējas pagatavošanai.

Svarīgs ir ne tikai tējas veids, bet arī noformējums. Daži dod priekšroku brīvai tējai, bet citi izvēlas tēju maisiņos. Mēs domājam, ka vissvarīgākais ir dzert to, kas jums patīk. Tāpēc jūs atradīsiet gan luksusa beramās tējas, gan tējas zīda piramīdās, kā arī tējas papīra maisiņos un pat tējas nūjas. Piedāvājam arī baudīt šķīstošās tējas, biezeņus un sīrupus tējas pagatavošanai un jau pagatavotās aukstās tējas. Interesanti ir izmēģināt dažādus tējas pasniegšanas veidus, kā arī iegādāties to kā dāvanu un pārsteigt citus. Starp citu, tēja zīda piramīdās un modernās tējas nūjas ir viena no populārākajām dāvanām, dodoties ciemos pie draugiem.

Kafijas Draugs tējas sortimentā ir tējas ražotāji no visas pasaules. Mēs esam priecīgi, ka varam piedāvāt augsti novērtētas un atzītas amerikāņu kompānijas Harney & Sons tējas. Šis uzņēmums, kuram ir senas tradīcijas ģimenes tējas biznesā, ir pazīstams visā pasaulē. Tās oriģinālie tējas maisījumi ir atrodami pasaules slavenākajās viesnīcās, restorānos un pat Karaliskajās pilīs. Mēs pastāvīgi meklējam un piepildām sortimentu no nišām un vietējiem ražotājiem, kuras atrodam pasaules izstādēs: Arti Unici, La Via del Te, Stick Tea, Chalo, Cozy, Sweetbird, Sun365, Mangajo un Nordic Berry.

Mēs aicinām jūs izmēģināt un nobaudīt Kafijas Draugs tējas. Starp citu, tēja ir viena no labākajām dāvanām visiem gadījumiem. Baudīsim to paši un darīsim laimīgus citus!