1+1

Espresso kafijas kannas

Filtri

Rādīt:

Filtri
Ražotājs
Tips
Tips
Tips
Tips
Tips
Lietojamās kafijas veids
Pagatavojamie dzērieni
Kafijas raksturojums
Grauzdējuma līmenis
Piemērots aparātiem
Putu veidotāja tips
Kafijas pupiņu veids
Kafijas izcelsmes reģions
Kafija tips
Kafijas pupiņu tvertne
Vadības tips
Tilpums
Arabikas pasuga
Dzirnaviņu tips
Apstrāde
Papildfunkcijas
Piena tvertne
Sērija
Sērija
Kafijas kapsulā ir
Ūdens tvertnes tilpums
SCA novērtējums
Ekrāns
Smart app
Tasīšu sildītājs
Īpašības
Porciju izmērs
Veids
Porciju izvēle melnai kafijai
Porciju izvēle kafijai ar pienu
Piemērots
Priekš
Dzērienu porciju daudzums
Siltuma noturība līdz
Funkcijas
Kafijas dzirnaviņu tips
Dzērieni ar pienu
Saglabātie profili
Pupiņu tvertņu skaits
Dzēriena recepte
Dzirnaviņu konstrukcija
Moka kanniņas ietilpība
Daudzums
Izmanto
Kofeīna samazināšanas metode
Leteicamo tasīšu skaits dienā
Produktu skaits komplektā
Šokolādes tips
Pieslēgums ūdens padevei
Šokolādes veids
Cikli
Lietotāju izveidotās receptes
Grupu skaits
Zobratu diametrs
Programmējams malšanas laiks
Zīmoli
Iebūvētas dzirnaviņas
PID temperatūras regulators
Spiediena kontrole
Karstā ūdens sprausla
Cena
Akcijas

Par espresso kafijas kannu

Mokas jeb itāļu kafijas kanna ir viens no populārākajiem kafijas pagatavošanas rīkiem. Mēs teiktu, ka 9 no 10 itāļu virtuvēm atrodama šī ikoniskā dizaina kafijas ierīce, kas ir iecienīta ne tikai Itālijā, bet visā pasaulē. Tās popularitātes iemesli: stilīgs dizains, kompakts izmērs, vienkāršība un intensīvas garšas kafija, kas pagatavota mājās.

Kafijkannu veido trīs daļas: apakšējā daļa ūdenim, vidū – metāla filtrs, kurā tiek ievietota malta kafija, un augšējā daļa, kurā ieplūst jau pagatavotais dzēriens. Tās darbība ir ļoti vienkārša: ielejiet ūdeni kafijkannas apakšējā daļā, ieberiet sietiņā savu iecienītāko kafiju, novietojiet to uz plīts un pagaidiet, līdz verdošais ūdens cauri kafijai iesūcas kafijas kannas augšējā daļā. Dažas minūtes, un garda kafija ir gatava!  

Īsa kafijkannas vēsture

Jāatzīmē, ka mokas kafijkannas vēsture aizsākās 1933. gadā Itālijā, kad inženieris Alfonso Bialetti un izgudrotājs Luidži De Ponti prezentēja šo inovatīvo mājas kafijas pagatavošanas rīku kā alternatīvu espresso kafijas aparātiem, kas darbojās kafejnīcās. Kafijas aparāti mājsaimniecībām tolaik bija tikai tāls sapnis! Un, lai gan mokas kafijkanna negatavo klasisko espresso kafiju (jo kafijas gatavošanai tiek izmantots tikai dažu, nevis 8–9 bāru spiediens), kafijas intensitāte atgādināja kafejnīcās gatavoto espresso kafiju. Tāpēc mēs dažkārt dzirdam vēl vienu izplatītu šīs kannas nosaukumu – espresso kafijkanna, un tā joprojām ir lieliska alternatīva kafijas aparātiem.

Pirmo kafijas aparātu sauca par Bialetti Moka Express, un tā mūsdienīgā versija (kas, starp citu, ir mainījusies ļoti maz) ir mūsu klāstā arī šodien. Interesanti, ka, lai gan dažādi ražotāji ir mēģinājuši radīt savas mokas kafijkannu versijas, var teikt, ka Bialetti ir izdevies saglabāt savu monopolu un ka šodien tieši Bialetti espresso kafijas kanna ir vispazīstamākā un populārākā. Mēs priecājamies sadarboties ar Bialetti un piedāvāt jums plašu kafijkannu klāstu.  

Labākā espresso kafijas kanna: kā izvēlēties

No pirmā acu uzmetiena var šķist, ka visas espresso kafijas kannas ir vienādas un vienīgā atšķirība ir to dizains. Tomēr tā nav vienīgā un pavisam ne galvenā atšķirība. Lai palīdzētu jums izvēlēties piemērotu kafijkannu, ir daži kritēriji, kas jāņem vērā.  

Cik daudz kafijas var pagatavot? Kafijkannu izmēri atšķiras. Iegādājoties kafijkannu, ir jāapsver, cik daudz kafijas plānojat pagatavot vienā reizē. Izmēri ir atkarīgi no tasīšu skaita – varat izvēlēties 2, 3, 4, 6, 9, 10 un 12 tasītes. Ir svarīgi saprast, ka šeit minētais standarta tasītes izmērs ir aptuveni 40–50 ml. Iegādājieties 2 tasīšu kafijkannu – pagatavosiet 90 ml kafijas vai 2 espresso porcijas. 3 tasīšu mokas kafijkanna ir paredzēta 130 ml kafijas jeb 3 espresso porcijām. 4 tasīšu – 190 ml / 4 espreso tasītēm. 6 tasīšu – 270 ml jeb 6 espresso porcijām. 9 tasīšu – 420 ml / 9 porcijām. 10 tasīšu – 460 ml / 10 porcijas, un lielākā kafijkanna ir 12 tasītēm – 600 ml / 12 porciju. Iespējams, domājat, ka labāk ir iegādāties lielāku kafijkannu, jo vienmēr taču var pagatavot mazāk. Tomēr tas ir maldīgs priekšstats, jo maltai kafijai paredzētā sietiņa izmērs ir proporcionāls kafijkannas kopējam izmēram, un, lai pagatavotu atbilstošu kafiju, tas ir jāpiepilda pilnībā. Tāpēc izvēlieties tāda lieluma kafijkannu, kas atbilst jūsu ierastajam porcijas lielumam.  

Tradicionālā espresso kafijas kanna, indukcijas plīts vai elektriskā? Izvēloties kafijkannu, noteikti pievērsiet uzmanību kafijkannas veidam. Tradicionālā mokas kafijkanna ir izgatavota no alumīnija, taču tā nav piemērota indukcijas plītīm. Ja jums ir indukcijas plīts, izvēlieties modeļus indukcijas plītīm. Tie izgatavoti no nerūsējošā tērauda. Klasiskas cienītāji (indukcijas plītij pielāgotās kafijkannas ir nedaudz atšķirīgas pēc formas un dizaina) var iegādāties tradicionālo alumīnija kafijkannu un izmantot speciālu adapteri. Tiem, kas vēlas pilnībā atbrīvoties no visu veidu plītīm un izmantot mobilo kafijas pagatavošanas ierīci, mēs piedāvājam elektrisko mokas kafijkannu. Tai ir ērts LCD displejs, un jūs varat ieprogrammēt pagatavošanas laiku un saglabāt kafiju karstu līdz pat 30 minūtēm pēc pagatavošanas.  

Tradicionālais vai uzlabotais vārsts? Bialetti piedāvā vienu modeli ar atšķirīgu vārstu – Bialetti Brikka kafijkannu. Šim modelim ir speciāls vārsts, kas rada papildu spiedienu uz pagatavoto kafiju, tādējādi iegūstot biezākas un stingrākas kafijas putas. Daži mokas kafijas cienītāji apgalvo, ka šī kafija ir arī aromātiskāka un ar intensīvāku garšu. Tomēr klasikas cienītāji paliek uzticīgi tradicionālajai mokas kafijkannai ar parasto vārstu un novērtē nedaudz maigāko kafijas variantu.  

Ikonisks klasiskais dizains vai stila variācijas? Mokas kafijkanna ir pazīstama visā pasaulē, pateicoties tās raksturīgajai formai, kas ir kļuvusi par kafijkannas preču zīmi. Bialetti Moka Express līnija ir saglabājusi šo formu: uz augšu sašaurināta astoņstūraina apakšējā daļa, uz augšu paplatināta astoņstūraina augšējā daļa, melns korķis un izliekts melns rokturis. Tradicionālā kafijkannas krāsa ir sudraba, taču ir arī citas krāsas, piemēram, melna un sarkana. Bialetti Moka Express Italia – ļoti populāra kafijkanna Itālijas karoga krāsās, tika izlaista par godu Itālijai. Citas kafijkannu līnijas atšķiras no klasiskās līnijas ar formu, vāciņa un roktura dizainu un papildu uzrakstiem. Populārākās no tām: Fiametta, Rainbow, Lovers, indukcijas plītīm paredzētās Venus, Musa, Induction. Mēs vēlamies izcelt Mini Express kafijkannas ar to īpašo formu un dizainu. Šajā gadījumā kafija tiek ielieta nevis parastajā augšējā daļā, bet tieši divās tasītēs. Šī kafijkanna ir paredzēta īstiem estētiem, kas vēlas izbaudīt kafijas pagatavošanas rituālu, vērojot, kā kafija tiek gatavota.

Ietaupiet, iegādājoties espresso kafijas kannu ar akciju! Kafijas Draugs piedāvā ne tikai ļoti plašu kafijkannu klāstu, bet arī regulāras akcijas. Lai uzzinātu, vai šobrīd ir spēkā akcija kafijkannām, dodieties šeit

Populārākās un visaugstāk novērtētās kafijkannas. Ja vēl aizvien nevarat izvēlēties kafijkannu, vienmēr varat paļauties uz mūsu kafijas cienītāju kopienu, lai ar šķirošanas funkcijas palīdzību noskaidrotu, kuras kafijkannas pašlaik ir populārākās un visaugstāk novērtētās.

Ko papildus iegādāties, pērkot mokas kafijka un visaugstāk novērtētāsnnu

Kafijas pagatavošanai ar mokas kafijkannu ir nepieciešama ne tikai pati mokas kafijkanna, bet arī citi piederumi: bez dažiem vienkārši nevar pagatavot kafiju (piemēram, bez pašas kafijas), bet citi padarīs kafijas pagatavošanas rituālu vēl patīkamāku vai papildinās to.  

Garda kafija sākas no…. Protams, garšīgai kafijai ir nepieciešama kvalitatīva kafija. Svaigi maltas kafijas pupiņas vienmēr sniedz visgardāko rezultātu. Ideāli piemērota pagatavošanai kafijkannā ir vidēja un vidēji tumša grauzdējuma kafija. Un, lai gan tradicionāli kafijkannai ieteikti kafijas maisījumi, arvien vairāk un vairāk kafijas cienītāju mēģina pagatavot arī šķirnes kafiju (mēs arī to iesakām!). Ja vēlaties ietaupīt laiku un izmantot malto kafiju, iesakām Bialetti maltās kafijas līniju, kas izstrādāta speciāli mokas kafijkannām. Šī kafija atšķiras no parastās kafijas ar to, ka kafijas maisījumi ir veidoti, ņemot vērā šīs pagatavošanas metodes īpatnības, un tie ir samalti šai metodei piemērotā rupjumā.

Kafijas dzirnaviņas. Tiem, kas vēlas izbaudīt kafijas rituāla prieku un izmanto kafijas pupiņas, iesakām nekavējoties apsvērt iespēju iegādāties kafijas dzirnaviņas. Šeit jums ir divas izvēles iespējas: manuālās rokas dzirnaviņas vai elektriskās kafijas dzirnaviņas. Daudz detalizētas informācijas un padomu par to, kā izvēlēties pareizās kafijas dzirnaviņas, skatiet šeit. Mokas kafijkannai ieteicams izmantot vidēji rupju vai rupjāku malumu. 

Piena dzērienu cienītājiem. Tā kā ar mokas kafijkannu gatavotā kafija ir ļoti līdzīga espresso, tā labi sader ar pienu. Tāpēc, ja esat piena kafijas dzērienu cienītājs, iepriekš būtu jāizdomā, kā sagatavosiet piena putas. Šeit jums noderēs piena putotāji. Vairāk interesantas un vērtīgas informācijas par to, kā pagatavot perfektas piena putas, lasiet šeit.

Garšīgai kafijai nepieciešama arī “garšīga” pasniegšana. Ir patīkami dzert gardu kafiju, un vēl patīkamāk to dzert no skaistas tasītes. Kafijas Drauga sortimentā ir slavenu kafijas trauku ražotāju skaistākās tasītes. Atkarībā no jūsu iecienītākajām kafijas receptēm mēs piedāvājam espresso tasītes, melnās kafijas tasītes, kapučīno tasītes un latte tasītes

Adapters indukcijas plītij. Ja vēlaties iegādāties tradicionālo alumīnija mokas kafijkannu, bet plānojat to izmantot uz indukcijas plīts, jums būs nepieciešams adapters. 

Neaizmirstiet par nomaināmām blīvēm un sietu! Lai kafijas aparāts darbotos nevainojami un pagatavotu gardu kafiju, regulāri jāmaina blīves un sietiņi. Lūdzam ņemt vērā, ka tie atšķiras atkarībā no kafijkannas veida (alumīnija vai nerūsējošā tērauda) un izmēra. Mūsu klāstā atradīsiet komplektu alumīnija kafijkannām 3, 4, 6, 12 tasītēm, indukcijas tipa kafijkannām 3 un 6 tasītēm un nerūsējošā tērauda kafijkannām 4 tasītēm. 

Un tagad atliek tikai pagatavot gardu kafiju! Par dažādām kafijas pagatavošanas niansēm lasiet rakstā “Moka kafijas kanna: kā pagatavot perfektu dzērienu?”. Tajā iekļauta mokas kafijkannas vēsture, ceļvedis tradicionālas un mūsdienīgas kafijas pagatavošanā, dažādi padomi garšas eksperimentiem un dažādu kafijas dzērienu receptes un video. Par citiem populāriem kafijas uzliešanas veidiem un kafijkannām lasiet šeit

Nobeigumam

Mēs ceram, ka jums ir izdevies izvēlēties savu espresso kafijas kannu. Ja jums joprojām ir kādas šaubas vai jautājumi, Kafijas Drauga konsultanti ar prieku atbildēs uz visiem jautājumiem par kafijas pagatavošanu. Apmeklējiet mūsu salonus, lai nogaršotu kafiju un apskatītu mokas kafijkannas.

Lasi vairāk