Kā un kāpēc apvienot kafiju ar šokolādi - Kafijas draugs

Kā un kāpēc apvienot kafiju ar šokolādi

Andris
Īsa pamācība kafijas pagatavošanā

Ja kāds Jums jautātu, kas vislabāk papildina kafiju, domāju, ka populārāka atbilde būtu šokolāde. Vai tā ir tikai mums? Kafijas un šokolādes duets sader kā cimds ar roku. Tāpēc mēs kafijas pauzes laikā bieži sniedzamies pēc šokolādes. Desertu pasaulē kafijas un šokolādes kombinācija ir bieži sastopama.

Apvienojiet un izbaudiet

Internets ir pilns ar dažādiem ieteikumiem kā apvienot ēdienu ar vīnu un neviens nav pārsteigts,ka augstas klases restorāni piedāvā šādu opciju. Bet vai Jūs zināt, kā pamodināt, piešķirt intensitāti un pat pilnīgi jaunu dimensiju savai mīļotajai šokolādei? Atbilde ir vienkārša – kafija. 🙂 Gan kafijai, gan šokolādei ir daudz kopīgu garšas iezīmju – dažās no tām ir jūtamas augļu notis, bet citas ir intensīvākas, ar nelielu rūgtumu. Pareizā abu kombinācija pavērs durvis uz pavisam citu garšu pasauli. Īsi sakot, ja vēlaties izjust šīs kombinācijas labākās īpašības, Jums vajadzētu izvēlēties tādas pašas intensitātes līmeņus.

Kafija un šokolādeEspresso un tumšā šokolāde. Tasīte espresso, kas pagatavota no pupiņam no Brazīlijas reģiona ( https://www.kafijasdraugs.lv/p/kafijas-drauga-pupinas-caprissimo-fragrante-1kg/), lieliski ies kopā ar tumšo šokolādi ar augstu kakao procentu, vismaz 70% ( https://www.kafijasdraugs.lv/p/sokolades-taflite-galler-dark-70-1-gab/ ) un ja vēlaties kaut ko ar tekstūru, tad izmēģiniet šokolādi ar kafijas pupiņu gabaliņiem ( https://www.kafijasdraugs.lv/p/sokolades-taflite-galler-dark-cocoa-nibs-1-gab/ ). Šokolādes rūgtums ļoti labi kafijā atklās šokolādes un riekstu notis.

preloader