Black Crow White Pigeon
Black Crow White Pigeon
Neparastie kafijas stāsti



Black Crow White Pigeon stāsta neparastus kafijas stāstus. Šī stāsta galvenie varoņi un stāstnieki - Melnā vārna un Baltais balodis - iemieso īpašo kafiju garšas paleti: no tumšām, dziļām, zemes notīm līdz viegliem, smalkiem aromātiem. Sākot no pilnīgas tumsas un beidzot pārvēršoties par tādu balto, kas aizrauj elpu, ikviena garša atbilst šai skalai. Dodieties ar šiem varoņiem neaizmirstamā garšu ceļojumā.
Izveidojiet savu neparasto kafijas stāstu
Katra kafija stāsta unikālu stāstu, tāpēc tā ir iepakota iepakojumā, kas atgādina grāmatas nodaļu: šīs nodaļas ir rūpīgi numurētas no 1 līdz 24. Lai sāktu stāstīt savu neparasto kafijas stāstu, Jūs varat sākt no jebkuras nodaļas.
Specializētā kafija ir tāda kafija, kuru ir novērtējuši sertificēti kafijas degustatori (pazīstami arī kā Q graders), izmantojot speciālu Specialty Coffee Association (SCA) izstrādātu skalu, un pēc tam ieguvusi 80 vai vairāk punktus no 100 iespējamiem. Šajā procesā tiek vērtētas dažādas īpašības, tostarp aromāts, garša, pēcgarša, skābums, konsistence, garšu līdzsvars, saldums, garšas "tīrība"... Jāatzīmē, ka specializētās kafijas veido tikai 10% no visas pasaulē saražotās kafijas, un tas nozīmē, ka tās ir patiesi pasaules labākās šķirnes.
Ir svarīgi saprast, ka specializētās kafijas garšas notis nav mākslīgi radītas. Tās ir dabiskas, dabā sastopamas, smalkas nianses. Tā vietā, lai skaidri identificētu, piemēram, melleņu vai piena šokolādes garšu, dzerot specialitātes kafiju, Jūs varat sajust kaut ko līdzīgu mellenēm vai piena šokolādei. Šādus aprakstus var aplūkot arī uz izsmalcinātiem vīniem vai tējām.
Specializēto kafiju garšu palete ir ļoti daudzveidīga: no tumšām, dziļām, zemes notīm līdz viegliem, smalkiem aromātiem. Mēs esam sagrupējuši mūsu kafijas, pamatojoties uz to dominējošajām garšām: baltajā iepakojumā ir augļaināka profila kafijas ar vairāk ziedu vai ogu notīm, savukārt melnajos iepakojumos ir kafijas, kurām raksturīgs vairāk šokolādes aromāts.
Ja esat gatavs eksperimentiem, varat sākt ar jebkuru no šīm kafijām! Tiem, kas meklē kaut ko īpaši pārsteidzošu, vajadzētu apsvērt iespēju izmēģināt Āfrikas kafiju: tā ir ārkārtīgi spilgta un var pat likt Jums apšaubīt, vai tā patiešām ir kafija, ko Jūs dzerat. Ja tomēr vēlaties sākt ar kaut ko drošāku, iesakām izmēģināt Brazīlijas klasisko kafiju - Brazil Santa Luzia.
Izvēloties sev piemērotu specializēto kafiju, ņemiet vērā informāciju, kas sniegta produkta aprakstā vai uz iepakojuma:
1. Kafijas audzēšanas reģions. Protams, ir taisnība, ka katra spcializētā kafija ir unikāla - tomēr ir dažas nianses, kas biežāk sastopamas konkrētos reģionos vai kontinentos audzētajās kafijās. Āfrikas kafijām ir raksturīgas īpaši eksotiskas notis: tajās ir ogu, augļu, ziedu, pat tējas vai vīna notis. Āzijas šķirnēm raksturīgs lielāks skaits rūgtu, īpaši "smagu" nošu: tajās var sagaršot garšvielu, šokolādes, tabakas, sarkanvīna vai koka aromātu. Dienvidamerikas kafijas ir labi sabalansētas un dabiski saldas: tām raksturīgas šokolādes, riekstu un augļu notis. Šīs šķirnes parasti ir mazāk skābas un maigākas nekā Āfrikas kafijas. Visbeidzot, Centrālamerikas kafijas, tajās bieži sastopamas tropisko augļu un riekstu notis.
2. Augstums. Visas specializētās kafijas tiek audzētas lielā augstumā. Jo lielāks augstums virs jūras līmeņa, jo ilgāk nobriest ogas un jo sarežģītāka ir to garša. Tāpēc augstumos audzētai kafijai ir raksturīga bagātīga garša un apburošs salduma pieskāriens.
3. Apstrādes metode. Kafijai, kas apstrādāta, izmantojot dabisko metodi, parasti ir pilnīgāka konsistence un saldāka, sulīgāka garša. Savukārt mazgāšanas metode piešķir kafijas pupiņām īpaši tīru garšas profilu: šādas kafijas parasti ir vieglākas, maigākas un ar lielāku augļu garšu. Medus process piešķir kafijai vidēju konsistenci, saldākas notis un tējai līdzīgu pēcgaršu, savukārt anaerobā metode nodrošina īpaši augļu un eksotisku garšu.
4. SCA vērtējums. Jo augstāks SCA vērtējums, jo augstāk kafiju novērtējuši eksperti - un līdz ar to intriģējošāks un pārsteidzošāks ir tās garšas profils.
5. Grauzdēšanas līmenis un ieteicamās pagatavošanas metodes. Gaiši grauzdētas kafijas parasti ir piemērotas filtrkafijai un pagatavošanai tasītē, savukārt vidēji un tumšāk grauzdētas kafijas no mūsu īpašā klāsta lieliski der visiem pagatavošanas veidiem. Ieteicamās pagatavošanas metodes ir norādītas katras kafijas aprakstā.
6. Garšas notis. Noteikti ir vērts pievērst uzmanību arī garšas notīm.