Specializētās kafijas pupiņas Kalve Tano Ndongo – 250 g
Specifikācijas
Vispārīgi
Izmēri un svars
Par produktu
Aprikožu džems, rabarbers, žāvēta mango pēcgarša. SCA – 88.75p
“Tano Ndongo” pārstrādes stacija tika dibināta 1965.gadā, un ražo tikai “SL28” šķirnes kafiju. Vērienīgais 1820 metru augstums virs jūras līmeņa, un bagātīgā Muūru (Muuru) brāļu – Francisa, Deivida, Džeimsa, Džona un Džosefa – pieredze darbā ar kafiju rezultējas izcilā kafijas koku stāvoklī un daudzveidīgām, krāšņām kafijas garšām.
Pārstrādes stacija izmanto kafijas pārstrādes metodes, kas raksturīgas visā Kenijā. Gatavie ķirši ir vākti ar rokām, atdalīts to ķiršapvalks un pludināts ūdens kanālos. Pludināšana kalpo arī kā pirmais šķirošanas posms, kur gatavās kafijas pupiņas grimst, bet negatavās peld ūdenim pa virsu. Kafija nonāk fermentācijas tvertnēs, kur 24 stundas norit sausā fermentācija – kad augļapvalks atdalīts, kafijas pupiņas iegūst oļiem līdzīgu sajūtu un fermentācija tiek apturēta. Pa tālākiem kanāliem, tīrā kafija nonāk jaunā tvertnē, kur tā aukstā ūdenī glabājas 24 stundas – šajā procesā attīstās aminoskābes, kas veicina Kenijas kafijām raksturīgās garšas attīstību.
Pārstrādātās kafijas pupiņas plānā kārtā kaltē saulē uz paceltiem sietiem 11 – 14 dienas. Tiek atdalītas pelavas, kafija tiek šķirota pēc izmēra un defektiem, un visbeidzot – sagatavota vakuuma maisos eksportam.
Kafijas pase
Biežāk uzdotie jautājumi
Uzdod savu jautājumu par produktu
Atsauksmes