Specializētās kafijas pupiņas Guatemala El Socorro, 200 g
Specifikācijas
Vispārīgi
Izmēri un svars
Par produktu
Prestižā konkursa Cup of Excellence apbalvojumu saņēmusī kafija ir ogaina, augļaina un salda. Tā ir ārkārtīgi kvalitatīva, tāpēc noteikti patiks īstiem gardēžiem! Greznā arabikas pasugas Geisha kafija Gvatemala El Socorro lutinās jūsu aukslējas un rosinās iztēli: sākumā būs jūtamas ķiršu, sarkano jāņogu un granātābolu dominējošās notis, bet pēc tam garša mainīsies un pamazām sajutīsiet persiku, bumbieru un aprikožu ievārījuma saldumu. Izbaudot tasi šī gardēžu dzēriena, vēl ilgi mutē paliks patīkami salda augļu pēcgarša.
Kafijas nosaukums atklāj tās izcelsmi: pupiņas ir audzētas Gvatemalas fermā El Socorro, kas pieder vienas ģimenes ceturtajai paaudzei. Tās vēsture aizsākās 19. gadsimtā, kad šeit sāka strādāt Antonio Lopess Koloms. 1960. gados viņa pēcnācēja Marija Koloma un viņas vīrs Mario De La Cerda iegādājās lielu fermu, kas sastāvēja no trim zemes gabaliem: El Socorro, San Guayabá un Rio Arriba. Mūsdienās viņu iesākto darbu turpina viņu dēls un mazdēls. Tā kā saimniecība atrodas augstu virs jūras līmeņa, šeit audzēto kafiju raksturo izcila kvalitāte un garša, un tā saņem augstus apbalvojumus.
Jau vairāk nekā 20 gadus Cup of Excellence (COE) konkurss kafijas nozarē veicina godīgumu un caurspīdīgumu. COE kafija tiek rūpīgi pārbaudīta, tas nav līdzvērtīgi nevienai citai nozarei. Tas nozīmē, ka COE novērtētās kafijas kvalitāte ir nepārspējama.
Šīs kafijas piedāvājums ir ļoti mazs, tāpēc tā pieder Limited Edition līnijai.
Pateicoties izcilajai kvalitātei un garšai, kafija ir marķēta ar Specialty zīmi. Tās vērtējums SCA reitingu skalā ir 90,1 punkts no 100.
VALSTS: Gvatemala
REĢIONS: Palensija
SAIMNIECĪBA: El Socorro
AUGŠANAS AUGSTUMS: 1850 m
ŠĶIRNE: Geiša
APSTRĀDE: Mitrā
GRAUZDĒŠANA: Viegla/vidēja
GARŠU PALETE: Ķirši, Jāņogas, Aprikozes, Persiki, Bumbieri
Ieteicamie kafijas pagatavošanas veidi: visi manuālie kafijas aparāti (V60, Chemex u. c.).
Sastāvs: grauzdētas kafijas pupiņas.
Uzglabāšanas apstākļi: glabāt cieši noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.
Kafijas pase
Biežāk uzdotie jautājumi
Kafiju grauzdējam pie mūsu partneriem Lietuvā, vienā no labākajām vietējām grauzdētavām.
Specializētās kafijas pupiņas ir visaugstāk novērtētā kafija. Kas un kā to vērtē? Saskaņā ar Specialty Coffee Association (SCA) skalu sertificēti kafijas degustētāji novērtē kafijas kvalitāti: izcelsmi, zaļo pupiņu izskatu, pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Un tikai kafija, kas novērtēta ar vairāk nekā 80 punktiem no 100, tiek saukta par specializētu.
Kafijas mitrā apstrāde pašu ogu atdala no pupiņas, pupiņas fermentē ūdenī un pēc tam žāvē. Šādi apstrādātai kafijai ir ārkārtīgi “tīra” garša. Vienkāršāk ir nosaukt dominējošās garšas notis. Bieži vien ir augļaināka.
Šī kafija ir piemērota visiem manuālajiem kafijas gatavošanas rīkiem (V60, Chemex utt. c.).
Tā ir ekskluzīva “Limited Edition” (ierobežota laidiena) kafija, kas uzvarējusi “Cup of Excellence” (COE) konkursā. Tātad tās kvalitāti ir atzinuši labākie kafijas speciālisti pasaulē. Tā kā kafijas piedāvājums ir ļoti ierobežots un garšas īpašības ir izcilas, šī kafija maksā vairāk nekā parastās kafijas pupiņas.
Uzdod savu jautājumu par produktu
Atsauksmes