Specializētās kafijas pupiņas Goat Story Ethiopia Ajere, 500 g
Specifikācijas
Vispārīgi
Izmēri un svars
Par produktu
Šī sulīgā Yirgacheffe kafija ir gards rezultāts īpašai rūpībai, ar ko tā ražota Ajere kafijas pārstrādes rūpnīcā. Un pēc tam, kad “Goat Story” meistari maģiski maigi apgrauzdē šīs pupiņas, šī kafija kļūst par vienu no labākajām Etiopijas kafijām, kas pašlaik tiek apstrādātas mitrā veidā.
Ajeres kafijas pārstrādes rūpnīca 1998.g. dibināja Amare Tesema. Šobrīd Ajeres stacijā, kuras platība ir 1,9 hektāri, kafijas ogas piegādā pat līdz 800-850 sīkzemnieku. Tā atrodas Gedeo zonā, kas robežojas ar Gudži zonu austrumos, Borenu dienvidos un rietumos kā arī Sidama zonu ziemeļos. Stacija atbalsta vietējās kopienas skolas, piemēram, veidojot jaunas klases. Tomēr Ajere ir vairāk nekā tās kopienas gars. Šeit kafija tiek gatavota ļoti rūpīgi: lai gan pupiņas tiek žāvētas saulē, tās periodiski tiek apgrieztas un grābtas ar grābekļiem, lai tās vienmērīgi izžūtu, un dienas karstākajās stundās pārklāj, lai pasargātu tās no karstuma pusdienas saulē, savukārt naktī tās tiek pārklātas, lai pasargātu no lietus un mitruma. Rezultāts: iespaidīgi salda un smaržīga kafijas tase.
Ideāli piemērota: filtētas kafijas pagatavošanas metodēm
Arī ideāli piemērota: espresso, franču presei, Aeropress, cold brew pagatavošanas metodēm
Pateicoties tās izcilajai kvalitātei un garšai, šī kafija tiek marķēta kā Speciality. SCA to novērtēja ar 86.5 punktiem no 100.
VALSTS: Etiopija
REĢIONS:Gedeo
AUGSTUMS: 1950 m
ŠĶIRNE: Heirloom
APSTRĀDE: Mitrā
GRAUZDĒŠANAS LĪMENIS: vidēji gaišs
GARŠAS NOTIS: Jasmīns, Lavanda, Aprikoze, Medus, Ziedi
Sastāvs: grauzdētas kafijas pupiņas.
Uzglabāšana: uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Kafijas pase
Biežāk uzdotie jautājumi
Uzdod savu jautājumu par produktu
Atsauksmes