Specializētās kafijas pupiņas El Salvador El Rosario Sarchimor, 250 g
-
Tikai e-veikalā
Specifikācijas
Vispārīgi
Izmēri un svars
Par produktu
Šai kafijai no Salvadoras ir raksturīgs saldens aromāts un pilnīga tekstūra. Garšā jūtamas upeņu un mandarīnu miziņu, kā arī saldenu plūmju notis. Pēc kafijas nobaudīšanas garšas kārpiņas priecēs salda karameles pēcgarša.
Šī izcilā kafija nāk no kafijas audzēšanas pasaulē labi pazīstamās Pacas ģimenes saimniecības El Rosario, kas atrodas Salvadorā. Pacas stāsts sākās tālajā 1927. gadā, kad ģimene no Eiropas pārcēlās uz Salvadoru un iegādājās 47 hektārus zemes slavenajā Santa Ana reģionā. Šodien Pacas pēcnācēji lepojas ar to, ka pārvalda dažas no labākajām kafijas saimniecībām visā Salvadorā, savukārt viņu audzētā kafija tiek novērtēta visā pasaulē.
Mēs iesakām šo kafiju pagatavot espresso kafijas automātā, izmantot filtrētas kafijas metodi vai vienkārši apliet maltas kafijas pupiņas ar karstu ūdeni un baudīt kafiju tieši no tasītes.
Pateicoties tās izcilajai kvalitātei un garšai, šī kafija tiek marķēta kā Specialty. SCA to novērtēja ar 86 punktiem no 100.
VALSTS: Salvadora
REĢIONS: Flor Amarilla Arriba, Santa Ana
SAIMNIECĪBA: Finca El Rosario
AUGSTUMS: 1160 m
ŠĶIRNE: Sarchimor
APSTRĀDE: Dabīga
GRAUZDĒŠANAS LĪMENIS: Vidēji tumšs
GARŠAS NOTIS: Upenes, Mandarīni, Plūmes
Sastāvs: grauzdētas kafijas pupiņas.
Uzglabāšana: uzglabāt noslēgtas tumšā, sausā un vēsā vietā.
Kafijas pase
Biežāk uzdotie jautājumi
Kafiju grauzdējam pie mūsu partneriem Lietuvā, vienā no labākajām vietējām grauzdētavām.
Šī kafija ir piemērota visiem kafijas gatavošanas veidiem: espresso, filtram, apliešanai.
Specializētās kafijas pupiņas ir visaugstāk novērtētā kafija. Kas un kā to vērtē? Saskaņā ar Specialty Coffee Association (SCA) skalu sertificēti kafijas degustētāji novērtē kafijas kvalitāti: izcelsmi, zaļo pupiņu izskatu, pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Un tikai kafija, kas novērtēta ar vairāk nekā 80 punktiem no 100, tiek saukta par specializētu.
Sausās apstrādes laikā kafijas pupiņas tiek žāvētas kopā ar ogu. Šādi apstrādāta kafija bieži vien ir saldāka, bet tās “ķermenis” ir biezāks un sulīgāks.
“Ķermenis” kafijas terminoloģijā nozīmē kafijas tekstūru. To var raksturot kā tējai līdzīgu, vieglu, vai arī tā var būt vīnaina, sulīga utt. Kafijai ar “spēcīgu ķermeni” ir stingra/blīva tekstūra.
Uzdod savu jautājumu par produktu
Atsauksmes