13.99 €
Šī kafija ir fermentēta ar īstiem persikiem, un tai piemīt amizanta, augļaina un neparasta garša. Jums noteikti patiks!
Ja esat viens no tiem kafijas cienītājiem, kuram grūti sajust uz iepakojuma norādītās garšas notis (ko vispār nozīmē pēcgarša?..), uzticieties mums: šī kafija noteikti pārsteigs. Pateicoties inovatīvai apstrādes metodei, tai piemīt sulīgu persiku aromāts, kas papildināts ar eksotiska mango un saldas karameles notīm. Īsta persiku paradīze jūsu rīta kafijā! Šāda dzēriena baudīšana var likt uz brīdi apstāties un aizdomāties: “Vai tā tiešām ir kafija?..”
Pa tiešo no Kolumbijas – ar mīlestību un inovācijām
Šī ierobežota izdevuma kafija nāk no Huilas reģiona tālajā Kolumbijā, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Rodrigo Sančess, ģimenes kafijas saimniecības īpašnieks, jau vairākus gadus eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties atrast to neparasto garšu, kas patiešām liktu teikt “wow”! Tas viņam arī ir izdevies – Rodrigo pūles ir guvušas atzinumu, saņemot vairākus prestižus apbalvojumus.
Kā top šis sulīgais dzēriens?
Īsumā: iedomājieties vērienīgu ballīti, kurā apvienojas kafija un persiki, lai lustīgi pavadītu visu nakti.
Taču tiem, kuriem interesē viss stāsts…
1. Piemērotas pupiņas. Šai kafijai Rodrigo izvēlējās Bourbon un Caturra arabikas šķirnes, kas ir dabīgi saldas, padarot tās ideāli piemērotas fermentācijas procesam.
2. Fermentācijas sākums. Vispirms kafijas pupiņas tiek iebērtas galvenajā tvertnē, kur tās tiek fermentētas vienatnē – šis process ir kā iesildīšanās gaidāmajai ballītei.
3. Augļu maisījuma sagatavošana. No galvenās tvertnes tiek atdalīti unikālie mikroorganismi (Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae), kuri pēc tam tiek pārnesti uz atsevišķu tvertni, kurā tie tiek sajaukti kopā ar īstiem persikiem un apburoši saldo tropisko augļu nektāru. Pēc tam šis augļu maisījums tiek raudzēts vēl 8 dienas, līdz tiek sasniegtas ideālas Briksa un pH vērtības.
4. Sākās persiku ballīte! Pēc tam augļu maisījums tiek apvienots ar kafijas pupiņām. Process ir patiešām laikietilpīgs: viss kopā fermentējas vēl 150 stundas, kas ir gandrīz nedēļa!
5. Rūpīga uzraudzība. Process tiek stingri uzraudzīts: cukura koncentrācija (kas tiek mērīta Briksa grādos) nedrīkst būt zemāka par 6, savukārt pH visu laiku jābūt augstākam par 4 grādiem. Tādā veidā tiek iegūta bagātīga, taču ne pārāk nomācoša persiku garša. Kāpēc šis posms ir tik svarīgs? Tāpēc, ka tā rezultātā tiek iegūts dzēriens ar izteiktu augļu garšu, tajā pašā laikā izceļot kafijas unikālo raksturu.
6. Žāvēšana un sagatavošana grauzdēšanas procesam. Kad ir panākts pareizais garšas līdzsvars, kafijas pupiņas tiek žāvētas. Pēc tam tās iegūst ideālu mitruma līmeni (10–11%) un tiek nogādātas grauzdētavā.
7. Gala rezultāts jūsu tasītē. Pēc dažādu izaicinājumu pārvarēšanas šajā garajā fermentācijas ceļojumā kafija nonāk tur, kur tai jābūt – jūsu kafijas tasītē. Lai sākas garšas svētki!
*****
Valsts | Kolumbija
Reģions | Huila
Saimniecība | Rodrigo Sančesa “Monteblanco” saimniecība
Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m
Arabikas šķirnes | Bourbon, Caturra
Apstrāde | Mazgātā, fermentēta ar persikiem
Grauzdējuma līmenis | Vidējs
Garšu buķete | Persiki, mango, karamele
Ieteicamie pagatavošanas veidi: visi manuālie pagatavošanas rīki (V60, Chemex u. c.), kā arī pagatavošana pa tiešo tasītē.
Sastāvs: malta grauzdēta kafija.
Uzglabāšanas apstākļi: glabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.
Šī kafija nesatur mākslīgos aromatizētājus. Tās unikālā garša ir pilnīgi dabisks process, kas rodas, apstrādājot zaļās kafijas pupiņas ar īpašu šķīdumu, kura sastāvā ir persiki, tropu augļi, nektārs un īpaši mikroorganismi, ko ieguvuši kafijas audzētāji (detalizētāku informāciju iespējams aplūkot šīs unikālās kafijas aprakstā, kas pieejams mūsu interneta veikalā).
Mūsdienās kafijas audzētāji nepārtraukti meklē jaunas, unikālas apstrādes metodes, kas ļauj izcelt noteiktas garšas nianses vai pat radīt tās no jauna. Viena no jaunākajām tendencēm ir fermentācija, kas ietver zaļo kafijas pupiņu apstrādi ar dažādu mikroorganismu palīdzību. Kafijas fermentācijas jomā vadošā loma pieder Rodrigo Sančesam (Rodrigo Sanchez), ievērojamam kafijas audzētājam, kura veikumu augstu novērtējuši kafijas cienītāji. Lai gan šī apstrādes metode joprojām tiek uzskatīta par eksperimentālu, pēdējā laikā tā kļūst ar vien populārāka visā pasaulē.
Šai kafijai piemīt saldas tropisko augļu notis, ko rada unikāla apstrādes metode, ko sauc par fermentāciju ar persikiem. Atšķirīgas pagatavošanas metodes rada atšķirīgu salduma līmeni, tāpēc droši eksperimentējiet un atklājiet sev piemērotāko!
Šai kafijai ir gan vidējums malums, gan grauzdējums, tāpēc tā ir piemērota visiem kafijas automātiem ar filtru, pilienveida kafijas pagatavotājiem, kā arī vienkārši pagatavošanai pa tiešo tasītē. Tā garšo labi gan karstā, gan aukstā veidā! Dažādi pagatavošanas rīki spēj atklāt atšķirīgas garšas, tāpēc nebaidieties eksperimentēt un aplūkojiet šīs unikālās kafijas neparasto garšu paleti.
Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka jūs tos jutīsiet! Kāpēc mēs esam tik pārliecināti? Nu, parastās specialitātes kafijas parasti izceļas ar smalku garšu. Lai gan uz iepakojuma ir norādītas konkrētas notis, tās bieži vien ir ļoti maigas, kas nozīmē, ka daži nespēj tās sajust vai atpazīt. Tomēr šī kafija ir savādāka! Tās garšas tiek iegūtas, izmantojot unikālu apstrādes metodi, kas ietver zaļo kafijas pupiņu fermentāciju ar persikiem un citiem tropu augļiem, kas nodrošina spilgtu augļu garšu. P.S. Katru reizi, kad mēs pagatavojam kafiju mūsu veikalā vai birojā, mēs pamanām kafijas cienītājus, kuri steidzas, lai to nobaudītu... Mēs nevaram vien sagaidīt, kad arī jūs to varēsiet pamēģināt: pēc tam, kad būsiet to izdarījuši, noteikti padalieties ar savām domām!
Aļona maijs 7, 2025
Šo kafiju otro reizi nepirktu. 🙃 Diemžēl Manai gaumei neatbilst, garša nepatīkama
Jūlija oktobris 17, 2024
Tomēr priekš manis par skābu. Garša nav tik izteikta.
Sofija septembris 10, 2024
Citas šāda tipa kafijas parasti manai gaumei ir pārāk skābas, bet šī ir ļoti smalka, jūtams arī neliels rūgtums.
Līga septembris 10, 2024
Tik augļaina un smaržīga! Nav nepieciešami papildu saldumi, kafija ir pietiekami salda.
Toms augusts 18, 2024
Katram to vajadzētu izmēģināt, unikāla pieredze
Tavs komentārs
Vārds
E-pasta
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk