d.
h.
min.
sek. vēl palikušas.
13.99 €
Šī kafija, kas veltīta tonim ar nosaukumu Peach Fuzz (latv. persiku pūciņas), kurš tagad pazīstams kā 2024. gada krāsa, ir apstrādāta absolūti unikālā veidā, ko sauc par persiku līdzfermentāciju. Vai esat viens no tiem cilvēkiem, kuriem ir grūti sajust uz kafijas iepakojuma norādītās garšas notis? Šajā gadījumā jūs varat mums uzticēties: šī kafija noteikti būs izņēmums. Pateicoties īpašajai apstrādes metodei, kafija pēc pagatavošanas atklāj dabiskas persiku nektāra, eksotiskā mango un saldās karameles garšas. Šāda dzēriena malkošana var likt aizdomāties, vai tā patiešām ir kafija, ko dzerat!
Šī limitētās sērijas kafija ir sasniegusi mūs no Kolumbijas Huilas reģiona, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Audzētavas īpašnieks Rodrigo Sančess jau gadiem ilgi eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties radīt patiesi nepārspējamas garšas. Viņš ir arī guvis lieliskus panākumus: Rodrigo centieni ir novērtēti ar vairākiem apbalvojumiem!
Unikāla pārstrādes metode: persiku līdzfermentācija.
Kafijas apstrāde, pievienojot kafijas maisījumam augļus, ir salīdzinoši jauns izgudrojums, kas jau ir piesaistījis tūkstošiem kafijas mīļu ziņkāri visā pasaulē un ir iepriecinājis simtiem garšas kārpiņu. Jūs vaicāsiet, kā tas tiek panākts?
Rodrigo Sančess šim īpašajam maisījumam ir izvēlējies Bourbon un Caturra arabikas kafijas šķirnes, pateicoties to daudzpusīgumam un dabiski spilgtajam saldumam.Tieši šis saldums rada ideālus apstākļus dažādu mikroorganismu, piemēram, Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae, darbam fermentācijas procesā.
Pirms pārstrādes uzsākšanas šie mikroorganismi (iegūti no kafijas augiem, kas aug turpat īpašumā) tiek sajaukti ar persikiem, citiem tropu augļiem un augļu nektāru. Šo augļu šķīdumu pēc tam atstāj fermentēties 8 dienas, līdz tiek sasniegta atbilstoša Briksa grādu koncentrācija un nepieciešamā pH vērtība.
Ar rokām rūpīgi novākto kafiju sajauc ar nektāra šķīdumu un tur slēgtā traukā 150 stundas. Visa procesa laikā tiek uzraudzīti Briksa grādi un pH vērtība, nodrošinot, ka tiek uzturēti pareizie apstākļi, lai attīstītos saldums un tropisko augļu notis.
Visbeidzot pupiņas tiek žāvētas saulē, līdz tiek sasniegts ideālais mitruma saturs 10-11 %, un tad tās tiek grauzdētas!
*****
Valsts | Kolumbija
Reģions | Huila
Saimniecība | “Monteblanco” īpašums, ko pārvalda Rodrigo Sančess
Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m
Arabikas šķirnes | Bourbon, Caturra
Process | Mazgāšana, persiku līdzfermentācija
Grauzdēšanas profils | Vidēja
Aromātu palete | Persiki, mango, karamele
Ieteicamās pagatavošanas metodes: visas pagatavošanas metodes, tostarp espresso.
Sastāvs: grauzdētas kafijas pupiņas.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.
Eiropas Savienība
Kafijas pupiņas
Kafijas Draugs
4771121001080
200 g
Šī kafija nesatur mākslīgos aromatizētājus. Tās unikālā garša ir pilnīgi dabisks process, kas rodas, apstrādājot zaļās kafijas pupiņas ar īpašu šķīdumu, kura sastāvā ir persiki, tropu augļi, nektārs un īpaši mikroorganismi, ko ieguvuši kafijas audzētāji (detalizētāku informāciju iespējams aplūkot šīs unikālās kafijas aprakstā, kas pieejams mūsu interneta veikalā).
Mūsdienās kafijas audzētāji nepārtraukti meklē jaunas, unikālas apstrādes metodes, kas ļauj izcelt noteiktas garšas nianses vai pat radīt tās no jauna. Viena no jaunākajām tendencēm ir fermentācija, kas ietver zaļo kafijas pupiņu apstrādi ar dažādu mikroorganismu palīdzību. Kafijas fermentācijas jomā vadošā loma pieder Rodrigo Sančesam (Rodrigo Sanchez), ievērojamam kafijas audzētājam, kura veikumu augstu novērtējuši kafijas cienītāji. Lai gan šī apstrādes metode joprojām tiek uzskatīta par eksperimentālu, pēdējā laikā tā kļūst ar vien populārāka visā pasaulē.
Šai kafijai piemīt saldas tropisko augļu notis, ko rada unikāla apstrādes metode, ko sauc par fermentāciju ar persikiem. Atšķirīgas pagatavošanas metodes rada atšķirīgu salduma līmeni, tāpēc droši eksperimentējiet un atklājiet sev piemērotāko!
Šī kafija tiek grauzdēta tā, lai tā būtu piemērota visām kafijas pagatavošanas metodēm, sākot ar espresso kafijas automātiem un automātiem ar filtru un beidzot ar vienkāršu pagatavošanu pa tiešo tasītē. Tā garšos labi gan karstā, gan aukstā veidā! Dažādi kafijas rīki spēj atklāt atšķirīgas garšas, tāpēc nebaidieties eksperimentēt un iepazīt šīs unikālās kafijas neparasto garšu buķeti.
Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka jūs tos jutīsiet! Kāpēc mēs esam tik pārliecināti? Nu, parastās specialitātes kafijas parasti izceļas ar smalku garšu. Lai gan uz iepakojuma ir norādītas konkrētas notis, tās bieži vien ir ļoti maigas, kas nozīmē, ka daži nespēj tās sajust vai atpazīt. Tomēr šī kafija ir savādāka! Tās garšas tiek iegūtas, izmantojot unikālu apstrādes metodi, kas ietver zaļo kafijas pupiņu fermentāciju ar persikiem un citiem tropu augļiem, kas nodrošina spilgtu augļu garšu. P.S. Katru reizi, kad mēs pagatavojam kafiju mūsu veikalā vai birojā, mēs pamanām kafijas cienītājus, kuri steidzas, lai to nobaudītu… Mēs nevaram vien sagaidīt, kad arī jūs to varēsiet pamēģināt: pēc tam, kad būsiet to izdarījuši, noteikti padalieties ar savām domām!
Raimonds oktobris 24, 2024
Parasti izvairos no specialitātes kafijas pirkšanas Kafijas Draugs veikalos, kad plānoju taisīt filtra kafiju, jo visbiežāk grauzdējums ir par tumšu un ir orientēts uz espresso aparātiem. Tomēr šis ir izņēmums. Lai arī grauzdējums ir vairāk uz tumšo pusi, garša ir tik piesātināta, ka to nav iespējams noslāpēt. Ja patīk skābenas kafijas ar saldenu pēcgaršu, tad iesaku šo izmēģināt. Būtu forši ja nākotnē būtu vel vairāk augļu fermentācijas variantu 🙂
Jānis septembris 7, 2024
Lieliski garšo kā filtrēta kafija vai ledus kafija, no tās var pagatavot kārtīgu espresso – ļoti spilgta un atsvaidzinoša!
Dana septembris 1, 2024
Neko līdzīgu neesmu izmēģinājusi! Ļoti augļaina, bet nav skābena. Neesmu pārliecināta, vai tā patiešām ir persiku garša, bet noteikti ir kaut kas līdzīgs. Paldies!
Diāna B. augusts 25, 2024
Var sajust persiku smaržu!
Matīss G. augusts 19, 2024
Iepriekš neesmu mēģinājis neko līdzīgu, paldies par šo pieredzi, es absolūti izbaaaaudīju to
Tavs komentārs
Vārds
E-pasta
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk