Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Iepazīstiet: Chalo ir klāt!

Chalo uzkodas
#chai #chai latte #chai tea #chalo #indian

Mēs katru gadu apmeklējam un meklējam jaunas lietas Eiropas lielākajā kafijas festivālā “World of Coffee”. Šogad mēs atklājām Beļģijas uzņēmumu “Chalo”, kas ieguvis ne vienu vien balvu šo gadu laikā. Interesants stāsts, jautrs noskaņojums un chai latte pulveru autentiskums un inovatīvās, taču eksotiskās uzkodas apbūra mūs.

Kā Beļģijā radies tradicionālais indiešu dzēriens?

Gita Van den Boer

Kaut arī viena no Chalo līdzdibinātājām Gita van den Būra visu savu dzīvi pavadīja Beļģijā, viņa patiesībā ir dzimusi Indijā. Būdama zīdaiņā vecumā, viņu adoptēja Beļģijas ģimene, un ilgus gadus vienīgais, kas viņai bija saistīts ar savu dzimteni, bija stāsti. Pieaugot Gita nolēma apmeklēt savu dzimteni un mēnesi devās tur kā brīvprātīgā uz Kalkutas bērnu namu. Tur viņa atklāja tradicionālo Indijas dzērienu, kas labāk pazīstams ar nosaukumu chai latte. Patiesībā tas nav nekas vairāk kā melnā tēja ar pienu un cukuru. Pēc atgriešanās Beļģijā Gita nekur nevarēja atrast šādu tēju, un, tā kā viņa ilgi sapņoja par savu biznesu un bija saistīta ar dzimto Indiju, viņa nolēma šo ideju īstenot un kopā ar vairākiem biznesa partneriem izveidoja CHALO.

Kas kopīgs“Chalo” un pērtiķiem?

Chalo logotips - pērtiķis

Pats vārds hindi valodā nozīmē “iesim” vai “ātrāk”. Ja Jūs kādreiz esat Indijā, dzirdēsit cilvēkus sakām “chalo chalo”, kamēr bārmenis ielej viņiem tēju. Gita piebilst, ka šis vārds attiecas arī uz grūtību pārvarēšanu un virzību uz priekšu. Brīvprātīgi darbojoties Kolkatā, viņa atceras, ka kopā ar kolēģiem zīdaiņu centrā dzēra chai latte un domā, ka viņa var darīt visu un ka viss pārējais nav svarīgs. Gudrs pērtiķis, kuru redzam uz katra CHALO izstrādājuma, ir izvēlēts par uzņēmuma logotipu kāda iemesla dēļ. Tas simbolizē vienu no slavenākajām hinduistu dievībām – Hanumanu, spēka, uzvaras un spēju pārvarēt visus šķēršļus dievu.

Pagatavojiet chai tēju ar jebkuru sev vēlamo pienu!

CHALO chai pulveri atšķir no citiem tirgū esošajiem pulveriem, jo tie nesatur piena pulveri. Šī nebija pirmā izvēle, taču, kā izrādījās, Eiropas Savienības likumi ierobežo tādu produktu importu, kas satur Indijas govs pienu, tāpēc šis lēmums bija jāpieņem. Un beigu galā, tas izrādījās lielisks, jo cilvēki, kuri nepanes laktozi, tagad var baudīt CHALO chai pulverus. Turklāt chai latte tagad var pagatavot ar jebkuru citu pienu, piemēram, soju, kokosriekstu vai rīsu. Baristas ir īpaši sajūsmā par šiem pulveriem, jo viņi var viegli izvēlēties, kuru pienu lietot, un parādīt savas mākslinieciskās prasmes (latte art). Ir arī lieliskas iespējas izmantot šos pulverus dažādos citos ēdienos. Tas, kas sākumā šķita kā šķērslis, kļuva par milzīgu priekšrocību – iespējams, ka Hanuman, CHALO aizbildnis, šeit izmantoja savas burvestības 🙂

No tradicionālās masala līdz pikantajam kardamonam

CHALO chai pulvera sortiments ir pilns ar garšām: tradicionālais Masala chai latte (ar ingveru, kardamonu, cinammonu un melnajiem pipariem), pikanta kardamona sildošā tēja no Cardamom chai latte, īpaši atsvaidzinošā Citronzāles chai latte (garšīga ar kokosriekstu pienu!), Un vaniļas chai latte, kas atgādina tikko ceptu vaniļas pīrāgu. Netiek aizmirsti arī veselīgāka dzīvesveida piekritēji, speciāli izgatavotā Organic slow chai Masala ir bez cukura, un tās pagatavošanas laiks ir nedaudz ilgāks – ap 20 minūtēm. Tiem, kas vēlas atspirdzinājumu, CHALO iepazīstina ar trim ledus-chai latte garšām: melleņu, zemeņu un citrona. Kaut arī CHALO chai tēja ir pastāvīgs uzvarētājs dažādās pasaules izstādēs, viens no augstākajiem un svarīgākajiem vērtējumiem nāk no Indijas pamatiedzīvotājiem. Apmeklējot Indijas ielas pārtikas svētkus, paši indieši teica, ka šī tēja atgādina to, ko viņi dzer mājās!

Neierastās “Chalo” uzkodas

Chalo uzkodas

Pēc iepazīstināšanas ar chai pulveru līniju, CHALO nolēma virzīties uz priekšu. Hanumans čukstēja, ka mūsdienās tirgū trūkst neierastu un interesantu uzkodu. Tieši tā radās CHALO graudaugu batoniņi: ar sezama sēklām un dzērvenēm, ar indijas riekstiem un karameli, ar granātābolu un riekstiem, kā arī ar ķirbjiem un rozīnēm. Drīz tika ieviestas arī sāļās uzkodas: aunazirņi ar melnajiem pipariem, dažādas pupiņas ar soju vai wasabi, pupiņas ar bbq mērci un zirņi ar čili pulveri! Tas ne tikai izklausās garšīgi, bet arī ir tiešām labs. Šī ir lieliska alternatīva ierastajiem cepumiem vai čipsiem. Turklāt tas labi der ar CHALO chai tēju!

Labu apetīti!

Mēs priecājamies par mūsu jaunāko draugu. Izbaudiet neierastos CHALO dzērienus un uzkodas, un Hanuman parūpēsies par pārējo! 🙂