Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Kā Kasparas pārgāja no tonnas cukura uz tīru espresso

#kafija #kafijas draugs #kafijas pārtraukums #stāsti

KAS: Kafijas Draugs servisa centra vadītājs Kasparas Bražys
KAFIJAS KRŪZĪTES DIENĀ: 5 – 8
KAFIJA: Café Liégeois “Magnifico”, Kafijas Draugs pupiņas “Maragogype“
KAFIJAS DZĒRIENS: Melna kafija un espresso
PAGATAVOŠANAS METODE: bean-to-cup kafijas automāts
KAFIJA (man) ir: labākais veids kā sākt sarunu

Jūsu pirmā kafijas pieredze?

Ja es esmu pilnīgi godīgs, es nemaz nebiju kafijas fans. Es to lietoju reti un tikai ar tonnām cukura. Es uzsāku savu ceļojumu Kafijas Draugs, kad bija nepieciešams izveidot kafijas automātu servisa centru. Mani interesēja kafijas automātu tehniskie aspekti, savukārt pati kafija mani nemaz neinteresēja … Varbūt tas bija saistīts ar iepriekšējo pieredzi patiešām sliktas kafijas degustācijā. Bet pēc tam, kad kļuvu par Kafijas Draugu un izmēģināju kafiju šeit, esmu atklājis pilnīgi jaunas garšas un es vairs neuzdrošinos to sabojāt ar cukuru.

Cik kafijas tasītes Jūs parasti izdzerat dienā?

Hm… skaitlis nav mazs – vidēji no 5 līdz 8 tasītēm.

Kāda ir Jūsu iecienītākā Kafijas Draugs kafija un kāpēc?

Katru mēnesi man ir atšķirīga iecienītā kafija, jo mums vienmēr ir mēneša kafija, kas galu galā kļūst par Jūsu iecienītāko kafiju. Bet mana absolūtā favorītkafija ir Café Liégeois “Magnifico” un Kafijas Draugs pupiņas “Maragogype”. Kāpēc? Jo vienkārši tās ir garšīgas!

Jūsu kafijas rituāls mājās?

Darba nedēļas laikā tas ir diezgan vienkārši – pēc iespējas ātrāk sasniegt biroju, lai iegūtu pirmo kafijas tasi 🙂 Kamēr brīvdienās es un mana ģimene baudām nesteizīgas brokastis, kurās es esmu atbildīgs par kafiju – es vienkārši nospiežu pogu uz mūsu automātiskās kafijas automāta 😀 Tas ir veids kā mēs dzeram 2 – 3 tases garšīgas kafijas.

Neparastākā kafijas pieredze?

Pagājušajā vasarā es un mana sieva pavadījām mūsu medusmēnesi Spānijā. Ejot pa šaurām Žironas ielām, mēs iegājām nelielā kafejnīcā, lai paņemtu kafiju līdzņemšanai. Skatoties kafejnīcā, es ieraudzīju kafijas grauzdētāju un uzreiz pajautāju personālam, vai viņi šeit grauzdē kafijas pupiņas. Pēc pozitīvas atbildes saņemšanas es uzstāju, ka tur ir jāpaliek, jo šāda veida kafija ir pelnījusi vairāk kā tasi, ko paņemt pa ceļam. Stundas laikā es jau biju izbaudījis divas espresso tases, vienu lungo un visam virsū tasi nitro kafijas (smejas). Kafija bija nepārspējama, bet dienas noslēgums bija interesants – pēc šī kafijas daudzuma man bija enerģija, lai gāztu kalnus!

Cita pieredze ir saistīta ar iemeslu, kāpēc es pārstāju dzert kafiju ar pienu. Es agrāk kā desertu baudīju kafiju ar pienu, bet pēc tam, kad saskāros ar visām mašīnām, kuras nāk servisā (gan no birojiem, gan kafejnīcām), un redzēju, kā cilvēki rūpējas par piena sistēmām, es pārtraucu dzert kafiju ar pienu. Tagad es dzeru TIKAI melnu kafiju. Tāpēc, lūdzu, ja Jums ir kafijas automāts ar piena sistēmu, tīriet to katru dienu!! Tas ir mīts, ka uzturēšana ir sarežģīta, tas prasa tikai dažas sekundes, lai mājās vienmēr baudītu labu kafiju.

Iecienītākā kafijas recepte?

Vienkārši melna kafija vai tīrs espresso. Kādēļ bojāt labu kafiju ar nevajadzīgām piedevām?

Ja ne kafija, tad kas?

Viskijs… Nu labi, ūdens (smejas).

Kafija ir…?

Veids, kā sākt sarunu. Tagad, kad es tik daudz zinu par kafijas automātiem un kafiju, es varu kļūt kā konsultants dažiem cilvēkiem. Tādā veidā kafija paver iespējas saziņai. Mūsu servisa klienti ir labs piemērs: mēs sākam runāt par viņu kafijas automātiem vai kafijas dzeršanas paradumiem un sarunu noslēdzam kā seni draugi.