Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Kā izvēlēties pareizo kafijas automātu?

Coffee-machine
#delonghi kafijas automāti #jura kafijas automāti #kafijas automāti ar kapsulām #kafijas automāti atsauksmes #kafijas automāti cenas #kafijas automāti delonghi #kafijas automāti jura #kafijas automāti kapsulu #kafijas automāti kur pirkt #kafijas automāti mājai #kafijas automāti profesionālie #kapsulu kafijas automāti #krups kafijas automāti #lietoti kafijas automāti #melitta kafijas automāti #pusautomātiskie kafijas automāti #saeco kafijas automāti

Tasīte karstas un aromātiskas kafijas ir labākais veids, kā uzsākt dienu. Tā mums palīdz pamosties, sakārtot domas un izbaudīt mirklīti miera, pirms mesties ikdienas rutīnas virpulī. Tādēļ, jo gardāka un aromātiskāka būs jūsu rīta kafija, jo labāka būs jūsu pašsajūta, sperot savus pirmos dienas soļus. Ja jūs vēlaties kaut ko vairāk par malto vai šķīstošo kafiju, bet nevēlaties tērēt lieku naudu un stāvēt garās rindās, pērkot kafiju kioskos, iespējams, ir pienācis īstais brīdis, lai iegādātos savu kafijas automātu.

Plašā kafijas automātu izvēle

Kafijas automāti pārstāv plašu formu, izmēru un veidu klāstu. To cenas sākas no nepilniem 50 EUR, bet dārgākie eksemplāri maksā vairākus tūkstošus. Piedāvājums ir tik plašs, ka katrs tajā atradīs kaut ko atbilstošu savai gaumei. Bet kāds kafijas automāts ir pats piemērotākais tieši jums? Tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, ieskaitot jūsu budžetu, iecienītākās kafijas veidu un cik daudz kontroles jūs vēlaties kafijas pagatavošanas procesā. Daži kafijas automāti ir vislabāk piemēroti espresso cienītājiem, kamēr citi spēs jums pagatavot jebkādu kafijas veidu, kādu vien variet iedomāties. Citos kafijas automātos, kafijas, kādu var tajos izmantot, veidi ir ierobežoti. Lai jūs neieguldītu savu naudu kafijas automātā, kas neapmierina jūsu visas kafijas prasības, mēs esam sagatavojuši šo rakstu, kas jums palīdzēs orientēties piesātinātajā kafijas automātu tirgū.

Dažādie kafijas automātu veidi

Šie ir galvenie kafijas automātu veidi, lai pagatavotu kafiju un espresso, kas kalpos par pamatu amerikanai, lattei, kapučīno un citiem kafijas dzērieniem:

Kafijas automāti ar filtriem ir visekonomiskākā un vienkāršākā kafijas automāta izvēle. Šie kafijas automāti mājai noteikti ir visizplatītākie. Kafijas pagatavošana, lietojot šāda veida kafijas automātu, ir pavisam vienkārša: piepildiet piltuvi ar ūdeni, ievietojiet vienreizlietojamo filtru tam paredzētajā vietā, ieberiet filtrā kafiju un aiziet! 10 minūšu laikā automāts pagatavos pilnu kaniņu ar karstu kafiju. Apkope ir vēl vienkāršāka. Pēc kafijas pagatavošanas, izņemiet izlietoto filtru no automāta un izsviediet to miskastē. Ideāls risinājums tiem, kuri nevēlas tērēt simtiem eiro par sarežģītu kafijas automātu un ir pilnībā apmierināti ar automātu, kas pagatavos pilnu kannu kafijas bez biezumiem. Zemā cena un lietošanas vienkāršums gan nāk kopā ar garu sarakstu garšas kompromisu. Pirmkārt, kafijas automāti ar filtriem spēj pagatavot tikai melnu kafiju. Ja jūs vēlaties savās mājās pagatavot espresso, vai kādu no kafijas un tvaicētā piena dzērieniem, jums vairāk piemērotāki ir automāti, kurus apskatīsim tālāk šajā rakstā.

Kafijas automāti ar filtriem

Kapsulu kafijas automāti pagatavo kafiju no iepriekš sagatavotām kapsulām. Lielākā kapsulu kafijas automātu priekšrocība ir vieglā lietošana. Jums nebūs jāķēpājas ar kafijas pupiņu malšanu. Viss, kas jums ir jādara, ir jāieliek kapsulu automātā un jānospiež pogu. Kafijas automāti ar kapsulām piedāvā arī apbrīnojamu konsistenci, kurai citu veidu aparāti nespēj līdzināties. Tā kā kafija ir iepriekš iepakota kapsulā, katra kafijas tasīte būs tik pat garda un aromātiska, kā jebkura iepriekšējā. Viens no pieprasītākajiem kapsulu kafijas automātu zīmoliem ir Krups. Ja jūs meklējat izturīgu risinājumu, kas jums kalpos ilgi, Krups kafijas automāti ir laba izvēle.

Kapsulu kafijas automāti

Automātiskie kafijas automāti samaļ vesalas kafijas pupiņas tajos iebūvētajās dzirnaviņās un nepilnas pusminūtes laikā automātiski pagatavo tasīti svaiga espresso, mačiato vai kafiju ar tvaicētu pienu. Izvēloties automātisko kafijas automātu, tasīte svaigi maltas kafijas vienmēr būs tikai pogas spiediena attālumā. Automātiskie kafijas automāti atsauksmes saņem pelnīti. Tos tiešām ir ļoti ērti lietot un to pagatavotā kafija ir augstas kvalitātes. Vieni no automātisko kafijas automātu tirgus līderēm ir kompānija De’Longhi Ja vēlaties iepazīties tuvāk ar Delonghikafijas automātiem, klikšķiniet šeit.

Vairums automātisko kafijas aparātu ir pilnībā automatizēti, kas nozīmē, ka jums vajadzēs tikai uzpildīt ūdeni, ieliet pienu un iebērt kafijas pupiņas. No otras puses, automātiskie kafijas automāti parasti ir ievērojami dārgāki par citu veidu alternatīvām. Ja jūs vēlaties atrast lētāku risinājumu, iespējams, jums piemērotākie būs Saeco kafijas automāti, kas ir salīdzinoši lētāki, bet daudz neatpaliek kvalitāes ziņā.

Vēl viena laba alternatīva ir lietoti kafijas automāti. Bāriem un kafeinīcām bankrotējot, vai mainot īpašniekus, pat tik glaunas iekārtas, kā kafijas automātiJurabieži tiek pārdotas par ļoti izdevīgām cenām. Turpinot par automātisko kafijas automātu trūkumiem, ir jāpiemin salīdzinoši sarežģītā apkope. Tos ir nepieciešams regulāri tīrīt katru dienu. Tas it īpaši attiecas uz automātiem, kuri tvaicē karstu pienu. Automātiskie kafijas automāti ir arī krietni skaļāki par to alternatīvām. Ja jūs nevēlaties pārtraukt patīkamu sarunu virtuvē tikai tādēļ, ka vēlaties pagatavot tasīti kapučīno, iespējams, jums piemērotākie būs Melitta kafijas automāti, kas ir pazīstami ar savu kluso darbību.

Automātiskie kafijas automāti

Pusautomātiskie kafijas automāti ir lieliski piemēroti tiem, kuri vēlas vairāk kontroles un labprāt pārņem daļu kafijas pagatavošanas procesa savās rokās. Dažādās iespējas, kādām šie automāti ļauj bagātināt kafijas pagatavošanu, garantē, ka apmierināti būs pat viss izsmalcinātākie kafijas cienītāji. Šie tradicionālie kafijas ir tik iecienīti kafeinīcās, kur tie ļauj baristu iemaņām izpausties pilnībā. Visi pusautomātiskie kafijas automāti darbojas pēc viena un tā paša principa, radot karstā ūdens spiedienu, kas tiek izspiests cauri rokturītī cieši sablīvētajai kafijai. Šis augstais spiediens ļauj izspiest vairāk garšas no kafijas granulām, pagatavojot spēcīgāku, bagātāku un aromātiskāku tasīti kafijas.

Pusautomātiskie automāti ir lieliski piemēroti tiem, kas vēlas baudīt baristas līmeņa kafiju savās mājās. Katra pusautomātiskajā kafijas automātā pagatavotā kafijas tasīte arī izmaksās mazliet lētāk, salīdzinot ar citiem automātu veidiem. Jūs variet izmanot šo ietaupījumu, lai iegādātos augstākās kvalitātes kafiju, piemēram, Nespresso.  Runājot par trūkumiem, ja jūs vēlaties kafiju pagatavot ātri, viegli un bez liekas knibināšanaās, pusautomātiskie kafijas automāti nav domāti priekš jums. Paies kāds laiciņš, pirms jūs pilnībā apgūsiet, kā rīkoties ar šāda tipa automātiem. Arī pusautomātisko automātu apkope un tīrīšana ir sarežģītāka nekā alternatīvām.

Iebūvējamie kafijas automāti ir paredzēti montāžai sienās. Tie ir erganomisks risinājums pārdomāta un izsmalcināta dizaina interjeram. Ja jūs labprāt baudītu visas automātiskā kafijas automāta priekšrocības, bet nevēlaties, lai jūsu virtuves iekārtas virsmas vietu aizņemtu visai apjomīga iekārta, iebūvējamais kafijas automāts varētu būt pats piemērotākais risinājums. Protams, automātiskā kafijas automāta funkcionalitāte savienojumā ar erganomisku risinājumu nav lēts prieks. Iebūvējamo kafijas automātu cena parasti pārsniedz tūkstots EUR.

Pusautomātiskie kafijas automāti

Kafijas automātu funkcionalitāte: kas ir jāņem vērā?

Lai veiktu izvēli par labu kādam no kafijas automātu veidam vai ražotājam, jums ir jāņem vērā vairāki to funkcionalitātes aspekti:

Piena putošana

Ja jums tādi garšo piena un espresso dzērieni, kā latte, kapučīno, mokačīno un citi, izvēlieties kafijas automātu ar piena putošanas funkciju. Tomēr ar to vien piena jautājums vēl nav atrisināts, jo kafijas automātiem ir dažādas piena putošanas funkcijas. Tādēļ jums ir jāizlemj, vai vēlaties, lai kafijas automāts jūsu dzērienu pagatavo pilnībā automātiski, vai arī jūs būsiet apmierināts pienu saputot atsevišķi un pievienot to paši. Šie ir divi populārākie tirgū pieejamie risinājumi:

Tvaika zizlis ir tradicionālā izvēle, kādu bieži būsiet redzējuši kafeinīcās. Galvenokārt, tvaika zizlis ir sastopams pusautomātiskajos, taču reizēm arī pilnībā automātiskajos kafijas automātos. To lietojot, jums ir jāsaputo piens atsevišķā traukā un pēc tam jāpievieno jūsu dzērienam.

Automātiskā putošana, galvenokārt, ir sastopama tikai automātiskajos kafijas automātos, ir visvieglāk lietojama. Vienkārši ielejiet pienu tam paredzētajā traukā un kafijas automāts pats saputos pienu jūsu vietā un pievienos to dzērienam.

Personalizācijas un atmiņas funkcijas

Daži kafijas automāti ļauj jums mainīt dzērienu pagatavošanas iestatījumus, atbilstoši jūsu individuālajai gaumei. Tas nozīmē, ka kafijas automāts pievienos precīzu kafijas daudzumu, pagatavojot perfektas stiprības kafiju katru reizi.

Apkope

Regulāri tīrot un apkopjot jūsu kafijas automātu, tas kalpos ilgāk. Ja jūs nevēlaties pavadīt daudz laika tīrot kafijas automātu, izvēlieties kādu no modeļiem ar automātiskajām tīrīšanas programmām, lai atvieglotu jūsu dzīvi. Ja jūs nevēlaties par šādu funkciju maksāt vairāk, izvēlieties automātu, kura detaļas ir viegli izņemamas un tīrāmas manuāli. Lai uzzinātu vairāk par kafijas automātu apkopi klikšķinot šeit.

Apkope

Viedās funkcijas

Atsevišķus kafijas automātus ir iespējams savienot ar jūsu viedtālruni, lietojot īpašas aplikācijas. Iegādājoties šādu automātu, jūs to varēsiet kontrolēt no sava telefona, kā arī saņemt apkopes atgādinājumus.

Noslēgumā

Līdzīgi citām tehnoloģijām, arī kafijas automāti ir attīstījušies straujiem soļiem. Mūsdienās, kafijas automāti ir tik pat dažādi to piedāvāto funkcionalitātes ziņā, kā jebkuras citas tehnoloģijas, uz kurām mēs paļaujamies, lai atvieglotu mūsu ikdienu. Tas, kādu kafijas automātu izvēlēsieties jūs, būs atkarīgs no vairākiem faktoriem, kā jūsu individuālās gaumes, budžeta un jūsu virtuves interjera. Tomēr, mēs ceram, ka jūs, esot izlasījis šo rakstu, esiet iepazinušies ar kafijas automātu pasauli pietiekoši, lai spētu pieņemt izglītotu lēmumu.

BUJ

J: Es vēlos mājās pagatavoti latte kafiju un kapučīno, kādu automātu man vajadzētu izvēlēties?

A: Lai pagatavotu espresso un piena dzērienus, jums ir jāizvēlas kāds no automātiskajiem vai pusautomātiskajiem automātiem ar piena tvaicēšanas un putošanas funkciju.

J: Kādu kafijas automātu man vajadzētu iegādāties, lai pagatavotu tieši tādu espresso, kādu baristas gatavo kafeinīcāš?

A: Vairums baristu lieto pusautomātiskos automātus, kas ļauj vairāk kontrolēt pagatavošanas procesu.

J: Es apsveru iespēju iegādāties espresso aparātu, bet mani uztrauc lietošanas un apkopes izmaksas, kāda veida kafijas automāts man būtu piemērotākais?

A: Viszemākās lietošanas un apkopes izmaksas ir pusautomātiskajiem kafijas automātiem. Tiesa gan, kafijas pagatavošana pusautomātiskajā automātā, ir salīdzinoši darbietilpīgs process. Arī pilnībā automātisko kafijas automātu lietošanas izmaksas nav ļoti augstas. Ja jūs uztrauc katras pagatavotās tasītes izmaksas, labāk izvairīties no kapsulu automātiem.