Specifikācijas
Kafija tips | Kafijas pupiņas |
Kafija veids | Vienas izcelsmes |
Ražotājs | Kalve coffee roastery |
Kafijas izcelsmes reģions | Kenija |
Izcelsmes valsts | Latvija |
EAN | 4751029340405 |
Svars | 250 g |
Kafijas pupiņu veids | 100% Arabika, Specializētā kafija |
Lasi vairāk
Rādīt mazāk
About product
“Mwiria” pārstrādes stacija ir viena no lielākajām Kenijā, un atrodas Kenijas kalna (Mt. Kenya) pakājē, kur dienu pavada skaists skats, izcila augsne un mikroklimats kas atbilst augstiem ražošanas standartiem, ar vērtīgu piekļuvi Rupingazi upes ūdenim.
Stacijas audzētāji ir sīksaimniecības ar mazāk kā hektāru zemes. Kafija aug tikai mazā daļā no šo saimnieku fermām, un viņi audzē arī citus augus pašu patēriņam. Pārstrādes stacijai ir trīs pamatdarbinieki un aptuveni 30 sezonālie darbinieki ražas aktīvākajā punktā. Teritorijā ir deviņas notekūdens krātuves, kur nonāk ūdens pēc kafijas pārstrādes, un ap krātuvēm sastādītie koki un napierzāle veic dabisku ūdens attīrīšanu.
Pārstrāde “Mwiria” stacijā notiek pēc ļoti stingriem pārstrādes nosacījumiem. Visiem kafijas ķiršiem ir jābūt gataviem un novāktiem ar rokām, un kolīdz tie tiek piegādāti, tiek veikta šķirošana. Pēc ķiršapvalka atdalīšanas, tos aizved uz fermentācijas tvertnēm, kur tie rūgst 12-48 stundas,atkarībā no tā brīža vides temperatūras. Pēc tam, kafija tiek pilnībā mazgāta lai apturētu fermentāciju un nodalītu visu augļapvalku. Tā tālāk tiek nogādāta kaltēšanai uz paceltiem sietiem, kur tā žūst 2-3 nedēļas, un kaltēšanas laikā pupiņas regulāri apmaisa un karstākajā dienas laikā apsedz.
Lasi vairāk
Rādīt mazāk