TOP kafijas piedāvājums 

Specializētās kafijas pupiņas Kalve Mwiria – 250 g

Specifikācijas Par produktu
Izpārdots

Specifikācijas

Kafija tips Kafijas pupiņas
Kafija veids Vienas izcelsmes
Ražotājs Kalve coffee roastery
Kafijas izcelsmes reģions Kenija
Izcelsmes valsts Latvija
EAN 4751029340405
Svars 250 g
Kafijas pupiņu veids 100% Arabika, Specializētā kafija
Lasi vairāk
Rādīt mazāk

About product

“Mwiria” pārstrādes stacija ir viena no lielākajām Kenijā, un atrodas Kenijas kalna (Mt. Kenya) pakājē, kur dienu pavada skaists skats, izcila augsne un mikroklimats kas atbilst augstiem ražošanas standartiem, ar vērtīgu piekļuvi Rupingazi upes ūdenim.
Stacijas audzētāji ir sīksaimniecības ar mazāk kā hektāru zemes. Kafija aug tikai mazā daļā no šo saimnieku fermām, un viņi audzē arī citus augus pašu patēriņam. Pārstrādes stacijai ir trīs pamatdarbinieki un aptuveni 30 sezonālie darbinieki ražas aktīvākajā punktā. Teritorijā ir deviņas notekūdens krātuves, kur nonāk ūdens pēc kafijas pārstrādes, un ap krātuvēm sastādītie koki un napierzāle veic dabisku ūdens attīrīšanu.
Pārstrāde “Mwiria” stacijā notiek pēc ļoti stingriem pārstrādes nosacījumiem. Visiem kafijas ķiršiem ir jābūt gataviem un novāktiem ar rokām, un kolīdz tie tiek piegādāti, tiek veikta šķirošana. Pēc ķiršapvalka atdalīšanas, tos aizved uz fermentācijas tvertnēm, kur tie rūgst 12-48 stundas,atkarībā no tā brīža vides temperatūras. Pēc tam, kafija tiek pilnībā mazgāta lai apturētu fermentāciju un nodalītu visu augļapvalku. Tā tālāk tiek nogādāta kaltēšanai uz paceltiem sietiem, kur tā žūst 2-3 nedēļas, un kaltēšanas laikā pupiņas regulāri apmaisa un karstākajā dienas laikā apsedz.
Lasi vairāk
Rādīt mazāk