Pasūtiet preces internetā un droši saņemiet tās veikalā - precīzus darba laikus varat uzzināt šeit!

Radītas mājīgiem ziemas brīžiem. Radīta no specializētajām kafijas pupiņām “Nicaragua Maragogype”, kafijas smarža atgādinās medus saldumu un karameli. Garšas kārpiņas kutinās maigs garšaugu asums.

 

VEIDS
Maragogype
Šis Maragogype kafijas veids atšķiras ar īpaši lielām kafijas pupiņām. Tās ir līdz pat 40% lielākas kā parastās Arabica šķirnes, un tās ierasti sauc par “ziloņu kafijas pupiņām”.
APSTRĀDE
Mazgātas
Mitrās apstrādes laikā kafijas ogas atdala no pupiņām. Tā rezultātā kafijai ir ļoti tīra garša, tā atklāj augļu un ogu notis. Apstrādājot šādā veidā, ir vieglāk noteikt dominējošās garšas pie degustācijas.
SCA NOVĒRTĒJUMS
83/100
Saskaņā ar Specializētās kafijas asociācijas (SCA) izveidoto skalu, sertificēti kafijas vērtātāji, novērtē kafijas kvalitāti: zaļo pupiņu izcelsmi, izskatu, (defekti), jau pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Kafija iegūst “Specialty” statusu tikai tad, ja tā iegūst vairāk nekā 80 punktus no 100.
Saimniecība
Fincas Mierisch
Tālajā Nikaragvā, Mierišu ģimenei piederošajās kafijas plantācijās, notiek pastāvīgi eksperimenti ar dažādiem kafijas veidiem un dažādām apstrādes metodēm. Īpaša uzmanība tiek pievērsta katram kafijas augam un katrai ogai. Tas viss ļauj "uzziedēt" īpašai kafijas garšai.
AUGSTUMS
1200-1500 m
Jo augstāk aug kafijas koki, jo saliktāku, dziļāku un interesantāku garšu jūs iegūsiet.
GRAUZDĒJUMS
Vidēja
Kafijas pupiņas tiek grauzdētas līdz tādam līmenim, lai tiktu atklātas visas labākās kafijas garšas īpatnības, taču tā lai neviena no tām, kā arī pati kafijas pupiņa nebūtu pārdedzināta.

VEIDS

Maragogype

Šis Maragogype kafijas veids atšķiras ar īpaši lielām kafijas pupiņām. Tās ir līdz pat 40% lielākas kā parastās Arabica šķirnes, un tās ierasti sauc par “ziloņu kafijas pupiņām”.

APSTRĀDE

Mazgātas

Mitrās apstrādes laikā kafijas ogas atdala no pupiņām. Tā rezultātā kafijai ir ļoti tīra garša, tā atklāj augļu un ogu notis. Apstrādājot šādā veidā, ir vieglāk noteikt dominējošās garšas pie degustācijas.

SCA NOVĒRTĒJUMS

83/100

Saskaņā ar Specializētās kafijas asociācijas (SCA) izveidoto skalu, sertificēti kafijas vērtātāji, novērtē kafijas kvalitāti: zaļo pupiņu izcelsmi, izskatu, (defekti), jau pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Kafija iegūst “Specialty” statusu tikai tad, ja tā iegūst vairāk nekā 80 punktus no 100.

Saimniecība

Fincas Mierisch

Tālajā Nikaragvā, Mierišu ģimenei piederošajās kafijas plantācijās, notiek pastāvīgi eksperimenti ar dažādiem kafijas veidiem un dažādām apstrādes metodēm. Īpaša uzmanība tiek pievērsta katram kafijas augam un katrai ogai. Tas viss ļauj "uzziedēt" īpašai kafijas garšai.

AUGSTUMS

1200-1500 m

Jo augstāk aug kafijas koki, jo saliktāku, dziļāku un interesantāku garšu jūs iegūsiet.

GRAUZDĒJUMS

Vidēja

Kafijas pupiņas tiek grauzdētas līdz tādam līmenim, lai tiktu atklātas visas labākās kafijas garšas īpatnības, taču tā lai neviena no tām, kā arī pati kafijas pupiņa nebūtu pārdedzināta.

SPECIALIZĒTĀS KAFIJAS PUPIŅAS

Nicaragua
Maragogype, 1 kg

31.00 €

Rekomendētās pagatavošanas metodes

Keramiskais filtrs Hario V60

Tiem, kas dod priekšroku ilgākām kafijas pauzēm. Viens no populārākajiem alternatīvajiem kafijas pagatavošanas veidiem dod iespēju plaši eksperimentēt ar kafijas garšu. Tas ir īpaši piemērots specializētās kafijas pagatavošanai - tas lieliski atklāj to bagātīgo aromātu un garšu daudzveidību.

Pusautomātiskais kafijas automāts

Tiem, kas sapņo kļut par baristu mājās. Pagatavojiet perfektas garšas espresso vai iegūstiet samtainas piena putas dzērieniem uz piena bāzes tieši mājās. Šādi pagatavota specializētā kafija atklāj tajā slēpto garšas dziļumu.

Automātiskais kafijas aparāts

Tiem, kas sapņo par to, lai mājās būtu personīga barista. Vienkārši nospiediet vienu pogu, un kafijas automāts, tāpat kā barista kafejnīcā, pats gatavo visu: sākot no bieza un stipra espresso līdz cappuccino ar zīdainām piena putām. Viss, kas jums jādara - jābaida garda kafija!