Mūsu veikals Spīķeros jau atvērts jaunā adresē - Maskavas iela 4

Pievienot grozam

  • Klasiskas garšas notis
  • Nāk no unikālas specializētās kafijas saimniecības Brazīlijā
  • Izmantojot dažādām pagatavošanas metodēm, garšos tikpat lieliski
  • Par kafiju

    Piena šokolāde, Karamele, Augļi

    Šī kafija, kas nāk no neparastās specializētās kafijas saimniecības Fazenda Santa Luzia (Brazīlija), noteikti pārsteigs klasiskās kafijas garšas cienītājus. Šajā garšām līdzsvarotajā kafijā saldās piena šokolādes un karameles notis mijās savā starpā, kam seko atspirdzinošs un smalks nogatavojušos augļu aromāts.

     

    VALSTS:   Brazīlija
    REĢIONS:   Cerrado Mineiro, Minasžeraisa
    SAIMNIECĪBA:   Fazenda Santa Luzia
    AUGSTUMS:   1200 m
    ŠĶIRNE:   Red Catuai
    APSTRĀDE:   Dabīga
    GRAUZDĒŠANAS LĪMENIS:   Vidējs
    SCA VĒRTĒJUMS:   84 punkti no 100

    Izmēģiniet šīs kafijas pagatavošanas metodes

    Chemex

    Ar šo īpaši burvīgo kafijas pagatavotāju (kas atrodams pat Ņujorkas Modernās mākslas muzejā!) būs iespējams pagatavot nevainojami gardu kafiju gan sev, gan draugam, kā arī viesiem. Pagatavojot Brazil Santa Luzia šādā veidā, sajutīsiet maigas, atspirdzinošas un saldas nianses, kā arī smalkas šokolādes un žāvētu augļu notis (it īpaši žāvētas plūmes!).

     

    Kā to izmantot?

     

    • Ievietojiet papīra filtru (filtra biezāko daļu jāpiespiež kafijas pagatavotāja kakliņam)
    • Samitriniet filtru ar ūdeni - tādā veidā tiksiet vaļā no papīra garšas
    • Samaliet kafiju izmantojot rupjāku malumu (izmantojiet attiecību 60 g kafijas uz 1 l ūdens) un ieberiet to filtrā
    • Sāciet pirmo ievilkšanās posmu: uzlejiet kafijai ūdeni (lietojiet ūdeni divreiz vairāk nekā kafiju)
    • Nogaidiet 40 sekundes un mēreni samaisiet kafiju
    • Lēni aplejiet ar atlikušo ūdeni

    Hario V60

    Lai gan šis Japānas kafijas pagatavošanas rīks ir pavisam vienkārši izmantojams, ar to iespējams pagatavot ļoti gardu kafiju - nemaz nerunājot par to, ka V60 iespējams uzlikt pa tiešo uz tasītes! Pateicoties tievākiem filtriem (salīdzinot ar Chemex filtriem) kafija iegūst biezāku konsistenci un intensīvāku garšu. Šādi pagatavotai Brazil Santa Luzia raksturīga "pilnīgāka tekstūra" un spilgtākas šokolādes notis.

     

    Kā to izmantot?

     

    • Ievietojiet papīra filtru
    • Samitriniet filtru ar ūdeni - tādā veidā būs iespējams tikt vaļā no papīra garšas
    • Samaliet kafiju izvēloties rupjāku malumu (izmantojiet attiecību 60 g kafijas uz 1 l ūdens)
    • Sāciet pirmo ievilkšanās posmu: uzlejiet kafijai ūdeni (izmantojiet ūdeni divreiz vairāk nekā kafiju)
    • Nogaidiet 40 sekundes un mēreni samaisiet kafiju
    • Lēni aplejiet ar atlikušo ūdeni

    Automātiskais kafijas automāts

    Vai domājat, ka specializēto kafiju nepieciešams pagatavot gardēžiem īpaši paredzētā ierīcē? Šeit jums nav taisnība! Pagatavojot šādu kafiju automātiskajā kafijas automātā, būs iespējams atklāt tās lieliskās garšas. Šī Brazīlijas šķirne ir piemērota šāda veida pagatavošanas metodei: pagatavotajā tasītē kafijas būs jūtamas piena šokolādes, karameles un augļu notis.

     

    Kā to izmantot?

     

    Lai gan automātiskā kafijas automāta lietošana ir pavisam vienkārša (jums atliek nospiest pogu!), mēs varam sniegt dažus padomus, kā pagatavot vēl gardāku kafiju:

    • Ja jums patīk maigas garšas, izvēlieties rupjāku pupiņu malumu
    • Stipras kafijas cienītājiem ieteicams izmēģināt smalkāku malumu
    • Ja jums cieņā ir skābenas kafijas garšas, mēs iesakām izvēlēties zemāku kafijas temperatūru
    • Tiem, kam patīk rūgtenas šokolādes notis, ieteicams izvēlēties augstāku kafijas temperatūru

    Vai vēlaties izmēģināt arī citas kafijas?

    Specializētā kafija ir vienas izcelsmes kafija, ko Specializētās Kafijas Asociācijas (SCA) sertificētie eksperti novērtē ar vairāk nekā 80 punktiem no 100. Sākumā tiek novērtēts negrauzdētas pupiņas izskats un pēc tam tiek izvērtētas pagatavotās kafijas garšas īpašības un aromāts. Vienkāršiem vārdiem sakot, dažas no labākajām kafijām pasaulē tiek marķētas ar specializētās kafijas etiķeti.

    Specializētā kafija ir augstākās kvalitātes vienas izcelsmes kafija (ko SCA novērtē ar vairāk nekā 80 punktiem), bet kafijas maisījums sastāv no dažādu šķirņu kafijas pupiņām, kas nāk no dažādiem reģioniem (piemēram, no 5 vai pat vairāk!). Specializētai kafijai raksturīgas īpaši spilgtas garšas notis, kā arī garšas izteiksmība un intensitāte. Maisījumu garša nav tik spilgtas un to garšas nianses pielīdzināmas standartam.

    Tikai 10 procenti no kopējās saražotās kafijas pasaulē ir uzskatāmas par specializētām. Šādu pupiņu raža nekad nav stabila: dažādi klimatiskie apstākļi ražo dažādus kafijas daudzumus, kam raksturīgas dažādas garšas. Šī gada sākumā vienā no kafijas saimniecībām tālajā Brazīlijā tika ievākts neliels daudzums unikālās kafijas, ko SCA novērtēja ar lielu punktu skaitu. Protams, nelielā raža un lielais kafijas pieprasījums izmainīs cenu, kas būs lielāka nekā parastajām kafijas šķirnēm.

    Specializēto kafiju iespējams pagatavot vairākos veidos - katra no tām atklās savādākas garšu buķetes. Eksperimentējiet un ļaujieties pārsteigumiem! Starpcitu, neaizmirstiet arī par jūsu izvēlētās kafijas grauzdējuma līmeni: vieglāka grauzdējuma pupiņas būs piemērotas apliešanai vai pilienu pagatavošanas metodēm, bet tumšāka grauzdējuma kafija būs piemērotāka kafijas pagatavošanai espresso kafijas automātā vai moka kafijas kanniņā.

    Ar specializēto kafiju varēsiet baudīt dažādas garšas notis - no mellenēm līdz marakujām vai kivi. Citreiz pieķersiet sevi prātojam "Vai tā tiešām ir kafija?" Katra specializētās kafijas šķirne aizvedīs jūs unikālā garšu ceļojumā. Mēs aicinām jūs ceļot kopā ar mums!