Pilnīga kafija ar izteiktu un piesātinātu garšu, kam raksturīgas saldas brūnā cukura notis, karameļu aromāts ar kanēļa niansēm un bagātīga sarkanvīna pēcgarša. Ekskluzīva kafija, kas atgādina karstvīnu.
Acehas reģiona Gayo augstumos, kas atrodas Sumatras salā Indonēzijā, “Koptan Gayo Beseri” kooperatīvā, lai audzētu īpašu kafiju, apvienojās mazie lauksaimnieki. Tās unikālo garšu nosaka nevainojams klimats, bagātīgā daba un, kā indonēzieši saka: “GILING BASAH”, kafijas pupiņu apstrādes veids. Ar šo metodi pupiņas pēc fermentācijas un skalošanas netiek pilnībā izžāvētas. Pirms žāvēšanas procesa vēl mitras pupiņas (saglabājot 25–30% mitruma) nonāk īpašā mizošanas mašīnā. Pateicoties šādai apstrādei, kafijas skābums tiek ievērojami samazināts un garša kļūst intensīvāka – šādā veidā kafijas pupiņas iegūst īstu Indonēzijas kafijas garšu.
Pateicoties savai izcilai kvalitātei un garšai, kafija tiek marķēta kā Specialty. Saskaņā ar SCA datiem kafija tika novērtēta ar 84 punktiem no 100.
VALSTS: Indonēzija
REĢIONS: Sumatra, Aceh, Gayo
SAIMNIECĪBA: “Koptan Gayo Beseri”
AUGSTUMS: 1450–1700 m
ŠĶIRNES: “Tim tim”, “Ateng”
APSTRĀDE: “Gilin Basah” (mitrā mizošana)
GRAUZDĒŠANA: tumša
GARŠAS BUĶETE: Sarkanvīns, Brūnais cukurs, Kanēlis
Pašlaik atsauksmju nav.