d.
h.
min.
sek.
Kā 2021. gada prestižā “Cup of Excellence” balvas saņēmēja šī izcilā šķirne ir pelnījusi visu uzmanību, ko tā pēdējā laikā ir saņēmusi no kafijas cienītājiem. Greznā arābu pasuga Geisha lutinās jūsu aukslējas, kā arī rosinās iztēli. Aromātu un garšu palete ir vienkārši neticama: tropiskie pasifloras augļi un mango, persiki un ķirši un melnā tēja.
Šīs pupiņas līdz mums nākušas no Gvatemalas saimniecības El Injerto, kas darbojas kopš 1874. gada. El Injerto īpašums stiepjas 447 ha platībā: lielākā daļa atrodas 1500–2000 metrus virs jūras līmeņa. Šī zeme ir apstādīta ar kafijas stādiem, smaržīgiem augļu kokiem, graudiem un dekoratīviem augiem. Kafijas plantācijas ieskauj tūkstošgades neskarts mežs, nodrošinot fermai īpašu klimatu un tīru kalnu avota ūdeni.Turklāt šī saimniecība ir īpaši bagāta floras un faunas biotops, kas ļauj kafiju audzēt ekosistēmā, kas aizsargā dabisko vidi. Saimniecībā gada nokrišņu daudzums ir 1800-2000 mm, relatīvais mitrums 75% un vidējā temperatūra 23 °C. Augsne ir vulkāniskas izcelsmes, ārkārtīgi dziļa, bagāta ar organiskām vielām. Šādos apstākļos tiek audzētas labākās kafijas pasaulē.
Vairāk nekā 20 gadus “Cup of Excellence” (COE) konkurss kafijas nozarē ir veicinājis godīgumu un caurspīdīgumu. COE kafijas veidi tiek pārbaudīti ļoti rūpīgi, kas nozīmē, ka novērtētās kafijas kvalitāte ir patiešām nepārspējama.
Šīs kafijas piedāvājums ir ļoti neliels, tādēļ tā pieder “Limited Edition” līnijai.
Pateicoties tās izcilajai kvalitātei un garšai, šī kafija ir atzīmēta kā Specialty. Saskaņā ar SCA vērtēšanas sistēmu tas iegūst 90,51 punktu no 100.
VALSTS: Gvatemala
REĢIONS: Huehuetenango
SAIMNIECĪBA: El Injerto
AUGSTUMS: 1920 m
ŠĶIRNE: Geisha
APSTRĀDE: Mazgāta/mitrā
GRAUZDĒJUMS: Viegls
GARŠU PALETE: Marakujas augļi, Ķirši, Melnā tēja, Mango, Persiki
Sastāvdaļas: grauzdētas kafijas pupiņas.
Uzglabāšanas nosacījumi: glabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.
Kafiju grauzdējam pie mūsu partneriem Lietuvā, vienā no labākajām vietējām grauzdētavām.
Specializētās kafijas pupiņas ir visaugstāk novērtētā kafija. Kas un kā to vērtē? Saskaņā ar Specialty Coffee Association (SCA) skalu sertificēti kafijas degustētāji novērtē kafijas kvalitāti: izcelsmi, zaļo pupiņu izskatu, pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Un tikai kafija, kas novērtēta ar vairāk nekā 80 punktiem no 100, tiek saukta par specializētu.
Kafijas mitrā apstrāde pašu ogu atdala no pupiņas, pupiņas fermentē ūdenī un pēc tam žāvē. Šādi apstrādātai kafijai ir ārkārtīgi "tīra" garša. Vienkāršāk ir nosaukt dominējošās garšas notis. Bieži vien ir augļaināka.
Šī kafija ir piemērota visiem manuālajiem kafijas gatavošanas rīkiem (V60, Chemex utt. c.).
Tā ir ekskluzīva "Limited Edition" (ierobežota laidiena) kafija, kas uzvarējusi "Cup of Excellence" (COE) konkursā. Tātad tās kvalitāti ir atzinuši labākie kafijas speciālisti pasaulē. Tā kā kafijas piedāvājums ir ļoti ierobežots un garšas īpašības ir izcilas, šī kafija maksā vairāk nekā parastās kafijas pupiņas.
Pašlaik atsauksmju nav.
Tavs komentārs
Vārds
E-pasta
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk