Ierobežota izdevuma maltā kafija Pina Colada (fermentēta ar kokosriekstiem), 200 g

Izpārdots

Informācija

Šī kafija ir fermentēta ar īstiem kokosriekstiem, un tai piemīt amizanta, augļaina un neparasta garša. Jums noteikti patiks!

Ja esat viens no tiem kafijas cienītājiem, kuram grūti sajust uz iepakojuma norādītās garšas notis (ko vispār nozīmē pēcgarša?..), uzticieties mums: šī kafija noteikti pārsteigs. Pateicoties inovatīvai apstrādes metodei, tai piemīt kokosriekstu limonādei līdzīgs aromāts, kas papildināts ar atsvaidzinošām ananasu un citronzāles notīm. Īsta piña colada jūsu rīta kafijā! Šāda dzēriena baudīšana var likt uz brīdi apstāties un aizdomāties: “Vai tā tiešām ir kafija?..”

Pa tiešo no Kolumbijas – ar mīlestību un inovācijām

Šī ierobežota izdevuma kafija nāk no Huilas reģiona tālajā Kolumbijā, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Rodrigo Sančess, ģimenes kafijas saimniecības īpašnieks, jau vairākus gadus eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties atrast to neparasto garšu, kas patiešām liktu teikt “wow”! Tas viņam arī ir izdevies – Rodrigo pūles ir guvušas atzinumu, saņemot vairākus prestižus apbalvojumus.

Kā top šis tropu dzēriens?

Īsumā: iedomājieties vērienīgu ballīti, kurā apvienojas kafija un tropiskie augļi, lai lustīgi pavadītu visu nakti.

Taču tiem, kuriem interesē viss stāsts…

1. Piemērotas pupiņas. Šai kafijai Rodrigo izvēlējās Purple Caturra arabikas šķirni, kas ir īpaši salda, padarot to ideāli piemērotu fermentācijas procesam.

2. Fermentācijas sākums. Vispirms kafijas pupiņas tiek iebērtas galvenajā tvertnē, kur tās tiek fermentētas vienatnē – šis process ir kā iesildīšanās gaidāmajai ballītei. 

3. Augļu maisījuma sagatavošana. No galvenās tvertnes tiek atdalīti unikālie mikroorganismi (Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae), kuri pēc tam tiek pārnesti uz atsevišķu tvertni, kurā tie tiek sajaukti kopā ar īstiem kokosriekstiem, dabīgu citrusaugļu sulu, cukuru un melasi. Pēc tam šis augļu maisījums tiek raudzēts vēl 8 dienas, līdz tiek sasniegtas ideālas Briksa un pH vērtības.

4. Sākās tropu tango! Pēc tam augļu maisījums tiek apvienots ar kafijas pupiņām. Process ir patiešām laikietilpīgs: viss kopā fermentējas vēl 180 stundas, kas ir vairāk nekā nedēļa!

5. Rūpīga uzraudzība. Process tiek stingri uzraudzīts: cukura koncentrācija (kas tiek mērīta Briksa grādos) nedrīkst būt zemāka par 6, savukārt pH visu laiku jābūt augstākam par 4 grādiem. Tādā veidā tiek iegūta bagātīga, taču ne pārāk nomācoša kokosriekstu garša. Kāpēc šis posms ir tik svarīgs? Tāpēc, ka tā rezultātā tiek iegūts dzēriens ar izteiktu tropu garšu, tajā pašā laikā izceļot kafijas unikālo raksturu.

6. Žāvēšana un sagatavošana grauzdēšanas procesam. Kad ir panākts pareizais garšas līdzsvars, kafijas pupiņas tiek žāvētas. Pēc tam tās iegūst ideālu mitruma līmeni (10–11%) un tiek nogādātas grauzdētavā.

7. Gala rezultāts jūsu tasītē. Pēc dažādu izaicinājumu pārvarēšanas šajā garajā tropu ceļojumā fermentētā kafija nonāk tur, kur tai jābūt – jūsu kafijas tasītē. Lai sākas garšas svētki!

*****

Valsts | Kolumbija

Reģions | Huila 

Saimniecība | Rodrigo Sančesa “”Monteblanco”” saimniecība

Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m

Arabikas šķirne | Purple Caturra 

Apstrāde | Sausā, fermentēta ar kokosriekstiem

Grauzdējums | Vidējs

Garšu buķete | Kokosrieksts, ananass, citronzāle

Ieteicamie pagatavošanas veidi: visi manuālie pagatavošanas rīki (V60, Chemex u. c.), kā arī pagatavošana pa tiešo tasītē.

Sastāvs: grauzdēta malta kafija.

Uzglabāšanas apstākļi: glabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā. 

Garšas notis
Ananās Citronzāle Kokosrieksts
Kafijas pupiņu veids
100% Arabika
Kafija tips
Maltā kafija
Grauzdējuma līmenis Vidējs
Gaišs Tumšs

Specifikācijas

Kafija tips
Kafija tips:
Maltā kafija
Kafija veids
Kafija veids:
Maisījumi
Kafijas izcelsmes reģions
Kafijas izcelsmes reģions:
Kolumbija
Grauzdējuma līmenis
Grauzdējuma līmenis:
Vidējs
Izcelsmes valsts
Izcelsmes valsts:
Eiropas Savienība
Arabikas pasuga
Arabikas pasuga:
Caturra
Kafijas pupiņu veids
Kafijas pupiņu veids:
100% Arabika

Specifikācijas

Vispārīgi

Kafija tips
Maltā kafija
Kafija veids
Maisījumi
Ražotājs
Kafijas Draugs
Kafijas izcelsmes reģions
Kolumbija
Grauzdējuma līmenis
Vidējs
Izcelsmes valsts
Eiropas Savienība
EAN
4779060251627
Arabikas pasuga
Caturra
Kafijas pupiņu veids
100% Arabika

Izmēri un svars

Svars
200 g

Atsauksmes

0
0 atsauksmes
0%
0%
0%
0%
0%

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Ierobežota izdevuma maltā kafija Pina Colada (fermentēta ar kokosriekstiem), 200 g”


Lieliski sader kopā

Tev varētu patikt arī