Šī kafija ir fermentēta ar īstiem kokosriekstiem, un tai piemīt amizanta, augļaina un neparasta garša. Jums noteikti patiks!
Ja esat viens no tiem kafijas cienītājiem, kuram grūti sajust uz iepakojuma norādītās garšas notis (ko vispār nozīmē pēcgarša?..), uzticieties mums: šī kafija noteikti pārsteigs. Pateicoties inovatīvai apstrādes metodei, tai piemīt kokosriekstu limonādei līdzīgs aromāts, kas papildināts ar atsvaidzinošām ananasu un citronzāles notīm. Īsta piña colada jūsu rīta kafijā! Šāda dzēriena baudīšana var likt uz brīdi apstāties un aizdomāties: “Vai tā tiešām ir kafija?..”
Pa tiešo no Kolumbijas – ar mīlestību un inovācijām
Šī ierobežota izdevuma kafija nāk no Huilas reģiona tālajā Kolumbijā, kur atrodas “Monteblanco” kafijas audzētava. Rodrigo Sančess, ģimenes kafijas saimniecības īpašnieks, jau vairākus gadus eksperimentē ar inovatīvām apstrādes metodēm, cenšoties atrast to neparasto garšu, kas patiešām liktu teikt “wow”! Tas viņam arī ir izdevies – Rodrigo pūles ir guvušas atzinumu, saņemot vairākus prestižus apbalvojumus.
Kā top šis tropu dzēriens?
Īsumā: iedomājieties vērienīgu ballīti, kurā apvienojas kafija un tropiskie augļi, lai lustīgi pavadītu visu nakti.
Taču tiem, kuriem interesē viss stāsts…
1. Piemērotas pupiņas. Šai kafijai Rodrigo izvēlējās Purple Caturra arabikas šķirni, kas ir īpaši salda, padarot to ideāli piemērotu fermentācijas procesam.
2. Fermentācijas sākums. Vispirms kafijas pupiņas tiek iebērtas galvenajā tvertnē, kur tās tiek fermentētas vienatnē – šis process ir kā iesildīšanās gaidāmajai ballītei.
3. Augļu maisījuma sagatavošana. No galvenās tvertnes tiek atdalīti unikālie mikroorganismi (Lactobacillus un Saccharomyces cerevisiae), kuri pēc tam tiek pārnesti uz atsevišķu tvertni, kurā tie tiek sajaukti kopā ar īstiem kokosriekstiem, dabīgu citrusaugļu sulu, cukuru un melasi. Pēc tam šis augļu maisījums tiek raudzēts vēl 8 dienas, līdz tiek sasniegtas ideālas Briksa un pH vērtības.
4. Sākās tropu tango! Pēc tam augļu maisījums tiek apvienots ar kafijas pupiņām. Process ir patiešām laikietilpīgs: viss kopā fermentējas vēl 180 stundas, kas ir vairāk nekā nedēļa!
5. Rūpīga uzraudzība. Process tiek stingri uzraudzīts: cukura koncentrācija (kas tiek mērīta Briksa grādos) nedrīkst būt zemāka par 6, savukārt pH visu laiku jābūt augstākam par 4 grādiem. Tādā veidā tiek iegūta bagātīga, taču ne pārāk nomācoša kokosriekstu garša. Kāpēc šis posms ir tik svarīgs? Tāpēc, ka tā rezultātā tiek iegūts dzēriens ar izteiktu tropu garšu, tajā pašā laikā izceļot kafijas unikālo raksturu.
6. Žāvēšana un sagatavošana grauzdēšanas procesam. Kad ir panākts pareizais garšas līdzsvars, kafijas pupiņas tiek žāvētas. Pēc tam tās iegūst ideālu mitruma līmeni (10–11%) un tiek nogādātas grauzdētavā.
7. Gala rezultāts jūsu tasītē. Pēc dažādu izaicinājumu pārvarēšanas šajā garajā tropu ceļojumā fermentētā kafija nonāk tur, kur tai jābūt – jūsu kafijas tasītē. Lai sākas garšas svētki!
*****
Valsts | Kolumbija
Reģions | Huila
Saimniecība | Rodrigo Sančesa “Monteblanco” saimniecība
Augstums virs jūras līmeņa | 1730 m
Arabikas šķirne | Purple Caturra
Apstrāde | Sausā, fermentēta ar kokosriekstiem
Grauzdējums | Vidējs
Garšu buķete | Kokosrieksts, ananass, citronzāle
Ieteicamie pagatavošanas veidi: visi pagatavošanas veidi, ieskaitot espresso.
Sastāvs: grauzdētas kafijas pupiņas.
Uzglabāšanas apstākļi: glabāt noslēgtu tumšā, sausā un vēsā vietā.
Pašlaik atsauksmju nav.
Tavs komentārs
Vārds
E-pasta
Jūs varat izvēlēties, kuras sīkdatnes mēs varam izmantot. Dažas no tām ir būtiskas, un tās nevar atspējot. Turpinot pārlūkot, jūs piekrītat nepieciešamajām sīkdatnēm. Jūs varat arī piekrist citu sīkdatņu izmantošanai. Mārketinga sīkdatnes var tikt izmantotas, lai personalizētu rādītās reklāmas.
Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas, lai mūsu vietne darbotos bez traucējumiem, un tās nevar atspējot. Tās nesaņem lietotāja identificējošus datus.
Šīs sīkdatnes ļauj mums optimizēt mūsu vietni un pārskatīt vietnes datplūsmas avotus. Šim nolūkam mēs izmantojam Google Analytics platformu. Apkopotie dati neidentificē jūs un netiek nodoti trešajām personām. Piekrītot šīm sīkdatnēm, jūs varēsiet izmantot mūsu tērzēšanas spraudni un saņemt konsultāciju no mūsu konsultantiem.
Nevienam nepatīk reklāmas internetā - īpaši tās, kas ir neatbilstošas. Šīs sīkdatnes ļauj mums noteikt jūsu vajadzības un piedāvāt tikai personalizētus piedāvājumus. Jūs redzēsiet reklāmas arī tad, ja nepiekritīsiet šīm sīkdatnēm, taču tās nebūs atbilstošas jūsu vajadzībām un interesēm. Lasīt vairāk