1+1

Pārtraukums ar Kafijas Draugu Laura

uk sales manager
#kafija #kafijas draugs #kafijas pauze #stāsti

KAS: Laura Balockaite, UK / DE / AT valsts vadītāja
KAFIJAS KRŪZĪTES DIENĀ: 3
KAFIJA: Caprisette “Belgique”
KAFIJAS DZĒRIENS: Melna kafija ar kanēli
PAGATAVOŠANAS METODE: Nespresso, Moka vai kafijas automāts no kafijas pupiņām
Es uzskatu KAFIJU par: pauzi

Jūsu pirmā kafijas pieredze?

Oho! To patiešām ir grūti atcerēties, jo tas bija tik sen. Mani vecāki bija ļoti nopietni kafijas entuziasti, tāpēc mājās kafijas vienmēr bija vairāk nekā pietiekami. Bērnībā, es atceros, ka domāju, ka kafija ir maģisks dzēriens – jo īpaši tāpēc, ka to dzert bija aizliegts. Pagāja daži gadi, un, kad es biju skolas vecumā, es vienmēr izlūdzos malku mammas kafijas – tā bija aplieta krūzē ar trim vai pat četriem kafijas kausiņiem. Pagaršojot mana pirmā doma bija – tā ir briesmīga! Nevarēju saprast, kā ir iespējams dzert šo savādi garšojošo šķidrumu. Es ļoti skaidri atceros šo pieredzi un to garšu, it kā tas būtu noticis vakar.

Cik kafijas tases Jūs parasti izdzerat dienā?

Pārsvarā es dzeru trīs tases – parasti divas tases pirms pusdienām un vienu pēc, kas vairāk atgādina desertu. Parasti dzeru melnu kafiju, bet trešā tase var būt arī ar pienu, vairāk kā salds cienasts pēc pusdienām.

Kāda ir Jūsu iecienītākā Kafijas Draugs kafija un kāpēc?

Tā ir viena no populārākajām Kafijas Draugs kafijām mūsu klientu un kolēģu vidū – Caprisette “Belgique”. Tai ir labs garšas buķetes līdzsvars – ideāla salduma, rūgtuma un skābuma kombinācija, kas man patīk vislabāk. Tā ir kafija, kuru parasti izvēlos sev un pērku arī kā dāvanu citiem.

Jūsu kafijas rituāls mājās?

Man ir divi. Pirmais ir ātrais kafijas rituāls ar kapsulu NESPRESSO kafijas automātu. Steidzoties es vienkārši iemetu kapsulu, nospiežu pogu ātri iedzeru kafiju un izeju no mājas. Otrais rituāls ir paredzēts manām nedēļas nogalēm, tāpēc, protams, tas ir veids, kas ir daudz lēnāks nekā pirmais. Tad es izmantoju MOKA kafijas automātu, jo man ir vairāk laika izbaudīt pašu pagatavošanas procesu – čīkstošo skaņu un tekošo kafiju … Tad man ir iespēja izbaudīt kafijas rituāla burvību.

Kafijas rituāls darbā?

Standarta opcija steidzīgiem cilvēkiem – kafija, izmantojot kafijas automātu ar kafijas pupiņām.

Jūsu iecienītākā kafijas recepte?

Melna kafija ar šķipsniņu kanēļa. Man ļoti garšo kanēlis, tieši tāpēc es to bieži pievienoju ēdieniem un dzērieniem, īpaši kafijai. Ja tā ir karsta vasaras diena, es parasti dodu priekšroku ledus kafijai – pāris ledus gabaliņus pārlej ar saputotu mandeļu pienu, pievieno espresso un, protams, nedaudz šokolādes skaidiņu, kas paredzētas dekorēšanai.

Ja ne kafija, tad kas…?

Ūdens ar citronu un laimu.

Vai ir kādi neparasti kafijas ieradumi?

Kad ielej kafiju, dzērienā drīkst būt ne vairāk kā divi pirksti no krūzes augšdaļas! 🙂 Ja ir vairāk – negaršo labi. Visi, kas mani ļoti labi pazīst, zina šo zelta robežu. Es domāju, ka šī ir vienīgā dīvainā lieta, par kuru visi draugi smejas, bet arī ciena.

Interesantākā vieta, kur esat baudījusi tasi kafijas?

Nesen es un mani draugi piedalījāmies velosacensībās “”Lietuvas ceļu kauss”” („Lietuvos plento taurė“). Un viena lieta, bez kuras mēs nevarējām izturēt visas dienas garumā, bija elektriskā plīts un MOKA kafijas automāts 🙂 Mēs pilnībā izbaudījām kafijas pagatavošanu, kamēr visur apkārt bija riteņi. Neviens cits, protams, to nedarīja, bet daži velosipēdisti mums pievienojās uz tasīti svaigi pagatavotas kafijas.

Kafija ir …

Kafija ir PAUZE, kad es varu vienkārši atpūsties un izbaudīt mirkli. Man nepatīk steigties, bet pat tas kafijas malks, ko nobaudu skrienot ārā pa durvīm, ir pusminūtes pauze, kad var lēnām izelpot un galvā nospiest pauzes pogu. Ja esmu viena vai man ir garāka kafijas pauze, es parasti šo pauzi veltu pārdomām, darba plānošanai vai vienkārši atpūtai. Bet, kad esmu ar draugiem, kafija dod mums “pauzi”, kur katra liekā lieta tiek atlikta malā – tas ir mūsu laiks, mēs baudām mirkli un kopā būšanu.