Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Labāk par kūku – 3 deserta kafijas

Līdzīgi kā jūs, arī es nespēju iztēloties gada aukstāko sezonu bez kūpoši karstas tējas vai kafijas tasītes. Pēc ziemas āra aktivitātēm kopā ar draugiem un ģimeni vai omulīgā vakarā mājās jūs sākat prātot: kāds dzēriens visvairāk spētu pārsteigt manus mīļos?

Lai mājās pavadītais laiks spētu jums sniegt vislabākās emocijas un jums netrūktu iedvesmas virtuvē, esmu izvēlējies 3 karstas un bezgala gardas deserta kafijas receptes no dažādiem pasaules nostūriem. Piebiedrojieties man – dodamies kopā ceļojumā atklāt dažādās pasaules garšas!

Atklājiet īstu īru kafiju

Ja interneta meklētājā ierakstīsiet vārdus “īru kafija”, jums tiks parādīts simtiem dažādu recepšu. Kā gan saprast, kura no tām ir pati autentiskākā? Katru reizi varat izmēģināt citu variantu, taču karsta kafija, cukurs, saldais krējums un viskija esence būs šī diženā dzēriena galvenās sastāvdaļas, no kurām tiek gatavota īsta īru kafija. Turklāt šis dzēriens parasti tiek pasniegts stikla glāzē ar rokturi – tas labi iederēsies Kafijas Draugs kapučīno glāzē. Tātad, kāda tad ir īstas īru kafijas recepte? Turpiniet lasīt un jūs to uzzināsiet!

Jums būs nepieciešams:

– Karsts ūdens
– 200 ml karstas kafijas (šim dzērienam īri parasti izvēlas tumši grauzdētas kafijas pupiņas)
– 2 tējkarotes cukura (izvēlieties sev tīkamāko: balto vai brūno) vai pēc garšas
– Nedaudz īru viskija esences vai paša īru viskija
– 2 ēdamkarotes saldā krējuma
– Stikla tase vai glāze

Pagatavošana:

1. Ielejiet karsto ūdeni krūzē un atstājiet uz 2-3 minūtēm;
2. Izlejiet ūdeni un ielejiet krūzē kafiju, sajauciet ar cukuru;
3. Pievienojiet viskija esenci, nepārstājot maisīt;
4. Ielejiet saldo krējumu bļodā un kuliet, kamēr tas pārvēršas putās, taču nekļūst pārāk biezs. Varat izvēlēties putojamo slotiņu vai arī elektrisko mikseri;
5. Turiet karoti uz leju un lēnām lejiet sakulto putukrējumu glāzē tā, lai tas kļūtu par kafijas augšējo slāni.

Itāļu Bicerin kafija – karstās šokolādes cienītājiem

Šis ir tradicionāls dzēriens no Turīnas, kas 1500. gados tika pasniegts kā karstā šokolāde. Šī kafija tiek gatavota no vietējās šokolādes, stipras itāļu kafijas un putukrējuma. Starp citu, šis dzēriens joprojām ir populārs itāļu vidū. Ja jums vai jūsu mīļajiem garšo karstā šokolāde, noteikti izmēģiniet arī šo kafiju.

Jums būs nepieciešams:

– 100 ml kafijas
– 100 ml karstas šokolādes (izmantojiet melno šokolādi)
– 25 ml putukrējuma
– Šķipsniņa šokolādes skaidiņu

Pagatavošana:

1. Kamēr kafijas automāts gatavo pareizo kafijas daudzumu, izkausējiet tumšo šokolādi ūdens peldē – ielejiet karstu ūdeni katlā un ielieciet tajā bļodu ar šokolādi, tad lēnām to karsējiet, līdz šokolāde izkūst. Svarīgi, lai šokolādes kausēšanas laikā ūdens neiekļūtu bļodā;
2. Vispirms tasītē ielejiet izkausēto šokolādi – lai tā aizņemtu aptuveni vienu trešdaļu no tases;
3. Virs tases turiet karoti, kas pagriezta uz leju, un ielejiet kafiju;
4. Atsevišķā bļodā sakuliet putukrējumu ar putojamo slotiņu vai elektrisko mikseri;
5. Atkal turiet karoti, pagrieztu uz leju, un pielejiet putukrējumu līdz tasītes augšai;
6. Pāri pārberiet šokolādes skaidiņas.

Bicerins kafija ļoti atgādina karstu šokolādi, un šī dzēriena cienītāji var ātri pagatavot šo dzērienu pavisam vienkārši, piemēram, izmantojot dabīgo sastāvdaļu kombināciju Fonte “Classic Hot Chocolate“. Jums vajadzēs tikai samaisīt nepieciešamo daudzumu ar karstu pienu vai ūdeni, kā arī pārklāt to ar putukrējumu un krāsainiem, gardiem dekoriem. Es jums atklāšu kādu noslēpumu – saldummīļiem ārkārtīgi patīk MoMe “Flowpack Cointreau“. No pirmā acu uzmetiena tas izskatās kā mazs četrstūris uz kociņa, taču patiesībā tas ir salds pildījums, pārklāts ar beļģu šokolādi, kas viegli kūst tasītē, kad to pārlej ar karstu pienu. Vaniļas, karameļu vai kokosriekstu garša – jūs varat izvēlēties sev tīkamāko no plašā klāsta.

Svētku piparmētru moka – pat amerikāņi zina, kas tas ir

“Starbucks” kafejnīcu tīkls ir patiesi palīdzējis popularizēt šo piparmētru dzērienu. Taču šis iecienītais amerikāņu ziemas dzēriens ar savu garšu apbur arī cilvēkus no citiem kontinentiem. Un visiem tiem, kas jau ilgojas pēc Ziemassvētkiem – tase piparmētru kafijas noteikti palīdzēs jums gremdēties patīkamajās atmiņās par ziemas brīvdienām.

Jums būs nepieciešams:

Piparmētru sīrupam:
– 250 ml ūdens
– 230 g cukura
– Šķipsniņa svaigu piparmētru lapu vai 1 ēdamkarote piparmētru ekstrakta

Mokai:
– 50 ml espresso kafijas
– 25 ml piena
– 30 g nesaldas šokolādes
– Putukrējums
– Sasmalcinātas ledenes

Ja jums pie sirds iet netradicionālākas garšas, jūs varat apmainīt savu mājās gatavoto piparmētru sīrupu pret eksotiskāku un visai neparastu kombināciju – gurķu un piparmētru sīrupu Sweetbird “Cucumber & Mint Iced Green Tea“. Šajā pikantajā kombinācijā jūs spēsiet sagaršot dažādas Āzijas virtuves nianses, ko varat izmantot, lai piešķirtu asumiņu savai ziemas tējai.