Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Kura kafija pasaulē ir vissdārgākā?

#Dārgākās kafijas

Cik daudz Jūs esat gatavs maksāt par tasīti kafijas? Trīs, piecus, desmit eiro? Es Jūs varu pabrīdināt, ka šis raksts pastāstīs par kafijām, kuras ir krietni dārgākas par kafijas tasīti Vecrīgā.

Dārgākās kafijas – Viena reģiona (specialitātes) kafijas pupiņas. Kopumā ņemot, tā ir kafijas raža no vienā konkrētā reģionā esošas saimniecības. Kafijas cenu ietekmē vairāki faktori (tā gada laikapstākļi, raža, situācija tirgū). Šodien es Jūs iepazīstināšu ar kafijām, kas gadu pēc gada atrodas dārgāko kafijas pupiņu augšgalā.

Kopi Luwak

Morgans Frīmens ar Džeku Nikolsenu jokoja par šo kafiju filmā ”Bucket List” . Tās pārdevēji nedaudz pazemina savu balsi, runājot par to. Bet, kas padara šo kafiju tik īpašu ? Pirms sniedzaties pēc savas krūzes, kafijas pupiņas tiek pārstrādātas cibetkaķa gremošanas sistēmā un pēc tam tiek meklētas izkārnījumos. Jā tas tā ir.

Šie dzīvnieki rūpīgi atlasa un izvēlas kafijas pupiņas, kuras ir viskvalitatīvākās un nogatavojušās. Pupiņas cibetkaķa gremošanas traktā nepārstrādājas pilnībā, tās skar tikai dabiskie fermentācijas procesi, kas pastiprina dabiskās kafijas pupiņu īpašības. Pēc novākšanas, kafijas pupiņas nomazgā, izžāvē un grauzdē, kas neatšķiras no parastās arabika vai robusta kafijas izgatavošanas. Šo Indonēzijas kafiju var atšķirt pēc spēcīgā aromāta, stiprās garšas un biezās konsistences.

Neskatoties uz to, ka process kopumā neizklausās parāk patīkams, tieši tā iemesla dēļ šai kafijai ir unikāla garša un retums. Kopi Luwak ļoti bieži tiek atzīta par dārgāko pasaulē. Kilograms šīs kafijas maksā līdz pat 600 €.

Svētās Helēnas kafija

Svētās Helēnas Sala – niecīga sala Atlantijas okeāna vidū, kuru apdzīvo mazāk par 5000 cilvēku.Tomēr tā nosaukums ir visas vēstures grāmatas, jo pēc sakāves Vaterlo kaujā Napoleons Bonaparts tika izsūtīts uz šo salu 1815. gadā. Viņš paziņoja, ka vienīgā labā lieta šajā nolādētajā salā, bija kafija. Drīz pēc Napoleona nāves, Sv. Helēnas kafija kļuva populāra Parīzē un vēlāk izplatījās visā pasaulē. Augstās kvalitātes un mazās pieejamības kombinācija palīdzēja sasniegt pasaulē dārgāko kafiju topu.

Blue Mountain

Šīs kafijas cenu galvenokārt ietekmē tās unikālā un neparasta izcelsmes vieta. Kafijas koki, kas audzēti miglainajos Jamaikas Zilajos kalnos, pateicoties šiem apstākļiem, kafijas pupiņas šeit nogatavojas daudz lēnāk un iegūst īpašu garšu un aromātu. Lielais nokrišņu daudzums un ļoti bagātīga augsne ir ļoti labi apstākļi kafijas audzēšanai. Šajos apstākļos kafijas pupiņu nogatavošanās var ilgt līdz 10 mēnešiem, kas ir gandrīz divas reizes ilgāk laiks nekā lielākā daļa citu kafijas pupiņu. Kafijas pupiņu novākšana arī mēdz būt diezgan sarežģīts process. Atšķirībā no Kopi Luwak, šai kafijai ir maiga un tīra garša, kafijai praktiski nav jūtams rūgtums.

Ja vēlaties pagaršot šīs vienas izcelsmes kafijas, jums nav jādodas uz starptautiskām izsolēm – divas no šīm kafijām ir atrodamas mūsu veikalos, Kopi Luwak un Blue Mountain. Lai sevi uzskatītu par īstu kafijas speciālistu, Jums vajadzētu nogaršot kādu no tām. Nu, vismaz vienreiz.