TOP kafijas piedāvājums 

Kas ir Espresso (nav) & kas atrodas Jūsu kafijas tasītē

#epresso #kafija

Espresso, espresso dzēriens, kafija, kafijas pupiņas, ekspresso un vēl daudz un dažādus atslēgvārdus kā Tu vai es varētu dzirdēt, ja vien nostātos baristas vietā. Tas nav slikti vai labi,tas vienkārši ir, tāpēc, ka katram no mums kafija nozīmē ko citu, un mums ir dažādas zināšanas, pieredze, kā arī izpratne par kafiju.

Piedāvāju Jums mazliet padziļināt zināšanas, lai Tev un man būtu vieglāk orientēties kafijas pasaulē.

Vai espresso garša ir atkarīga no kafijas pupiņu grauzdēšanas?

Kas ir Espresso. Kafijas Draugs

Atbilde, protams nē, bet nesteidzies, ieskatīsimies dziļāk. Parasti ir trīs veida grauzdēšanas veidu: gaiša, vidēja un tumša. Katram grauzdēšanas līmenim ir apakšlīmenis, piemēram: tā sauktais American roast (gaišais grauzdējums), Full city roast (vidējais grauzdējums), French roast (tumšais grauzdējums), utt.

Ja pagatavojat espresso Jūsu kafijas aparātā, tad ieteicams izmantot tumšo grauzdējumu. Tas sniegs izteiktāku, spēcīgāku garšu Jūsu espresso dzērienam.
Tāpēc kafijas grauzdētāji un tirgotāji raksta espresso uz iepakojumiem ,jo tas norāda ka šīs pupiņas lieliski der espresso pagatavošanai, izmantojot spiedienu.

Vai espresso garša ir atkarīga no pupiņu veida?

Kas ir Espresso. Kafijas Draugs

Piedodiet, bet tas atkal nav tā. Espresso garša nav atkarīga no pupiņa veida,bet… Šobrīd mums ir 3 veidu pupiņas: arabika, robusta un liberika. Pēdējās ir vismazāk zināmās. No tām arabika aizņem ap 70% no kafijas pupiņām, kas ražotas visā pasaulē, robusta ap 27% un liberika tikai 3%. Vienkārši tāpēc visi veikali ir piepildīti ar kafijas iepakojumiem ar uzrakstu espresso, tieši tāpēc šo kombināciju ar 8 burtiem mēs atceramies vislabāk.

Vai taisnība, ka espresso ir visvairāk kofeīna?

Kas ir Espresso. Kafijas Draugs

Jautājums, kuru es viss biežāk dzirdu: Vai espresso ir ļoti stiprs kafijas dzēriens? Pilnīgi un noteikti nē. Salīdzinoši, tasītē espresso ir diezgan daudz kofeīna, bet atceramies uz brīdi vidusskolas ķimijas vai fizikas stundas.
Kofeīna daudzums tasītē ir atkarīgs no tā, cik ilgi maltā kafija ir bijusi kontaktā ar ūdeni. Jo ilgāk kontakts ar ūdeni, jo vairāk kofeīna.

Tāpēc ņemsim un salīdzināsim divus labi zināmus kafijas pagatavošanas veidus: espresso un pagatavošana krūzītē (aplejot kafiju ar karstu ūdeni). Espresso pagatavošana aizņem 30 sekundes.Tai pašā laikā,pagatavošana krūzīte var aizņemt pāris minūtes….. Saprotat ko es domāju? 🙂

Vai espresso ir tas pats ekspresso?

Kas ir Espresso. Kafijas Draugs

Hmmm, cik es zinu, tad vilcienu un autobusu braucieni var būt ekspress. Dažreiz Jūs šo vārdu varat atrast avīzēs. Ar nozīmi ātrs,steidzīgs. Bet atbilde ir nē. Nu, manā skatījumā, viņš lieliski piestāv. Tas ir lielisks veids kā aprakstīt ātri pagatavotu dzērienu, kas nodrošina ļoti strauju enerģijas pieplūdi.

Tā, kas ir espresso?!

Kas ir Espresso. Kafijas Draugs

Priekš manis personīgi, espresso ir kafija ar labu koncentrāciju un tilpumu, kam ir stipra, ļoti patīkama garša. Un priekš visiem mums, tā ir iespēja pagatavot kafiju, 30 sekunžu laikā ar lielu spiedienu, iegūstot izcilu rezultātu ātri un viegli.