Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Kafijas krēms – maigs deserts kārummīļiem

Kafijas krēms
#kafijas krēms #kafijas krēms ar ķīseli #kafijas krēms ar skābo krējumu #kafijas krēms ar vaniļas mērci #kafijas krēms ar vaniļas mērci recepte #kafijas krēms recepte #kafijas krēms tortei #krēms #saldā krējuma krēms #saldais kafijas krems #Šķīstošās kafijas krēms

Mēs pazīstam kafiju kā dzērienu, kas mums palīdz atmosties no rīta un saglabāt možumu visas dienas garumā. Kafija ir pazīstama arī ar tai raksturīgo rūgto garšu, tādēļ, iespējams, tā nav pirmā, kas nāk prātā, domājot par saldajiem ēdieniem. Neskatoties uz to, kafija tiek diezgan plaši lietota dažādu desertu pagatavošanā un šodien mēs kopīgi apskatīsim vienu no tiem – kafijas krēmu. Izlasot šo rakstu, jūs iemācīsieties vairākas kafijas krēma receptes un uzzināsiet vairākus interesantus faktus par šo saldumu.

Kafijas krēms ar ķīseli

Ja jūs neesat dzirdējuši par šo desertu, tad jautājiet saviem vecēkiem un viņi, nostaļģijas pārņemti, jums izstāstīs, ka tas bija viens no pieprasītākajiem saldajiem ēdieniem padomju laiku kafeinīcās. Šī recepte jums būs kā radīta, ja arī jūs vēlaties izbaudīt, kā garšoja jūsu vai jūsu vecāku bērnības deserts.

 

Sastāvdaļas

Skābais krējums (1200g)

Saldais krējums (200ml)

Cukurs (8 ēdamkarotes)

Želantīns (2 ēdamkarotes)

Vaniļas cukurs (16g)

Maltā kafija (5 tējkarotes)

Ķīselis (pēc gaumes)

 

Pagatavošana

  1. Pagatavojiet stipru kafijul lielā krūzē
  2. Ielejiet skābo krējumu lielā bļodā un iemaisiet tajā cukuru, līdz tas izšķīst
  3. Saputojiet saldo krējumu citā traukā
  4. Pakāpeniski iemaisiet putkrējumu skābā krējuma un cukura mikstūrā
  5. Pievienojiet mikstūrai kafiju
  6. Ieberiet želantīnu mazā katliņā, pārlejiet tam pāri ūdeni 3-4 cm biezā slānī
  7. Karsējiet to uz vieglas uguns, to neuzvārot un maisot 15 minūtes
  8. Pakāpeniski iemaisiet uzkarsēto želantīnu krēma masā
  9. Ievietojiet ledusskapī uz 6 stundām
  10. Pasniedziet krēmu, sagrieztu mazos gabaliņos un aplietu ar ķīseli

Kafijas krēms ar vaniļas mērci recepte

Tā kā mēs esam iemācījušies, kā pagatavot kafijas krēmu, apskatīsimies ar ko vēl to var pasniegt kopā, neskaitot ķīseli. Ja jūsu gaumei vairāk atbilst maigi deserti, kafijas krems ar vaniļas mērci varētu būt jums ideāli piemērots. Vaniļas mērci ir viegli pagatavot un tā ir vieglāka un maigāka alternatīva olu krēma mērcēm. Šī mērce ir lielisks garnējums ne tikai kafijas krēmam, bet arī daudziem citiem desertiem, piemēram, maizes pudiņam, saldējumam vai pankūkām.

 

Sastāvdaļas

¾ glāze ūdens

½ krūzīte cukura

2 ēdamkarotes kukurūzas cietes

2 ēdamkartotes sviesta

¼ krūzīte skābā krējuma

2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana

  1. Uzvāriet ūdeni mazā katliņā
  2. Ieberiet cukuru un kukurūzas cieti mazā trauciņā un samaisiet tos
  3. Ieberiet cukura un cietes mikstūru vērdošajā ūdenī
  4. Kad mikstūra ir sabiezējusi, noņemiet to no uguns un piejauciet sviestu, līdz tas izkūst un vienmērīgi iemaisās mērcē
  5. Ļaujiet mērcei atdzist un pārlejiet to pāri kafijas pudiņam

Šķīstošās kafijas krēms

Ja jums nenepatīk kafijas biezumi un garšo baltā kafija, jūs varētu interesēt arī šī recepte. Pats par sevi, šķīstošās kafijas krēms nav saldais ēdiens, bet jūs to varat izmantot, gatavojot augstāk minētās receptes. Jebkurā gadījumā, tas ir labs paņēmiens kā atsvaidzināt šķīstošās kafijas garšu.

 

Sastāvdaļas

1 krūzīte piena pulvera

¼ krūzītes cukura

1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas

1 ēdamkarote kako pulvera

 

Pagatavošana

  1. Ielieciet visas sastāvdaļas blenderī un smalki samaļiet
  2. Uzglabājiet gaisa necaurlaidīga trauciņā un pievienojiet tējai un kafijai

Kafijas krēma torte

Ja jums garšo kafijas saldie ēdieni, jums noteikti vajadzetu imēģināt arī kafijas krēma torti. Kafijas krēms tortei piešķir maigu un pufīgu tekstūru, kuru novērtēsiet gan jūs, gan jūsu viesi. Sekojiet šai receptei un pārliecinieties, cik viegli ir pagatavot kafijas krēma torti, kas ir lieliski piemērota jubilejām.

 

Sastāvdaļas tortei

Sviests (170g)

Cukurs (170g)

3 lielas olas

Milti (170g)

1 ½ tējkarote cepamās sodas

 

Sastāvdaļas glazūrai

Pūdercukurs (225g)

Sviests (100g)

1 ½ ēdamkarote šķīstošās kafijas, izšķīdinātas vienā ēdamkarotē karsta ūdens

Zemeņu ievārījums (nav obligāti)

Valrieksti vai ķirši dekoram (nav obligāti)

 

Pagatavošana

  1. Uzkarsējiet krāsni līdz 160 grādiem.
  2. Noklājiet ar sviestu divas 18cm diametra tortes formas
  3. Samaisiet bļodā sviestu ar cukuru līdz iegūsiet viendabīgu, pufīgu masu
  4. Sakuļiet citā traukā olas
  5. Pakāpeniski pievienojiet olām miltus
  6. Pievienojiet olu un miltu mikstūrai cepamo sodu un uzmanīgi to iemaisiet
  7. Iejauciet mikstūrā kafiju
  8. Sadaliet mīklu divās dalās un ievietojiet tās toršu formās un cepiet krāsnī 25-30 minūtes
  9. Sajauciet pūdercukuru ar sviestu
  10. Iemaisiet pūdercukura un sviesta glazūrā kafiju
  11. Pārklājiet vienu kūkas kārtu ar glazūru un otru ar zemeņu ievārījumu
  12. Dekorējiet kūku ar riekstiem vai ķiršiem

Saldā krējuma krēms

Kā jūs jau nopratāt, krēmīgus našķus ir iespējams pagatavot arī bez kafijas. Garšas dažādībai, jūs varat pagatavot arī vienkāršu saldā krējuma krēmu. Tieši tāpat kā ar pārējiem krēmiem, kurus esam apskatījuši šajā rakstā, arī šim desertam ir jāļauj sarecināties ledusskapī, kas to padara par lielisku veidu, kā sarūpēt sev burvīgas brokastis brīvdienu rītos.

 

Sastāvdaļas

Trekns saldais krējums (250g)

Želantīns (15g)

Pūdercukurs (70g)

½ tējkarote vaniļas cukura

 

Pagatavošana

  1. Uzbriediniet želantīnu aukstā ūdenī (aptuveni 15 minūtes 50ml ūdenī)
  2. Pievienojiet želantīnam 50ml karsta ūdens un samaisiet to
  3. Ielejiet saldo krējumu citā traukā un saputojiet to, pakāpeniski pievienojot želantīnu
  4. Salejiet krēmu formās un ievietojiet to ledusskapī uz 3 stundām
  5. Pasniedziet to ar šokolādes vai vaniļas mērci

Noslēgumā

Visgardākās maltītes ir tās, kuras ir pagatavotas ar mīlestību. Ja jūs patiešām vēlaties saviem tuviniekiem sajusties īpašiem, maltīes noslēgumā, ieprieciniet tos ar jūsu pašu gatavotu desertu. Saldumus pagatavot pašiem ir daudz lētāk, nekā tos iegādāties veikalā. Ņemot verā to, ka jūs kontrolējat, kādas sastāvdaļas tiek pievienotas, tie ir arī veselīgāki, jo veikalā atrodamajiem našķiem bieži tiek pievienoti aromatizētāji un krāsvielas. Pateicoties plašajam recepšu klāstam, kāds ir publicēts internetā, desertus pagatavot var katrs, ieskaitot tos, kuriem kulinārija nav stiprākā puse. Tādēļ izvēlieties kādu no šajā rakstā apkopotajām receptēm un sagādājiet saviem mīļajiem patīkamu pārsteigumu!

BUJ

Vai kafijas krēmu var pagatavot no skābā krējuma?

Jā, kafijas krēms ar skābo krējumu ir pagatavojams gandrīz tāpat kā saldā krējuma krēms. Sekojiet kādai no mūsu receptēm un vienkārši aizstājiet saldo krējumu ar skābo. Šāds saldais kafijas krems gan sanāks biezāks un nebūs tik pufīgs, kā lietojot saldo krējumu.

 

Vai kafijas krēms recepte darbojas, ja kakao vietā pievieno šokolādes sīrupu?

Šokolādes sīrups un kafija iet kopā visai labi, tādēļ jūs droši varat paeksperementēt. Tikai pievienojiet mazāk cukura, jo šokolādes sīrups jau ir visai salds.

 

Kā vēl ir iespējams variēt ar vaniļas mērces recepti?

Atkarība no jūsu gaumes, jūs varat aizvietot pāris ēdamkarotes ūdens ar persiku, ābolu vai jebkādas citas garšas liķieri. Augļu liķieru vietā jūs varat lietot arī rumu vai viskiju. Tāpat, pirms iebērt ūdenī kukurūzas cieti, jūs tajā varat ieviet pāris kanēļa nūjiņas. Kad ūdens būs uzvārījies, izņemiet tās ārā un turpiniet no receptes otrā soļa. Vēl šīs receptes variācija paredz samaltu muskatriekstu pievienošanu pirms kukurūzas cietes.