TOP kafijas piedāvājums 

Kādēļ automātiskais kafijas aparāts var būt vērts tik pat cik automāšīna?

#automātiskais kafijas aparāts #kafija darbā #kafija mājās #kafijas aparāts

Pēdējos gados automātisks kafijas aparāts ir kļuvis par neatņemamu mājas sastāvdaļu. Lai iegādātos kafijas aparātu, var rasties samulsums pie cenu atšķirībām no 300 līdz 3000 € . Plaši izplatīti ir viedokļi par dārgiem kafijas aparātiem: “Kas varētu būt tik īpašs dārgajā kafijas aparātā? Galu galā visi kafijas aparāti gatavo kafiju.” Citi runā, ka par tādu summu var iegādāties automašīnu. Kafijas Draugs, kafijas aparātu eksperte Arijana saka, ka viņai ļoti patīk salīdzinājums ar automašīnu – tāpat kā jebkura jauna, tīra tehniska automašīna brauc, tāpat ir arī ar tehniski tīru kafijas aparātu – tas gatavo kafiju. Bet vissvarīgākais jautājums ir: KĀ? Salīdzinot lētākos un dārgākos automātiskos kafijas aparātu modeļus, mēs redzēsim būtiskas atšķirības dzērienu izvēlē, spējā pielāgot kafijas stiprumu, programmēšanas un pielāgošanas iespējas individuālajām vajadzībām, vadība, apkopes vienkāršības un dizains.

2 vai 32 kafijas receptes?

Kafijas Draugs Arijana pastāsta mums, ka lētēkie kafijas aparāti parasti pagatavo tikai divus dzērienus: espresso un melnu kafiju. Dažiem modeļiem ir integrēts tvaika snīpītis, lai uzputotu pienu priekš piena dzērieniem. Pilnībā automātiskie kafijas aparāti ir paši dārgākie kafijas aparāti kuri piedāvā vairāk kā 30 dažādu dzērienu receptes kuras var pagatavot tikai ar vienu pieskārienu. Piemēram, šveices premium kafijas aparāts JURA Giga 6 piedāvā 28 dažādu dzērienu receptes: neskaitot tradicionālo espresso un kapučīno, tas pagatavos arī, šobrīd tik ļoti populāros Amerikano, flat white, cortado un espresso machiatto dzērienus. Neskatoties uz receptēm, šis aparāts vēl var piedāvāt – pateicoties divām atsevišķām tvertēm un dzirnaviņām šis kafijas aparāts var pagatavot dzērienu no diviem dažādiem pupiņu maisījumiem un jūs pat varat izveidot savu pupiņu maisījumu! Itāļu ražotāja De’Longhi augstākās klases kafijas aparāts ECAM 650.85 MS piedāvā izbaudīt ne tikai karstus kafijas dzērienus, bet arī karsto šokolādi, (bērnu sapnis!). JURA Z10 kafijas automāts piedāvā līdz pat 32 kafijas receptēm, tostarp populāros aukstus kafijas dzērienus.

jura

Cik ļoti es varu izmainīt kafijas dzērienu garšu?

Visiem automātiskajiem kafijas aparātie – gan lētākajiem, gan dārgākajiem- ir iespēja pielāgot kafijas malumu, kafijas stiprumu, mililitru daudzumu un kafijas temperatūru. Runājot par lētākajiem aparātiem, mainīt parametrus, mēs esam diezgan ierobežoti, piemēram: tikai trīs kafijas stipruma līmeņi, (5g, 10 g un 15 g). Pilnībā automātiskajie kafijas aparāti piedāvā ļoti plašu regulēšanas iespēju: vairāk kā 10 līmeņu kafijas stipruma izvēlē un līdz pat 28g kafijas vienai gatavošanas reizei, (SIEMENS TI9573X9RW), vairāk kā 10 temperatūras maiņas līmeņu priekš piena putošanas, (JURA Z10), dažādi piena konsistence līmeņi, iespēja izvēlēties piena un kafijas secību dzērienos ar piena pagatavošanu, (Nivona CafeRomantica NICR 970), daudz plašāks līmeņu diapazons, pielāgojot rupjību un pašu kafijas temperatūru. No sākuma tas var likties nesvarīgi. Taču, atsaucoties uz Kafijas Draugu Arijana, klienti kuri iegādājas kafijas aparātu bez eksperta padoma, bieži sūdzas: “Es esmu iestatījis/iestatījusi maksimālo kafijas stipruma līmeni, taču kafija priekš manis ir par vāju.” vai “Visi piena dzērieni ir pagatavoti tikai ar piena putām un man patīk nepārkarsēts piens”. Pavisam automātiskajiem kafijas aparātiem šādu problēmu nebūs un tiks apmierināti pat ambiciozākie kafijas cienītāji.

Induviduālas programmēšanas iespējas

Izmantojot pilnībā automātiskos kafijas aparāus, jūs varat ne tikai pielāgot dzērienu garšu, bet arī saglabāt savus individuālos iestatījumus, (dažos lētākos kafijas automātos jūs varat tikai pielāgot un iepriekš atlasīt iestatījumus pirms katra dzēriena, kuru pagatavojat). Turklāt atsevišķas receptes un iestatījumus var izmantot vairāk nekā viena persona. Gandrīz visiem dārgāku kafijas automātu ražotājiem ir iespēja izveidot no 6 līdz 10 dažādiem profiliem, lai katram ģimenes loceklim vai pat mājas viesim būtu sava individuālā dzēriena recepte, (piemēram, Melitta F86 / 0-100 Barista TS Smart SST ). Tas ļauj jums katru reizi izbaudīt iecienītā dzēriena lielumu, kafijas stiprumu, temperatūru, piena un kafijas attiecību – vienkārši izveidojiet profilu, kas nosaukts pēc jūsu vārda, izvēlieties kafijas recepti, noklikšķiniet uz tā, saglabājiet to un darīts!

nivona app

Vienkārši lietot

Lētākajos automātiskajos kafijas aparātos mēs parasti redzam mazus ekrānus ar simboliem, kas apzīmē vienu vai otru funkciju. Kafijas Draugs Arijana stāsta, ka klientiem, mainot iestatījumus vai veicot apkopes programmu, bieži vien ir vajadzīgas instrukcijas vai ekspertu palīdzība, lai saprastu, ko simbols nozīmē. Pilnībā automātiskajiem kafijas aparātiem ir ārkārtīgi plaši, krāsaini skārienekrāni ar intuitīvu vadību – viss ir tik skaidri izkārtots un tik viegli saprotams, ka jūs varat pilnībā aizmirst par kafijas automāta lietošanas instrukcijām. Daži kafijas automāti, piemēram, Šveices ražotājs JURA modeļiem, (JURA E8), ir pat mākslīgā intelekta tehnoloģija – aparāts atpazīst visbiežāk gatavotos dzērienus un parāda tos galvenajā izvēlnē. Vai tas nav ērti?
Un, protams, visus pilnībā automātiskos kafijas aparātus var vadīt, izmantojot mobilās lietotnes tieši no viedtālruņa vai planšetdatora! Lai arī feja pati nepagatavos un neatnesīs kafijas tasi, joprojām ir ļoti ērti programmēt un izveidot receptes vai sekot uzturēšanas programmas gaitai, izmantojot aplikāciju.

Viegla kopšana

Iepriekš Kafijas Draugs Arijana norādīja, ka, jo skaidrāks un vienkāršāks ir automātiskais vadības ekrāns, jo vieglāk ir veikt apkopes programmas. Tas ir tāpēc, ka kafijas aparāta ekrānā tiek parādītas visas darbības, kas jāveic, visos lētākajos kafijas aparātos iedegas noteikti simboli, kas norāda, ka viena vai otra programma ir jāizpilda, izmantojot noteiktas taustiņu kombinācijas, (to nevar izdarīt bez norādījumiem un nedaudz pacietības!).
Pilnībā automātiskajiem kafijas aparātiem ir automatizētas apkopes programmas, tāpēc visas apkopes procedūras tiek organizētas jums. Piemēram, JURA kafijas automātiem nav nepieciešama tīrīšana – iekšējās sistēmas tīrīšanai pietiek ar automātisku tīrīšanas programmu. JURA ir arī pārliecinājusies, ka jums ilgstoši nav jāprogrammē, ka ievietojat junu filtru – aparātam ir filtra atpazīšanas funkcija. Vācu ražotājs Miele savos pilnībā automātiskajos kafijas aparātos ir uzstādījis automātisko atkaļķošanas funkciju, (AutoDescale): kafijas automāta aizmugurē ir īpašs kārtridžs, un jūsu ērtībām automāts katru dienu automātiski veic mini atkaļķošanas procedūru. Kasetne jāmaina reizi 7-12 mēnešos, (atkarībā no tā, cik bieži jūs lietojat kafijas automātu). Visi šie smalkumi atvieglo kafijas cienītāju ikdienas dzīvi un ietaupa daudz laika.

nivona-light

Materiāls un dizains

Kafijas automātu ražotāji ir pārliecinājušies, ka pilnībā automātiskie kafijas aparāti ir izturīgi un moderni. Kafijas Draugs Arijana saka, ka ir pilnīgi saprotams, ka lētākām mašīnām tiek izmantoti lētāki materiāli – tāpēc aparāti izskatās vienkāršāki un tas nolietojas ātrāk, (saskrāpējumi vai buktes). Pilnībā automātiskajiem kafijas aparātiem ir izturīgāks, bieži metalizēts korpuss: piemēram, iepriekšminētā JURA Giga 6 priekšpuse ir pārklāta ar greznu 3 mm alumīnija apvalku. Viss kafijas aparāta De’Longhi ECAM 650.85.MS korpuss ir no metāla. Šāda veida kafijas aparātos katra detaļa ir rūpīgi pārdomāta: piemēram, apakšējā paplāte, un vieta kur tiek novietotas krūzes, ir pārklāta ar speciālu skrāpējumiem izturīgu materiālu. Liela uzmanība tiek pievērsta arī dizaina risinājumiem – ūdens tvertnei jaunākajās NIVONA 9 sērijas ierīcēs ir īpašs apgaismojums, (pieejams 8 krāsās), un, kā norāda Arijana, tas veic divkāršu funkciju: no vienas puses, izskatās ārkārtīgi moderni , no otras puses, tumsā vai ievietojot kafijas automātu nišā, ūdens līmenis ūdens traukā vienmēr ir redzams.

Galu galā tas viss ir atkarīgs no individuālajām vajadzībām un iespējām. Atcerieties automašīnas: dažiem svarīgākais ir braukt no punkta A uz punktu B, un visam pārējam nav nozīmes, ir svarīgi, lai mēs braucam. Tas pats attiecas uz kafijas automātiem: dažiem vissvarīgākais ir tas, ka tas tikai pagatavo kafiju, bet citiem tas ir daudz vairāk. Labās ziņas ir tādas, ka Kafijas Draugs atradīs kādu labu ieteikumu jebkuram. Arijana piebilst: nav sliktu kafijas aparātu- tikai vispiemērotākie, un Kafijas Draugs eksperti vienmēr palīdzēs izvēlēties jums vispiemērotāko variantu.