TOP kafijas piedāvājums 

Kā izvēlēties savu ideālo kafijas automātu?

#kafijas automāti

Kad kafija tiek pagatavota ar pārliešanas metodi krūze tā zaudē lielu daļu aromāta, tā vienmēr garšo vienādi, starp zobiem paliek kafijas biezumi un visbeidzot.. tā varētu būt daudz garšīgāka. Tātad, ja esat viens no tiem, kas nespēj ne dienu izdzīvot bez kafijas, Jūs noteikti jau esat aizdomājušies par to kā uzlabot savu ikdienas kofeīna rituālu.

Un tad jūs nonākat pie viena no sarežģītākajiem dzīves jautājumiem: kuru kafijas automātu man iegādāties?

Pašlaik ir iespējams atrast miljons dažādu kafijas automātu : sākot no maza, vienkārša un pieejama, beidzot izsmalcinātu, greznu un sarežģītu. Lai atvieglotu ceļu pa šiem kafijas džungļiem, es Jums palīdzēšu atrast automātu, kas radīts JŪSU vajadzībām. Vieglākā pieeja ir atrast automātu, kas derētu Jūsu dzīves ritmam un ieradumiem. Lai to izdarītu, sākumā būs nepieciešams atbildēt uz pāris jautājumiem, kas palīdzēs sašaurināt izvēles iespējas:

Mīļais kafijas veids

Ja Jums garšo ne tikai melnā kafija, bet arī kafija ar pienu, Jums vajadzēs pievērst uzmanību kafijas automātiem ar putotāju. Tie pagatavos perfektas putas Jūsu latte, latte machiatto vai kapučino. Iebūvētie putotāji pagatavos piena dzērienu ar vienu pogas spiedienu, un automātos kur tas būs atsevišķi, putošanu vajadzēs veikt automātiski. Daži modeļi spēs pagatavot arī karsto šokolādi, kakao vai pat tēju.

Tasīšu skaits

Svarīgi zināt arī cik tasītes vēlaties pagatavot vienlaicīgi. Šeit loģika ir vienkārša ja vēlaties pagatavot vairākas tasītes, vieglākais un ātrākais variants būs ar automātisko kafijas automātu. Ja mājas ir tikai divi kafijas cienītāji varētu derēt arī kapsulu vai manuālais espresso automāts. Ja tasīšu skaits dienā ir ļoti liels, tad ieteicams iegādāties profesionālu kafijas automātu.

Jūsu budžets

Naudas daudzums ko vēlaties iztērēt vienmēr ir viens no svarīgākajiem faktoriem. Vislētākie varianti būs kafijas kapsulu un spilventiņu automāti, mazliet dārgāki būs manuālie espresso automāti, bet visdārgākie būs pilnībā automātiskie kafijas automāti, kas pagatavos kafiju no pupiņām līdz kafijai. Vēl svarīgi ievērot, jo vairāk funkciju, jo lielāka būs automāta cena. Pagaidām kafijas automātos nav tādu tehnoloģiju, kas liktu kautrēties Jūsu TV, bet Jums tā pat sākumā jāizvērtē kuras funkcijas Jums patiešām ir nepieciešamas.

Apkope

Vienalga cik automātisks ir Jūsu aparāts, visiem kafijas aparātiem būs nepieciešams noteikts laiks apkopei un tīrīšanai. Automātiem ar piena sistēmām būs nepieciešama mazliet lielāka uzmanība,jo tajos ātri var parādīties baktērijas. Pilnīgi automātisko kafijas automātu mehānismi ir diezgan sarežģīti, salīdzinot ar citiem kafijas aparātu tipiem, un prasa regulāru apkopi un tīrīšanu.

Pirmais solis – kapsulu kafijas automāti

Pirmais solis kafijas automātu pasaulē ir kompaktie kapsulu kafijas aparāti. Tos ‘’baro’’ ar jau ar maltu kafiju uzpildītām kapsulām kam ir dažādas garšas. Tās pēc lietošanas varat vienkārši izmest miskastē. Šie automāti būs piemēroti tiem, kas ātri vēlas pagatavot samērā labas kvalitātes kafiju. Šajā kategorijā atradīsiet automātus, kas maksās zem 100€ . Lielāka daļa no tiem neaizņems daudz vietas, tāpēc iederēsies pat visšaurākajos interjeros.

Priekšrocības + Īpaši viegli lietot un uzturēt
+ Zema cenu
Plaša garšu izvēle
Trūkumi   Ir nepieciešamas īpašas kapsulas
  Funkcionalitāte ir ierobežota

Baristas draugi – manuālie kafijas aparāti

Jūs kafijas pagatavošanu neuzskatāt par vieglu procesu, bet vairāk kā lēnu patīkamu rituālu kam vēlaties sniegt vairāk laika. Šādiem kafijas cienītājiem labākā izvēle būs manuālais espresso kafijas aparāts. Kad Jūs pagatavojat kafiju ar šo aparātu, Jūs varat kontrolēt visu procesu – sākot no pupiņu malšanas līdz piena putošanai – un sajusties kā īsts barista. Turklāt lielākajai daļai šo aparātu ir izsmalcināts un minimālistisks dizains, kas papildina katru virtuvi.

Priekšrocības + Katra kafijas pagatavošana kļūst par piedzīvojumu
+ Viss ir tavās rokās
Trūkumi   Vajadzīga neliela pieredze
  Pagatavošana aizņem vairāk laika

No kafijas pupiņām līdz tasītei – pilnīgi automātiskie kafijas automāti

Kafijas automāta tipa veids visu pasaka priekšā. Automātiskie kafijas aparāti pagatavos gandrīz visus kafijas veidus ar vienu pogas spiedienu – no kafijas pupiņām līdz karstai kafijas tasītei. Nekādu papildus raižu. Daudzās no tām atradīsiet iespēju izveidot individuālus profilus, kas ļaus katram ģimenes loceklim katru reizi pagatavot tieši savu dzērienu. Protams šis komforts nozīmē lielāku cenu. Lai nodrošinātu automāta ilgtspēju, tas regulāri jāatkaļķo un jātīra.

Priekšrocības + Pilnīgi automātiska kafijas pagatavošana
+ Lielākais tasīšu skaits īsākajā laikā
Trūkumi   Augstāka cena
  Regulāra apkope

Kafijas pagatavotāji

Ja kafijas automāts liekas pārāk sarežģīts, liels,dārgs vai vienkārši rada pārāk lielu troksni, vienmēr ir arī alternatīvas kafijas pagatavošanai mājās – manuālie kafijas pagatavotāji. Chemex, Franču prese, V60, Aeropress, moka u.c. Šo aparātu cena nav pārāk augsta un tie izskatās pievilcīgi, un tajos spēsiet pagatavot garšīgu kafiju bez biezumiem savā tasītē. Ar kafijas pagatavotāju Jums vajadzēs pielikt mazliet vairāk pūļu par vienas pogas nospiešanu, bet rezultāts ko iegūsiet draugu acīs pacels Jūsu kafijas autoritāti 🙂

Vairāk par kafijas pagatavotājiem – 6 metodes labākas kafijas pagatavošanai

Priekšrocības + Zema cena
+ Viegla un ērta apkope
+ Iespēja katru reizi pagatavot savādāku kafiju
Trūkumi   Nepieciešama maza pieredze un pacietība
  Nepieciešami papildus piederumi: kafijas dzirnaviņas, filtri

 

Ir svarīgi neaizmirst, ka kafijas pasaule ir pārāk plaša, lai vienu kafijas aparātu nosauktu par LABĀKO vai to tipu. Kā arī nav sliktu izvēļu, ir metodes, kas atbilst individuālajām vēlmēm.

Es ceru, ka šis raksts palīdzēja izprast Jūsu vēlmes. Un ja vēlaties uzzināt vēl vairāk par šiem aparātiem nāciet tos izmēģināt – atcerieties, ka vienmēr esiet lapni gaidīti mūsu veikalos!