Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

JURA kafijas automāti mājām: kā izvēlēties labāko modeli?

JURA kafijas automāti mājām

Gribu JURA kafijas automātu, bet nezinu kādu modeli izvēlēties. Kāpēc JURA? Galu galā šveicieši ražo tikai to, kas ir vislabākais!

Kafijas Drauga konsultanti ļoti bieži saskaras ar šādu situāciju – klients ir apņēmības pilns pirkt JURA kafijas automātu, bet nezina, kādu modeli izvēlēties. Mēs labi saprotam, ka iedziļināšanās tehniskajās specifikācijās un niansēs prasa daudz laika, un ne vienmēr ir skaidrs, kam pievērst uzmanību. Tāpēc mēs nolēmām veikt šo darbu jūsu vietā un salīdzināt JURA mājas līnijas automātiskos kafijas automātus, īpašu uzmanību pievēršot atšķirībām starp tiem.

Mēs arī nevēlamies nodarīt pāri tiem, kas joprojām šaubās, kuru zīmolu izvēlēties. Tāpēc sākumā nedaudz pastāstīsim par JURA zīmolu un to, kāpēc daži kafijas cienītāji bez domāšanas izvēlas JURA.

JURA – 90 gadus ilgs Šveices veiksmes stāsts

JURA – 90 gadus ilgs Šveices veiksmes stāsts

Uzņēmuma veiksmes stāsts sākās 1931. gadā Šveices pilsētā Nīderbuhsitenā. Neskatoties uz nomākto noskaņojumu Lielās depresijas laikā, jaunais novators Leo Henzirohs nodibināja uzņēmumu JURA, kas ražo inovatīvas elektroierīces mājām. Veiksme bija Leo skatījumā: kad visi lauzīja galvu par to, ko jaunu varētu radīt, jaunais Leo jautājumu formulēja citādi: „Kas cilvēkiem vajadzīgs?” Tāpēc pat Otrā pasaules kara laikā uzņēmuma darbība bija veiksmīga – JURA ražotie radioaparāti bija nepieciešami katrā mājā. Pēckara periodā JURA turpināja atvieglot cilvēkiem dzīvi: sortimentā bija gludekļi, ledusskapji, elektriskās plītiņas, filtra un mokas kafijas aparāti.

20. gs. astoņdesmitajos gados Eiropā pieauga interese par itāļu espresso kafiju, un uzņēmums, kas koncentrējās uz cilvēku vajadzībām, ātri uzķēra jaunās modes vēsmas un sev izvirzīja mērķi: radīt mājas lietošanai espresso aparātu, kas būtu līdzvērtīgs profesionālajiem espresso aparātiem. Panākumu gaismā JURA 1994. gadā nolēma pilnībā koncentrēties uz augstākās klases automātiskajiem kafijas automātiem.

Šodien JURA ir pasaules līderis premium klases kafijas automātu jomā, un JURA kafijas automāti tiek saistīti ar statusu, prestižu un visaugstāko kvalitāti. Galvenajā birojā Nīderbuhsitenā strādā vislabākās inženieru, tehniķu un dizaineru komandas, kas pastāvīgi meklē labāko risinājumu, lai sasniegtu perfektu kafijas garšu. Turklāt joprojām vadās pēc pirmā JURA dibinātāja jautājuma: kas cilvēkiem vajadzīgs? 

JURA kafijas automāti – kāpēc kafijas cienītāji izvēlas JURA? 

Kāpēc kafijas cienītāji izvēlas JURA

Uzņēmuma JURA vēsture, pieredze un ar Šveici saistītais prestižs, bez šaubām, ir svarīgs iemesls, kāpēc izvēlēties šo zīmolu. Tomēr ir vēl daži svarīgi iemesli, kāpēc kafijas cienītāji izvēlas JURA.

Visaugstākās kvalitātes kafijas dzērieni

Visaugstākās kvalitātes kafijas dzērieni

JURA kafijas automātus projektē 70 inženieru komanda. Viņu mērķis ir ar vienas pogas piespiedienu pagatavot kafiju ar perfektu garšu, kas ir līdzvērtīga profesionāla baristas gatavotai. Viņi labi zina, ka populārākajās kafijas receptēs svarīgākās sastāvdaļas ir espresso un piena putas, tāpēc nemitīgi uzlabo to kvalitāti.

Zinot, ka kafijas cienītāji bieži sūdzas par automātisko kafijas aparātu gatavotās ristreto un espresso kafijas kvalitāti (tās bieži ir pārāk šķidras un tām trūkst aromāta), JURA inženieri ir izstrādājuši revolucionāro PEP© tehnoloģiju. Gatavojot mazāka tilpuma dzērienus, karstais ūdens pulsējot plūst caur kafiju ar nelieliem intervāliem. Tas pagarina kafijas gatavošanas laiku un pagatavoto kafiju padara biezāku un aromātiskāku.

Inženieri ir spējuši pilnveidot piena putu tehnoloģiju tā, lai sagatavotās piena putas atbilstu baristu standartiem. Tajās nav lielu burbuļu, un struktūra atgādina samtu. Un tas viss, nospiežot vienu pogu.

Tāpēc JURA kafijas automātu cienītāji bieži saka, ka JURA aparāti gatavo visgaršīgāko kafiju.

Vienkārša vadība

Vienkārša vadība

Tie, kas kaut reizi gatavojuši kafiju ar JURA kafijas automātu, zina, ka to izdarīt ir ļoti vienkārši – vajag vienkārši nospiest vajadzīgās kafijas simbolu uz displeja. JURA kafijas automātiem ir intuitīvas vadības koncepts – viss ir ļoti vienkārši un skaidri, nenoslogojot lietotāju ar liekām detaļām. JURA labi apzinās, ka ģenialitāte slēpjas vienkāršībā.

Turklāt jūs varat vadīt kafijas automātu no savas viedierīces, lejupielādējot JOE® viedo lietotni (lietotne darbojas ar visiem JURA kafijas automātiem ar Smart Connect / WiFi Connect spraudni). Pateicoties šai lietotnei, kafijas automāta izvēlne tiek pārsūtīta uz viedierīci – var mainīt kafijas automāta un dzērienu iestatījumus un pagatavot dzērienus tieši no tās. Lietotnē atradīsiet arī kafijas automāta instrukciju.

Vienkārša apkope

Vienkārša apkope

JURA kafijas automāti arī ir ieguvuši vienkārši kopjamu kafijas aparātu reputāciju:

  • Šie, iespējams, ir tirgū vienīgie kafijas automāti, kuru kafijas gatavošanas mehānismi ir projektēti tā, ka to iztīrīšanai pietiek ar automātisko tīrīšanas programmu, izmantojot tīrīšanas tabletes. Nav nepieciešams katru mēnesi pašiem vilkt ārā kafijas gatavošanas mehānismu un to tīrīt. Ticiet, tas ir ļoti ērti.
  • Regulāri lietojot un mainot JURA ūdens filtru, kafijas automātam nav nepieciešama papildu atkaļķošana. Tas taupa jūsu laiku. Turklāt ūdens filtra lietošana nekad nav bijusi tik vienkārša – pateicoties jaunajai RFID tehnoloģijai, kafijas automāts automātiski atpazīst iebūvēto ūdens filtru, un jums tas nav jāpārprogrammē. Sīkums, bet patīkami.
  • Integrētās automātiskās apkopes programmas – kafijas gatavošanas mehānisma tīrīšana, piena sistēmas tīrīšana un skalošana, atkaļķošana – ir ārkārtīgi efektīvas, ātras un vienkāršas.

Godalgots dizains

Godalgots dizains

Esam vairākkārt saskārušies ar situāciju, ka klienti izvēlas kafijas automātu un galīgais lēmums ir šāds – gribu JURA automātu, jo tie ir visskaistākie. Patiesībā šiem klientiem vienkārši ir laba gaume, jo JURA kafijas automāti regulāri saņem starptautiskos dizaina apbalvojumus. Izvēlēts Cool Nordic stils aizrauj ar minimālismu, skaidrām un tīrām līnijām. Ražošanā tiek izmantoti tikai augstākās kvalitātes materiāli. Uz kafijas automātiem ir patīkami skatīties un tiem pieskarties. Tāpēc tie ir atzīti visā pasaulē ne tikai garšīgās kafijas, vienkāršas vadības un apkopes dēļ, bet arī kā dizaina priekšmeti, kas rotā interjeru un reprezentē labu gaumi. 

JURA kafijas automātu gids

JURA kafijas automātu gids

Tagad aicinām ceļojumā JURA automātisko kafijas aparātu pasaulē. Mēs esam JURA mājas līnijas automātiskos kafijas automātus sagrupējuši četrās kategorijās. Tieši šos modeļus visbiežāk savā starpā salīdzina JURA kafijas automātu pircēji. Ceram, ka šis salīdzinājums un mūsu atziņas palīdzēs jums izvēlēties JURA kafijas automāta modeli, kas vislabāk atbilst jūsu personīgajām vajadzībām un vēlmēm. 

JURA kafijas automāti espresso un melnās kafijas cienītājiem

Specifikācija ENA 4 E6
699 Eur 799 Eur
Kafijas dzērieni
Kafijas dzērienu veidi Espresso

Melna kafija

Caffe doppio

Espresso doppio

Espresso

Melna kafija

2 x Espresso

2 x Melna kafija

Cappuccino*

Piena putu porcija

Karstais ūdens

Caffe Barista

Lungo Barista

Espresso doppio

Espresso macchiato

Priekšrocības
Viedā karsēšana + +
3D karsēšanas tehnoloģija +
JURA standarti
Mainīga tilpuma kafijas pagatavošanas sistēma 610 g 516 g
Kafijas dzirnaviņu tips Aroma G3 Profesionālās Aroma dzirnaviņas
Piena sistēma HP1/CX3
Parametru un programmēšanas iestatījumi
Ekrāns  Simboli  2,8 krāsu 
Kafijas stipruma līmeņi 3 8
Programmējama kafijas temperatūra 2
Programmējama karstā ūdens temperatūra 3
Higiēnas standarti
Pilienu paplātes elektroniskā vadība + +
Tehniskie dati
Kafijas piltuve ar regulējamu augstumu 75105 mm 65111 mm
Ūdens tvertnes tilpums 1,1 l 1,9 l
Kafijas pupiņu tvertne 125 g   280 g
Kafijas biezumu tvertnes ietilpība (porcijās) 10   16
Platums x augstums x dziļums (cm) 27,1 x 32,3 x 44,5  28 x 34,6 x 44,4

 

JURA „ENA 4” 

JURA ENA 4

2021. gada JURA jaunums – stilīgais un ārkārtīgi kompaktais vienas krūzes kafijas automāts espresso un melnās kafijas cienītājiem (vienlaikus gatavo vienu porciju). Jūs pagatavosiet 4 kafijas receptes: espresso, melnā kafija, espresso doppio un caffe doppio.

Aroma G3 kafijas dzirnaviņas nodrošina izcilu kafijas kvalitāti. Tas ārkārtīgi ātri samaļ kafiju, pilnīgi saglabājot pupiņu aromātu. Kafijas gatavošanas procesā ir integrētas jaunākās JURA tehnoloģijas: viedā karsēšana un 3D plaucēšanas tehnoloģija. Viedā karsēšana nodrošina to, ka jau no pirmās krūzes pagatavotā kafija ir ideālā temperatūrā, un, pateicoties kafijas gatavošanā izmantotajai 3D tehnoloģijai, visa maltās kafijas virsma ir vienmērīgi pārklāta ar ūdeni, tāpēc kafija ir vēl garšīgāka un aromātiskāka.

Par JURA standartiem, parametriem un programmēšanas iestatījumiem: Izvēlieties kādu no 3 kafijas stipruma līmeņiem diapazonā no 6 līdz 10 g. 10 g – tā ir vidēja stipruma kafija, bet stiprākas kafijas cienītāji var izvēlēties espresso doppio vai caffe doppio receptes. Kafijas aparātam ir displejs ar simboliem.

Par skaitļiem: regulējamo kafijas piltuvi varat pacelt augstāk līdz 105 mm (maksimālais krūzes augstums). Tā kā kafijas aparāts ir ārkārtīgi kompakts, tam ir ne tikai samazināts kafijas pagatavošanas mehānisms (ietilpība: 6–10 g), bet arī citas tvertnes: ūdenim – 1,1 l, pupiņām – 125 g, kafijas biezumiem – 10 porcijas. Kafijas automātā ir integrēta vēl viena noderīga funkcija – pilienu paplātes elektroniskā vadība. Kad paplāte ir pilna, kafijas automāts liek to iztukšot. 

JURA „E6”

Šajā pašā cenu diapazonā ir modelis JURA E6 – lai gan tas ir nedaudz vecāks par modeli ENA 4, tam ir vairākas papildu funkcijas. Ar ko tas atšķiras no modeļa ENA 4? 

Pirmkārt, JURA E6 gatavo vairāk kafijas recepšu. Izvēlieties papildu melnās kafijas receptes – 2 porcijas espresso un 2 porcijas melnās kafijas vienlaikus, moderno caffe barista vai lungo barista un espresso doppio. Turklāt integrētā piena sistēma ļauj pagatavot receptes ar pienu – cappuccino, espresso macchiato un porciju piena putu. Vēl viena svarīga funkcija ir karstais ūdens.

Izcilu kafijas kvalitāti nodrošina profesionālās Aroma dzirnaviņas. Tās nodrošina par 12,2% spēcīgāku aromātu un izcilu malšanas kvalitāti. Runājot par citām kafijas gatavošanas tehnoloģijām: lai gan šim kafijas aparātam vēl nav 3D gatavošanas tehnoloģijas, jau ir pieejama viedā karsēšana, tāpēc karstas kafijas cienītāji droši var izvēlēties šo modeli.

Par JURA standartiem, parametriem un programmēšanas iestatījumiem: izvēlieties no 8 kafijas stipruma līmeņiem plašā diapazonā – no 5 līdz 16 g (modelim ENA 4 diapazons no 4 līdz 10 g). Tas nozīmē, ka JURA E6 vienā gatavošanas procesā var pagatavot īpaši stipru espeso vai melnu kafiju. Salīdzinot ar modeli ENA 4 – šeit ieprogrammējiet kafijas gatavošanas temperatūru (2 līmeņi) un karstā ūdens temperatūru (3 līmeņi). Kafijas automātam ir 2,8 collu krāsu ekrāns, kas tā darbību padara vēl ērtāku un patīkamāku.

Par skaitļiem: regulējama augstuma kafijas piltuvi var pacelt daudz augstāk – līdz 111 mm. Kafijas aparāts E6 ir platāks un augstāks par ENA 4, tāpēc tam ir lielākas tvertnes. Ūdens tvertnes ietilpība ir gandrīz divas reizes lielāka – 1,9 l, pupiņām – 280 g, kafijas biezumiem – 16 porcijas. Protams, tas nozīmē upurēt kafijas aparāta kompakto izmēru. 

Kafijas Drauga ieteikums: ja jums ļoti svarīgs ir kafijas automāta kompaktums, jūs esat vienīgi espresso un melnas kafijas cienītājs, izdzerat vairākas krūzes kafijas tases dienā, ENA 4 ir lieliska izvēle. Ja jums tomēr patīk baudīt dažādas melnās kafijas receptes un jūs vēlaties, lai būtu iespēja pagatavot kafiju ar pienu (sev un varbūt arī viesiem), ja jums patīk stiprs espresso un dzerat daudz kafijas – izvēlieties modeli JURA E6.

JURA kafijas automāti tiem, kam garšo dzērieni ar pienu

Otra kafijas automātu grupa – populārākie mājai domātie JURA modeļi tiem, kam garšo espresso un melna kafija, kā arī tiem, kas bieži bauda kafijas dzērienus ar pienu. Vienā cenu kategorijā ir Ena 8 Touch un vispopulārākais JURA modelis E8.

Specifikācija Ena 8 Touch E8
1099 Eur 1249 Eur
Kafijas dzērieni
Kafijas dzērienu veidi Ristretto

Espresso

 Melna kafija

Cappuccino

Espresso doppio

Espresso macchiato

Latte macchiato

Flat white

Piena putu porcija

Karstais ūdens

Caffe Barista

Cortado

Espresso

2 x Espresso

 Melna kafija

2 x Melna kafija

Cappuccino

Cappuccino Extra Shot

Caffe Barista

Lungo Barista

Espresso doppio

Espresso macchiato

Cortado

Latte macchiato

Latte macchiato Extra Shot

Flat white

Flat white Extra Shot

Piena putu porcija

Karstais ūdens

Priekšrocības
Viedā karsēšana + +
3D karsēšanas tehnoloģija + +
Smart Mode režīms + +
JURA Cockpit + +
JURA standarti
Mainīga tilpuma kafijas gatavošanas sistēma 610 g 516 g
Kafijas dzirnaviņu tips Aroma G3  Profesionālās Aroma dzirnaviņas
Piena sistēma HP1 / CX1 HP3 / CX3
Parametru un programmēšanas iestatījumi
Ekrāns 2,8 skārienjutīgs krāsu 2,8 krāsu
Higiēnas standarti
Piena sistēmas tīrīšana, nospiežot vienu pogu (automātiska) +
Tehniskie dati
Kafijas piltuve ar regulējamu augstumu 68138 mm 65111 mm
Atsevišķa regulējama augstuma piltuve dzērieniem ar pienu 107–153 mm
Ūdens tvertnes tilpums 1,1 l 1,9 l
Kafijas pupiņu tvertne 125 g 280 g
Kafijas biezumu tvertnes ietilpība (porcijās) 10 16
Platums x augstums x dziļums (cm) 27,1 x 32,3 x 44,5 28 x 35,1 x 44,6

 

JURA „ENA 8 Touch” 

Kompaktais JURA sērijas kafijas automāts ENA 8 Touch, nospiežot vienu pogu, gatavo visus populārākos dzērienus: no espresso, melnās kafijas, cappuccino, latte macchiato līdz modernajām flat white, caffe barista un cortado receptēm. Tiesa, tāpat kā visi ENA sērijas modeļi, arī šis vienā reizē gatavo 1 porciju.

Kas attiecas uz kafijas pagatavošanas procesu: integrētās Aroma G3 dzirnaviņas nodrošina ātru un kvalitatīvu malšanu. Tāpat kā JURA modelim ENA 4, arī šim kompaktajam kafijas automātam ir samazināta kafijas gatavošanas mehānisma ietilpība, tāpēc kafijas stiprumu noregulējiet līdz 10 g uz porciju.

Kas attiecas uz pašu kafijas pagatavošanas procesu, šajā kafijas automātā ir integrēta jaunākā JURA tehnoloģija: viedā karsēšana īpaši karstai kafijai no pirmās krūzes un 3D karsēšanas tehnoloģija vēl aromātiskākai un garšīgākai kafijai.

Par vadību un izvēlnēm: mainiet visus iestatījumus, izmantojot ērtu 2,8 collu krāsu skārienekrānu. Izmantojiet arī Smart Mode režīmu – kad tas ir aktivizēts, kafijas aparāts atceras biežāk izvēlētos dzērienus un parāda tos galvenajā izvēlnē. JURA Cockpit ļauj vēl ērtāk sekot līdzi, cik daudz laika atlicis līdz nākamajai apkopes programmai.

Par skaitļiem: piltuve ar regulējamu augstumu paceļas līdz 138 mm, tāpēc šeit lieliski ietilps jūsu iecienītā augstā krūze. Tvertnes ietilpība: ūdenim – 1,1 l, pupiņām – 125 g, kafijas biezumiem – 10 porcijas. Tieši mazo tvertņu dēļ kafijas aparātam ir tik kompakts izmērs. Tas padara konkrēto modeli tik iecienītu un populāru. 

JURA „E8” 

JURA E8

Neapšaubāmi veiksmīgākais JURA kafijas automāta modelis. Pēc JURA domām, E8 ir ideāla baudījuma, daudzpusības un greznības kombinācija. Ar ko šis modelis atšķiras no tikko apspriestā JURA ENA 8 Touch?

Par kafijas receptēm: tāpat kā E6 modelis, arī E8 vienlaikus gatavo divas porcijas. Tāpēc vienlaikus pagatavojiet kafiju sev un saviem mājiniekiem vai draugam. Un, protams, tas nozīmē, ka kafijas automātam ir nesamazināts kafijas gatavošanas mehānisms, kurā var ietilpt līdz 16 g kafijas. Tātad, nospiežot vienu pogu, varat baudīt īpaši stipru kafijas dzērienu. Papildu receptes: lungo barista un dzērieni ar pienu ar Extra Shot funkciju (tā patiks arī stipras kafijas cienītājiem).

Kafijas automātā ir integrētas visas jaunākās kafijas gatavošanas tehnoloģijas (tāpat kā modelim ENA 8 Touch), taču tam ir profesionālās Aroma dzirnaviņas, kas nodrošina par 12,2% spēcīgāku aromātu un vēl labāku malšanas kvalitāti.

Vēl viens svarīgs uzlabojums ir tas, ka, pateicoties optimizētajai šķidrumu sistēmai, piena sistēma tiek iztīrīta automātiski, nospiežot vienu pogu.

Par skaitļiem: piena dzērienu piltuve paceļas vēl augstāk – līdz 153 mm, tāpēc jūsu latte glāzes lieliski ietilps. Kafijas automāts ir lielāks nekā kompaktais ENA 8 Touch, taču tam ir gandrīz divas reizes lielākas tvertnes (tas ir ērti, ja dzer vairāk kafijas).

Kafijas Drauga ieteikums: ja jums ļoti svarīgs ir kafijas automāta kompaktums, garšo vidēji stipra kafija un izdzerat vairākas kafijas porcijas dienā, izvēlieties modeli ENA 8 Touch. Ja vēlaties maksimāli universālu modeli, reizēm vai bieži baudāt stiprāku kafiju, mājās ir daudz kafijas cienītāju, iesakām izvēlēties visu laiku populārāko JURA modeli – E8.

JURA kafijas automāti tiem, kas izvēlas augstāko klasi

Pāriesim pie tās kafijas automātu kategorijas, par kuru visbiežāk jautā, par ko te jāmaksā papildus vairāki simti eiro. Lai gan šie kafijas automāti neatrodas tajā pašā cenu kategorijā, tos bieži savā starpā salīdzina, lai noskaidrotu, kādas funkcijas un iespējas parādās līdz ar katru soli augšup. Tātad paanalizēsim!

Specifikācija S8 J6 Z10
1599 Eur 1699 Eur 2499 Eur
Kafijas dzērieni
Kafijas dzērienu veidi Ristretto

2 x Ristretto

Espresso

2 x Espresso

Melna kafija

2 x Melna kafija

Cappuccino

Caffe latte

Espresso macchiato

Latte macchiato

Flat white

 Piena putu porcija

Piena porcija

Karstais ūdens

Karsts ūdens zaļajai tējai

Ristretto

2 x Ristretto

Espresso

2 x Espresso

Melna kafija

2 x Melna kafija

Cappuccino

Espresso macchiato

Latte macchiato

Flat white

 Piena putu porcija

Piena porcija

Karstais ūdens

Espresso

2 x Espresso

Melna kafija

2 x Melna kafija

Cappuccino

Caffe latte

Caffe Barista 

2 x Caffe Barista

Lungo Barista

2 x Lungo Barista

Espresso doppio 

Espresso macchiato

Cortado 

Latte macchiato

Flat white

 Piena putu porcija

Piena porcija

Kafijas kanna

Karstais ūdens

Karsts ūdens zaļajai tējai

Cold Brew Espresso

Cold Brew Coffee

Cold Brew Cappuccino

Cold Brew Caffe latte

Cold Brew Macchiato

Cold Brew Cortado

Cold Brew Latte macchiato

Cold Brew Flat white

Cappuccino Extra Shot

Caffe latte Extra Shot

Latte macchiato Extra Shot

Flat white Extra Shot

Priekšrocības
Cold Extraction Process +
Viedā karsēšana +
3D karsēšanas tehnoloģija +
Automātiska malšanas regulēšana (A.G.A.) +
Automātiska pārslēgšanās no piena uz piena putām +
Smart Mode režīms +
JURA Cockpit +
Raidītājs ir iekļauts kā standarta piederums Smart Connect Smart Connect WiFi Connect
JURA standarti
One Touch Lungo funkcija +
Kafijas dzirnaviņu tips  Profesionālās Aroma dzirnaviņas Aroma G3 Product Recognising Grinder
Parametru un programmēšanas iestatījumi
Ekrāns 4,3 krāsu skārienekrāns  2,8 krāsu ekrāns  4,3 krāsu skārienekrāns
Programmējama piena / piena putu temperatūra (līmeņos) 10
Higiēnas standarti
Piena sistēmas tīrīšana, nospiežot vienu pogu (automātiska) +
Dizains un materiāli
Izliekts 3 mm alumīnija priekšējais panelis +
Zils ūdens tvertnes apgaismojums +
Tehniskie dati
Divkārša piltuve ar regulējamu augstumu/platumu 78150 mm / 2450 mm
Kafijas piltuve ar regulējamu augstumu/platumu 72118 mm 65111 mm / 2050 mm
Kafijas piltuve ar regulējamu augstumu 72118 mm
Cappuccino piltuve ar regulējamu augstumu 111157 mm 110153 mm
Karstā ūdens piltuve ar regulējamu augstumu 111157 mm 110153 mm 110153 mm
Ūdens tvertnes tilpums 1,9 l 2,1 l 2,4 l
Kafijas pupiņu tvertne 280 g 250 g 280 g
Kafijas biezumu tvertnes ietilpība (porcijās) 16 16 20
Platums x augstums x dziļums (cm) 28 x 34,8 x 44,4 28,5 x 34,2 x 43,3 32 x 38 x 45

 

JURA „S8” 

JURA S8

JURA S8 pieder greznu vidējas klases kafijas automātu segmentam. Lai būtu vieglāk saprast, salīdzināsim šo modeli ar E8. Tiesa, S8 ir nedaudz vecāks modelis nekā atjauninātais E8. Tāpēc nevajadzētu brīnīties, ka E8 ir tādas funkcijas, kuru nav modelim S8.

Pirmkārt, pievērsīsim uzmanību vadībai. Modelim JURA S8 ir daudz platāks un jau skārienjutīgs ekrāns – tas izskatās greznāk un acīmredzami ir vieglāk lietojams. Turklāt kafijas automāta S8 komplektācijā jau ir iekļauts Smart Connect pielikums, kas ļauj vadīt kafijas automātu tieši no viedierīces. E8 gadījumā tas jāiegādājas papildus.

Izmantojot S8 modeli, jums arī ir iespēja izveidot savas receptes. Kopējiet esošās, personalizējiet tās un saglabājiet, piešķirot vēlamo nosaukumu. 

Par kafijas receptēm: S8 gatavo par dažām receptēm mazāk, jo tam vēl nav caffe barista un lungo barista recepšu, espresso doppio, un nav arī extra shot funkcijas. Taču ir vēl viens svarīgs jauninājums – latte kafija. Uzlabotais kapučinators (kas gatavo ne tikai piena putas, bet arī karstu pienu) dod iespēju pagatavot ne tikai sakarsētu un saputotu pienu, bet arī tikai sakarsētu pienu. Interesanti, ka ir ļoti daudz cilvēku, kuriem šī funkcija ir ļoti svarīga! S8 piedāvā arī karstu ūdeni zaļajai tējai.

Vēl viena patīkama funkcija ir kafijas pupiņu elektroniskā kontrole. Tā nodrošina, ka kafijas gatavošanas laikā kafijas pupiņas nekad neizbeidzas un dzirnaviņas nedarbojas tukšgaitā. Un, tā kā mēs jau esam iedziļinājušies detaļās – S8 piltuves paceļas par 6–7 cm augstāk.

Un ziņkārīgajiem – kas nav modelim S8, bet ir E8? Tas nemaz nav noslēpums, mēs pateiksim: viedā karsēšana, 3D karsēšanas tehnoloģija, Smart Mode režīms, JURA Cockpit funkcijas un vienkāršota piena sistēmas tīrīšana, nospiežot vienu pogu. Tomēr īpaši greznais skārienekrāns, Smart Connect pielikums, piena konsistences regulēšana un citas patīkamas detaļas (īpaši stilīgs dizains) dažkārt aizved S8 virzienā…

JURA „J6” 

Modeļa galvenā atšķirīgā iezīme ir tā greznais dizains, kas apbalvots ar vairākām prestižām balvām, un mirdzošā baltā krāsa. Bieži vien klienti izvēlas šo kafijas automātu, tiklīdz to ierauga, un viss pārējais kļūst nenozīmīgs (un mēs nemaz nejokojam!). Tomēr šis kafijas automāts ir ne tikai skaists.

Par tehnoloģijām un recepšu izvēli – J6 pastāv jau vairākus gadus, tāpēc mazliet piekāpjas S8 (skat. tabulu). Šeit joprojām atradīsiet Aroma G3 dzirnaviņas (S8 ir profesionālas Aroma dzirnaviņas), šaurāku ekrānu ar pogām un vadības riteni (S8 ir skārienekrāns) un mazāk recepšu – nav latte receptes un karstā ūdens zaļajai tējai.

Tomēr J6 piemīt arī dažas īpašības, kas pārspēj S8. Pirmkārt, atsevišķs karstā ūdens uzgalis – tas atvieglo karstā ūdens sagatavošanu (modelim S8 karstais ūdens plūst cauri tai pašai vietai, kur piens). Otrkārt, regulējams ir ne tikai kafijas piltuves augstums, bet arī platums – tas ir īpaši ērti, lietojot platākas krūzes.

Vēl viena ērta detaļa ir jauna dizaina J6 piederumu glabāšanas nodalījums. Ieliktnis, kas ir viegli noņemams un mazgājams trauku mazgājamajā mašīnā, ir ideāla vieta maināmās piena piltuves un piena šļūtenes glabāšanai. Šis risinājums palīdz uzturēt kārtību un ietaupa vietu.

Taisnību sakot, bieži vien satriecošais dizains un baltā krāsa pārliecina pieņemt lēmumu par labu šim modelim. Un mēs labi saprotam, kāpēc, jo JURA J6 šarmam patiešām ir grūti pretoties.

JURA „Z10”

Pasaulē pirmais: progresīvais Z10 ar PRG karstai un aukstai pagatavotai kafijai! Jaunais JURA Z10 ir kļuvis par 2021. gada JURA un visas automātisko kafijas automātu pasaules flagmani. Šo kafijas automātu ir grūti salīdzināt ar citiem JURA kafijas automātiem, jo tas atrodas veselu galvas tiesu augstāk. Vienkārši pievērsiet uzmanību tā īpašībām:

PRG dzirnavas (Product-recognizing grinder). Pilnīgi jauna veida dzirnaviņas – elektroniski vadāmas un malšanas rupjumu automātiski pielāgo izvēlētajam dzērienam: no smalka – maza tilpuma kafijai, līdz rupjam malumam lielāka tilpuma dzērieniem. Tiesa gan, malšanas rupjumu varat pārvaldīt arī paši, izmantojot Aroma Selection funkciju.

Auksti pagatavota kafija. Automātisko kafijas automātu tirgū ir pieejami automāti, kas gatavo auksto kafiju, taču gatavo tā – pagatavoto karsto dzērienu atdzesē ar ledus gabaliņiem. Tādā veidā kafija vienkārši tiek atšķaidīta. Z10 gatavo īstu auksto kafiju, izmantojot mūsdienās ārkārtīgi populāro aukstās kafijas pagatavošanas tehnoloģiju – gatavo kafiju ar aukstu ūdeni, kas pulsējot lēni sūcas cauri svaigi maltām kafijas pupiņām. Bet viedās PRG dzirnaviņas aukstajiem dzērieniem pielāgo īpašu malšanas rupjumu, lai kafija garšotu lieliski.

Automātiska pārslēgšanās no saputota piena uz tikai uzsildītu (10 temperatūras līmeņi). Atbilstoši izvēlētajai kafijas dzēriena ar pienu receptei kafijas automāts pats automātiski pielāgo piena konsistenci, tāpēc jums par to vairs nav jāuztraucas. Turklāt jūs varat regulēt ne tikai kafijas, bet arī piena temperatūru – izvēlieties no veseliem 10 temperatūras līmeņiem!

Elegants dizains. Kafijas automāts izskatās īpaši elegants un grezns. Ikviena detaļa ir pārdomāta, tāpēc tas neapšaubāmi kļūs par nozīmīgu interjera dekora akcentu.

Kafijas Drauga ieteikums: šajā kategorijā izvēli atstājam jums. Tomēr – ja jūs neierobežo budžets, izvēlieties JURA zvaigzni – Z10.

JURA kafijas automāti tiem, kas novērtē visaugstāko profesionalitāti un izcilu greznību

JURA „GIGA 6” 

JURA GIGA 6

Giga 6 ir JURA mājas kafijas automātu lepnums, kas kafijas gatavošanas procesu paceļ jaunā līmenī. Un, lai gan pēc kafijas automāta Z10 var likties, ka labāk vairs nav iespējams, Giga 6 tomēr pārsteidz.

Divkārša jauda perfektas kafijas pagatavošanai (veselas 28 receptes). Divi sildelementi un divi sūkņi ļauj vienlaicīgi gatavot gan kafiju, gan pienu / piena putas. Tas ļauj radīt perfektas garšas dzērienus ar pienu un paver plašas iespējas modernāko kafijas recepšu gatavošanai: flat white, cortado, latte u. c. Turklāt vienlaikus pagatavo divas porcijas dzēriena ar pienu. 

2 keramikas dzirnaviņas kafijas dažādībai un eksperimentiem. 2 elektroniski vadāmas augstas kvalitātes ilgmūžīgas dzirnaviņas ļauj izmantot divu dažādu šķirņu kafijas pupiņas. Tāpēc jums ar mājiniekiem vairs nav jāmeklē kompromiss, kuras kafijas pupiņas šoreiz izvēlēties – vienmēr dzeriet savu iecienīto kafiju. Turklāt JURA automāts Giga 6 ļauj jums izveidot pašam savu kafijas maisījumu, vēlamajā proporcijā sajaucot pupiņas no abām dzirnaviņām. Tāpēc eksperimentējiet un veidojiet savus maisījumus!

Grezns minimālisms. Kafijas automāts ar minimālisma dizainu izgatavots no augstākās kvalitātes materiāliem: skaidras un taisnas līnijas, minimāls daudzums detaļu. Aparāta 3 mm biezā alumīnija priekšpuse un greznie, hromētie dzirnaviņu pārsegi no cinka rada greznuma iespaidu. Greznā minimālisma stilistika redzama arī paša kafijas aparāta izvēlnē: atstātas tikai būtiskās detaļas, kas atspoguļo pieejamās funkcijas un attēlo dzērienu simbolus (to nosaukumus var mainīt uz saviem vai pat paslēpt).

Piecu zvaigžņu kvalitāte. Katra detaļa kafijas automātā ir rūpīgi pārdomāta. Jauna dizaina pilienu paplāte (var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā!) izstrādāta tā, lai to ar vienu roku varētu viegli izvilkt, iztukšot un ievietot atpakaļ, neizlejot nevienu pilienu.

Nobeigumā

Mēs ceram, ka palīdzējām jums iepazīties ar JURA kafijas automātiem un varbūt pat izvēlēties, kurš būs jūsu. Ja jums joprojām ir jautājumi par modeļa izvēli, Kafijas Drauga konsultanti ar prieku atbildēs. Gaidām jūs arī Kafijas Drauga salonos, kur varēsiet apskatīt šos kafijas automātus un pat nogaršot ar tiem pagatavoto kafiju.