Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Izbaudiet kafiju ne tikai savā tasītē, bet arī desertos: 3 ātras un vienkāršas receptes

Ja esat īsts kafijas mīļotājs, visdrīzāk jums ir patīkami pabeigt savas pusdienas vai vakariņas ar tasīti šī dzēriena. Vai varbūt vēlaties sevi palutināt ar kafiju un desertu? Pareizi kombinēts duets noteikti radīs neaizmirstamu garšas buķeti. Taču arī kafija, kas izmantota saldo ēdienu pagatavošanā, var tikpat labi palīdzēt atklāt dažādās sastāvdaļu īpašības un radīt ekskluzīvu garšas izsmalcinātību. Kādēļ gan mums neizbaudīt ikdienas kofeīna devu gardā desertā?

Lai jūs nepazustu dažādo recepšu pārpilnībā, mēs izvēlējāmies trīs ātras un viegli pagatavojamas receptes mierīgai nedēļas nogales pēcpusdienai vai pat svētku pusdienām. Turklāt Monika no Kafijas Draugs jums pastāstīs par dažādām šo desertu īpašībām, kas atklāsies kopā ar piemērotas kafijas izvēli. Mēs uzaicinām jūs jaunas garšas meklējumos!

“Panna Cotta” ar kafiju

“Panna Cotta” tulkojumā no itāļu valodas burtiski nozīmē “vārīts krēms”. Lai pagatavotu šo tradicionālo itāļu desertu, jums būs vajadzīgs krēms, cukurs un vaniļa. Želatīns tiek izmantots, lai deserts kļūtu biezs un iegūtu tādu kā karsēta krēma struktūru. “Tiem, kas meklē vairāk netradicionālas garšas, mēs iesakām šo recepti padarīt aizraujošāku, pievienojot tasi stipra espresso. Šeit lieliski iederēsies “Caprisette Belgique” kafijas pupiņas, kurām ir izteiksmīga garša ar melnās šokolādes rūgtumu un kas palīdzēs uzlabot kafijas garšu, kas sajūtama šajā desertā. Lai gan šis deserts ir viegls, viens malks espresso vai melnās kafijas palīdzēs radīt ideālu līdzsvaru. Turklāt īstiem kafijas cienītājiem es iesaku bagātīgo, taču tajā pat laikā svaigo kafiju “Magnifico” ar augļu aromātu no Charles Liégeois, kas palīdzēs atklāt visu “Panna Cotta” garšas buķeti,” iesaka Monika no Kafijas Draugs.

Jums būs nepieciešams:

– 45 g pūdercukura
– 2 ēdamkarotes želantīna
– 200 ml stipras espresso kafijas
– 180 ml saldā krējuma
– 1 vaniļas pāksts
– 110 ml ūdens

Pagatavošana:

1. Želantīnam pārlejiet siltu ūdeni. Izšķīdiniet to ar pūdercukuru. Varat pūdercukuru aizstāt ar parasto cukuru, taču tad būs nepieciešams ilgāks laiks, lai to izšķīdinātu.
2. Viegli uzkarsējiet saldo krējumu kopā ar vaniļas pāksti uz zemas uguns, tikai vēlāk neaizmirstiet izņemt vaniļas pāksti!
3. Pusi pūdercukura iejauciet espresso kafijā un otru pusi – saldajā krējumā.
4. Abus maisījumus – kafiju un krēmu – pamīšus lejiet trauciņā, veidojot slāņus. Pēc katra slāņa, ielieciet trauciņu ledusskapī, lai tas sabiezētu, tad lejiet nākamo. Atkārtojiet minētās darbības, līdz viss maisījums ir izliets trauciņā.

Kafijas un valriekstu kūka

Kad vēlaties baudīt tasi kafijas kopā ar kādu saldu našķi, īstais laiks padomāt par kafijas un valriekstu kūku. Šī kūka noteikti atbrīvos jūs no miegainības un palielinās enerģijas līmeni visai atlikušai dienai. Monika no Kafijas Draugs apgalvo, ka šo divu galveno sastāvdaļu duets ir īsta klasika, ko var sajust arī tasē kafijas ar riekstu pēcgaršu. Lai vēl vairāk atklātu riekstu garšu, šī recepte būs vēl pilnīgāka ar svaigi maltajām “Caprisette Fragante” kafijas pupiņām ar zemesriekstu sviesta pēcgaršu. Tā kā šis deserts ir visai “smags”, tas lieliski iederēsies kopā ar vieglu kafiju ar augļu garšu, piemēram, Charles Liégeois “Bella Roma“.

Jums būs nepieciešams:

– 50 g brūnā cukura
– 190 g baltā cukura
– Liela sauja valriekstu
– Šķipsniņa kanēļa
– 100 g cukura
– 2 olas
– 150 g universālo miltu
– 150 ml bezpiedevu jogurta
– Mazliet vaniļas ekstrakta
– 3 tējkarotes svaigi maltas kafijas
– 1 tējkarote cepamā pulvera
– Mazliet eļļas
– 2 tējkarotes miltu apkaisīšanai
– Šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

1. Ieeļļojiet cepamtrauku (20 cm x 20 cm) un apkaisiet virsmu ar 2 tējkarotēm miltu.
2. Nelielā bļodā samaisiet kopā brūno cukuru, samaltus riekstus, kanēli un 1 tējkaroti svaigi maltas kafijas.
3. Izkausējiet sviestu, iemaisiet tajā cukuru. Pievienojiet sakultas olas, jogurtu, vaniļas ekstraktu, cepamo pulveri un sāli. Rūpīgi visu samaisiet un lēnām pievienojiet miltus un atlikušo kafiju. Maisiet līdz veidojas vienmērīga masa, taču nepārcentieties.
4. Pusi mīklas ielejiet cepamtraukā un pārkaisiet ar pusi iepriekš sagatavotā kafijas, brūnā cukura un riekstu maisījuma. Rūpīgi ielejiet atlikušo mīklu cepamtraukā un atkal pārkaisiet ar iepriekš minēto maisījumu.
5. Cepiet krāsnī 180 °C aptuveni 25 minūtes. Lai pārbaudītu kūku, ieduriet zobu bakstāmo – ja izvelkot tas ir sauss, tad kūka ir gatava.
6. Pirms griezt un servēt kūku, ļaujiet tai atdzist 10 minūtes.

Kafijas krēms ar putukrējumu

Šis zīdainais, maigais un mutē kūstošais deserts būs lieliski piemērots jebkuram pasākumam. Tā saldumam piemīt perfekts līdzsvars, turklāt šajā saldajā ēdienā esošo kafijas garšu var pastiprināt ar tasi espresso, kas pagatavots no bagātīgās garšu buķetes sniedzošajām “Caprisette Belgique” kafijas pupiņām, kam raksturīga melnās šokolādes rūgtuma pēcgarša. Ja vēlaties papildināt šo desertu ar svaigām vai sasmalcinātām ogām, izmēģiniet kafijas dzērienu, kas pagatavots no “Parallel 17” kafijas pupiņām. Maigums, kas papildināts ar saldākām kakao notīm, kā arī krustnagliņām un žāvētu augļu aromātu, lieliski pieskaņosies jūsu izvēlētajām ogām,” apgalvo Monika no Kafijas Draugs.

Jums būs nepieciešams:

– 250 g cukura
– 8 olu dzeltenumi
– 20 g želantīna
– 500 ml putukrējuma
– 200 ml espresso kafijas

Pagatavošana:

1. Pagatavojiet espresso kafiju.
2. Kārtīgi sakuliet olu dzeltenumus ar 200 g cukura un ielejiet katlā. Pielejiet atdzesētu kafiju un lēnām karsējiet, līdz masa paliek biezāka
3. Atdzesējiet sagatavoto olu un kafijas krēma maisījumu, nepārtraukti to turpinot maisīt ar putojamo karoti.
4. Sakuliet putukrējumu ar 50 g cukura. Lēnām krēmā iemaisiet sagatavoto želantīnu. Ielejiet masu cepšanas veidnē un ļaujiet atdzist.
5. Kad masa ir atdzisusi, izņemiet to no veidnes un pasniedziet ar ogu mērci.