Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

Vai cigoriņu kafija spēj aizstāt parasto kafiju?

Vienmēr ir kāda jauna un populāra tendendce, ap kuru griežas veselības un fitnesa pasaule. Ik pa laikam noslēdzas kāds zinātniskais pētījums, kurā tiek atklāta kāda produkta, vielas vai aktivitātes pārsteidzošā iedarbība uz mūsu ķermeņiem. Viens no aktuālākajiem tematiem šobrīd ir cigoriņu sakne. Pēc garšas un izskata, tā līdzinās kafijai un arvien biežāk tiek izmantota kā tās alternatīva. Ja jūs varat iedomāties, ka spētu nomainīt ikrīta melno kafiju pret citu dzērienu, ja vien tas nāktu par labu jūsu veselībai, tad uzkavējieties, jo šajā rakstā mēs salīdzināsim melnās un cigoriņu kafijas priekšrocības un trūkumus.

Kas ir cigoriņu kafija?

Cigoriņi ir ziedošs pieneņu dzimtas augs ar sīkstām matainām saknēm. Šīs saknes izkaltējot, grauzdējot un samaļot, tiek iegūts pulveris, kuru ir tikai jāaplej ar karstu ūdeni, lai pagatavotu cigoriņu kafiju.Pēc garšas, cigoriņu kafija atgādina melno kafiju ar šķipsniņu riekstu piegaršas. To var dzert vienu pašu, vai pievienot parastajai kafijai, lai izceltu tās garšu. Pirmās liecības par cigoriņu kafiju nāk no 19. gadsimta Francijas, sekojot ilgstošam pupiņu kafijas deficītam. Mūsdienās, cigorinu kafija tiek plaši lietota parastās kafijas alternatīva bez kofeīna alternatīva. Ja arī jūs interesē cigoriņu kafija kur pirkt šo kafijaui līdzīgo dzērienu? Tā ir atrodama gandrīz visos pārtikas veikalos. Cigoriņu kafija cena svārstās atkarībā no ražotāja, vienam iepakojumam maksājot no 1 līdz 7 EUR. Viens no izdevīgākajiem pirkumiem ir cigoriņu kafija galka, 200g maksājot tikai ap 1,5 EUR.

Kādas uzturvielas satur cigoriņu kafija?

Līdzīgi kā ar parasto kafiju, cigoriņu kafijas stiprums ir atkarīgs no kaltētās cigoriņu saknes pulvera daudzuma, kādu jūs lietosiet, pagatavojot dzērienu. Lai gan šis skaitlis atšķirsies atkarībā no tā, cik spēcīgu dzērienu jūs dzerat, mēs apskatīsim rekomendēto daudzumu – 11 gramus. Šīs ir būtiskākās uzturvielas, kādas satur šāda porcija:

cikorija

Ir zināms, ka pietiekoši magnija un vitamīna B6 daudzumi ir nepieciešami labai smadzeņu veselību. Neskatoties uz to, galvenais iemesls, kādēļ veselīga dzīvesveida sekotāji pēdējā laikā tā drūzmējas gar cikoriņu kafiju ir inulīns.

Inulīns un zarnu veselība

Inulīns ir prebiotiskā šķiedra, kas kalpo kā barības viela probiotikām, vai dzīvajām baktēriju kultūrām, kuras rūpējas par mūsu zarnu veselību. Lielākā daļa mūsu ķermeņa uzturvielu tiek absorbētas caur zarnu sieniņām. Ja mūsu zarnas nespēj tās absorbēt, ķermenis tās vienkārši izvada ārā. Mūsu zarnu baktērijas sadala šīs vielas pietiekoši sīkās daļiņās, lai tās spētu veiksmīgi absorbēties. Īsāk sakot, ja mūsu zarnu baktērijas nebūs veselīgas, tādi nebūsim arī mēs paši. Pietiekošs inulīna daudzums šajā procesā spēlē būtisku lomu, garantējot, ka baktēriju dzīvās kultūras tiek pabarotas.

Inulīns un asins cukura līmeņi

Nesen veiktā pētījumā, kurā tika apskatīta inulīna iedarbība uz diabētiskām labaratorijas žurkām, tika demonstrēts, ka tas palīdz kontrolēt asins cukura līmeņus, uzlabojot ogļhidrātu metabolizācijas mehānismu. Lai gan šobrīd vēl nav veikti daudz pētījumi par inulīna iedarbību uz asins cukura līmeņiem, lai nonāktu pie neapgāžamas pārliecības par tā efektivitāti, ir redzamas vairākas daudzsološas pazīmes, kas liecina par to, ka inulīns pozitīvi ietekmē cukuru līmeņus un insulīna pretestību.

Cigoriņu sakne varētu palīdzēt mazināt iekaisumu

Tiek lēsts, ka līdz pat 80% izplatītāko Rietumu pasaules slimību ir vismaz zināmā mērā saistītas pārlieku augstiem iekaisuma līmeņiem ķermenī. Lai gan iekaisums ir normāla ķermeņa imūnsistēmas reakcija, hronisks iekaisums tiek saistīts ar sirds slimībām, diabētu un vēzi. Daži ar dzīvniekiem veiktos pētījumos ir konstatēts, ka cigoriņi spēj cīnīties pret hronisku iekaisumu. Vienā no šādiem pētījumiem tika atklāts, ka kaltēta cigoriņu sakne spēj mazināt iekaisumus sivēniem. Lielākais vairums aktuālo pētījumu gan apskata tikai cigoriņu iedarbību uz dzīvniekiem. Lai varētu pārliecināti apgalvot, ka cigoriņi ir efektīvs cilvēku iekaisuma apkarošanas līdzeklis, ir jāpagaida līdz būs zināmi vairāku pētījumu rezultāti. Neskatoties uz to, šobrīd situācija izskatās cerīga un cigoriņu kafija atsauksmes ir labas.

Cigoriņu kafija nesatur kofeīnu

Cigoriņi kafija ir lielisks līdzeklis, lai samazinātu jūsu dienišķo uzņemtā kofeīna daudzumu. Vairums no mums dzer kafiju tieši tādēļ, ka tā satur kofeīnu. Tas palīdz mums atmosties no rīta, iekustēties pēc pusdienas pārtraukuma un uzlabo mūsu garstāvokli. Tomēr, ja kofeīns tiek lietots pārmērīgā daudzumā, tas var izsaukt virkni nepatīkamu blakņu, ieskaitot sliktu dūšu, caureju, paātrinātu sirds ritmu, nemiera sajūtu un bezmiegu. Cigoriņu kafija kofeīns nav sastopams, tādēļ tā, tāpat kā miežu kafija ir lieliska bezkofeīna alternatīva. Ja pāris pupiņu kafijas tasītes ikdienu aizvietos cigoriņu kafija veselība atgriezīsies un jūs atbrīvosities no šiem nepatīkamajiem simptomiem.

Kāda ir pupiņu kafijas ietekme uz jūsu veselību?

pupiņu kafijas
Tā kā mēs šajā rakstā salīdzinām pupiņu un cigoriņu kafijas ietekmi uz veselību, būs tikai godīgi, ja uzskaitīsim arī virkni labāko nesaldinātas melnās kafijas īpašību:

  • Kafija ļauj jums intensīvāk sportot. Izdzerot tasīti melnās kafijas aptuveni stundu pirms treniņa, tā efektivitāte paaugstināsies par 11-12%. Kofeīns paaugstina jūsu ķermeņa adrenalīna līmeņus, kas palīdz jums pārvarēt lielas slodzes un justies labāk, esot nogurušiem.
  • Kafija var palīdzēt jums zaudēt svaru, pateicoties tās magnija un kālija saturam, kas palīdz jūsu ķermenim efektīvāk lietot insulīnu, lai regulētu cukura līmeņus asinīs. Papildus tam, kofeīns palīdz sadalīt ķermeņa tauku šūnas, lai jūs tās varētu vieglāk sadedzināt treniņ laikā. Melna, nesaldināta pupiņu kafija arī nesatur nevienu kaloriju.
  • Kafija uzlabo jūsu koncentrācijas spējas. Samērīga kofeīna uzņemšana (1-6 kafijas tasītes dienā) palīdz jums saglabāt skaidru prātu un možumu.
  • Kafija satur daudz antioksidantu, kas aizsargā jūsu ķermeni no brīvajiem radikāļiem. Tie ir dažādu ķermeņa ķīmisko reakciju atlikumi, kas var izraisīt vairākas nopietnas saslimšanas.
  • Kafija uzlabo garstāvokli un palīdz cīnīties ar depresiju. Kofeīns stimulē centrālo nervu sistēmu un veicina tādu neirotransmiteru veidošanos kā serotonīns, dopamīns un noradrenalīns, kas padara jūs laimīgākus.

Noslēgumā

Ne cigoriņu kafijai, ne pupiņu kafijai netrūkst īpašību, kas var uzlabot jūsu veselību un palīdzēt cīnoties ar lieko svaru. Cigoriņu kafija palīdz jūsu zarnu veselībai, bet pupiņu kafija uzlabo jūsu garstāvokli un koncentrēšanās spējas. Turpinot, abas divi dzērieni var uzlabot jūsu asiņu cukuru līmeņus un palīdzēt jums iegūt slaidāku vidukli. Par laimi, jums nav jāizvēlas tikai viens no šiem dzērieniem. Ja jūs vēlaties samazināt uzņemtā kofeīna daudzumu, pakāpeniski aizvietojiet pupiņu kafiju ar cigoriņu kafiju. Ja jūs vēlaties baudīt abu dzērienu piedāvātās priekšrocības, vienkārši pievienojiet cigoriņu saknes pulveri jūsu melnās kafijas tasītei.

BUJ

Vai cigoriņu kafiju ir droši dzert grūtniecības laikā?

Nē, diemžēl, cigoriņu sakne, kas ir galvenā cigoriņu kafijas sastāvdaļa, var izraisīt komplikācijas grūtniecības laikā.

Esmu bieži dzirdējis, ka cigoriņu kafija palīdzot zaudēt lieko svaru, tomēr tā satur kalorijas, kamēr nesaldināta melnā kafija tās nesatur. Vai tas nenozīmē, ka melnā kafija ir piemērotāka tiem, kas cenšas zaudēt liekos kilogramus?

Lai gan cigoriņu kafija satur kalorijas, tās šķiedras nemetabolizējas mūsu ķermenī, tādēļ, to dzerot, mēs neuzņemam kalorijas. Arī nesaldinātai melnajai kafijai ir vairākas priekšrocības, kas atvieglo svara zaudēšanu, tādēļ jūs variet lietot to dzērienu, kas jums patīk labāk, vai abus divus kopā.

Kāda ir viena lielākā cigoriņu kafijas priekšrocība, salīdzinājumā ar parasto kafiju?

Lielākais ieguvums, kādu jūs varat gūt, iekļaujot savā diētā cigoriņu kafiju, ir gramošanas sistēmas funkcijas uzlabošana. Cigoriņu sakne satur inulīnu, kas ir prebiotiska šķiedra, kas kalpo kā barība labajām zarnu baktērijām, uzlabojot zarnu veselību un uzturvielu absorbāciju.

Vai cigoriņu kafija palīdz atmosties, kā to dara pupiņu kafija?

Nē, cigoriņu sakne nesatur kofeīnu, tādēļ tai nepiemīt pupiņu kafijas uzmundrinošais efekts. Patiesībā cigoriņu kafijai piemīt pat viegli nomierinošs efekts, tādēļ tā ir vislabāk piemērota dzeršanai vakaros.