TOP kafijas piedāvājums 

Barista iesaka mājās: Delonghi “La Specialista”

Jūs sveicina Goda: barista, kafijas čempionu tiesnese, kafejnīcu vadītāja un baristu trenere, kam ir arī kafijai veltīts Instagram konts. Jau gandrīz divus gadus priecājos par draudzību ar KAFIJAS DRAUGU un iespēju izmēģināt jaunākos kafijas aparātus. Šodien vēlos parunāt par diviem pusautomātiskiem De'Longhi espresso kafijas aparātu modeļiem. Varbūt manas atziņas palīdzēs izvēlēties, kura iekārta vislabāk noderēs jūsu mājās. Jūsu uzmanībai: De'Longhi La Specialista Prestigio un De'Longhi La Specialista Arte!

Dizains

Vispirms parunāsim par aparātu ārējām īpašībām. Abiem modeļiem, tāpat kā vairumam De‘Longhi espresso kafijas aparātu, ir ļoti klasisks dizains, lai tie iederētos ikvienā mājā. Es esmu klasisko espresso aparātu cienītāja, un šie abi izskatās ļoti solīdi. Prestigio ir nedaudz lielāks, tāpēc labāk izskatīsies plašākā virtuvē. Savukārt Arte ir neliels un kompakts, tāpēc aizņems maz vietas.

Barista savās mājās

Viena no patīkamākajām lietām abu aparātu lietošanā ir sajūta, ka varu būt barista ne tikai savā specializētās kafejnīcas bārā, bet arī savās mājās. Šo sajūtu rada aparāta funkcionalitāte un, protams, visu baristas instrumentu saņemšana kopā ar izvēlēto aparātu. Kafijas gatavošanas rīku komplekti katram aparātam mazliet atšķiras, taču pamats ir viens: piena putotājs ar lielisku snīpi latte art veidošanai, kā arī dažāda izmēra sietiņi portafiltriem viena vai dubultā espresso pagatavošanai. Kopā ar modeli La Specialista Arte jūs saņemsiet arī tamperi kafijas nospiešanai un paplātīti.

Funkcionalitāte

Apspriedīsim minēto aparātu funkcionalitāti. Abiem šiem espresso aparātiem ir trīs iepriekš ieprogrammētas receptes: espresso, americano un karsts ūdens tējas gatavošanai. Un, lai viss būtu vēl ērtāk un garšīgāk, aparātiem ir arī trīs dažādas ūdens temperatūras dzērienu pagatavošanai (92, 94 un 96 ºC), un tas palīdz ne tikai pagatavot dažādu veidu tējas, bet arī gatavot dažādu grauzdējumu kafiju. 

Ir vērts pieminēt, ka abiem aparātiem ir ārkārtīgi jaudīgs stīmeris piena karsēšanai. Spēcīgs tvaiks palīdz ātri un efektīvi saputot piena putas līdz vēlamajai konsistencei, kas ir ideāli piemērota latte art veidošanai. Un man kā baristai to darīt mājās ir vispatīkamāk!

Kas attiecas uz kafijas malšanu, La Specialista aparātiem ir ārkārtīgi plašs integrēto dzirnaviņu diapazons. Un tas nozīmē milzīgu iespēju kalibrēt perfektu espresso. Varu apzvērēt, ka šī funkcija patiks gan baristām amatieriem, gan profesionāļiem.

Atšķirības

Kafijas aparātiem ir trīs galvenās atšķirības. La Specialista Prestigio funkcionalitātes ziņā nedaudz pārspēj savu mazāko draugu. Aparātam Prestigio ir funkcija MY, kas ļauj mainīt ūdens padevi trijām iepriekš iestatītām receptēm. Laba funkcija, lai gatavotu savas iecienītākās, personīgās receptes.

Modelis Arte iepriecina ar iespēju pašam saspiest kafiju portafiltrā ar rokas tamperi. Šī darbība ļoti atgādina darbu īstā kafijas bārā un liek justies kā kafijas profesionālim. Savukārt modelim Prestigio ir integrēts tamperis, kas novērš cilvēku kļūdas un uztur tīru vidi. 

Ierīču izmēra un minēto funkcionalitātes atšķirību dēļ atšķiras arī aparātu cenas. Modelis Arte ir pieejamāks un atmaksājas ātrāk, savukārt ar dārgāko Prestigio jūs iegūsiet jaudīgāku ierīci ar lielāku funkcionalitāti. 

Baristas ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi skatījumā De'Longhi La Specialista aparāti patiešām rada profesionāla kafijas bāra sajūtu savā virtuvē un dod iespēju baudīt augstas kvalitātes kafiju.