TOP kafijas piedāvājums 

Automātiskie kafijas automāti mājām: Mīti un maldīgi priekšstati

Vai diena var būt izdevusies bez tasītes gardas kafijas? Lielākajai daļai cilvēku iegriešanās iecienītākajā kafejnīcā vai tuvākajā degvielas uzpildes stacijā pirms darba ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, taču citi steidz pie kafijas automāta uzreiz pēc ierašanās birojā. Lai arī kofeīna devu ikdienā iegūstam, izmantojot kafijas automātus, daudzi joprojām nevēlas investēt savā kafijas automātā, kas spētu pagatavot gardu kafiju no svaigām kafijas pupiņām. Kāpēc?

Lai gan pieprasījums pēc automātiskajiem kafijas automātiem pēdējo gadu laikā ir acīmredzami pieaudzis, joprojām pastāv virkne mītu un maldīgu priekšstatu, kas rada šaubas par to, vai šāds praktisks un ērts risinājums patiešām ir tā vērts. Ļaujiet mums izkliedēt šos mītus.

Mīts Nr. 1: Automātiskie kafijas automāti ir dārgi.

Daudzi cilvēki joprojām uzskata, ka automātiskais kafijas automāts, kas spēj pagatavot gardu kafiju no svaigi maltām pupiņām tikai ar vienu pogas spiedienu, maksā tūkstošiem. Protams, tirgū ir pieejami arī šādi automāti! Bet vai zinājāt, ka patiesībā populārākie modeļi parasti maksā tikai 300-500 eiro? Dažas no šīm ierīcēm ne tikai pagatavo pilnvērtīgu espresso un aromātisku melnu kafiju, bet arī lielisku cappuccino un latte. Starp citu, automātiskā kafijas automāta iegāde noteikti atmaksāsies. Ar laiku kafijas pagatavošana mājās kļūst par ieradumu. Mēs garantējam, ka mājās jūs spēsiet pagatavot visgardāko kafiju, tāpēc mēs iesakām paņemt termokrūzi, piepildīt to ar savu iecienītāko dzērienu un baudīt to ceļā uz darbu. Drīz vien jūs sapratīsiet, ka vairs nav nepieciešamība apstāties kafejnīcās vai degvielas uzpildes stacijās!

Mīts Nr. 2: Automātiskie kafijas automāti ir piemēroti tikai īsteniem kafijas cienītājiem.

"Mūsu mājsaimniecībā esam tikai divi, un mēs tik un tā neesam lieli kafijas dzērāji, tāpēc kafijas automāts mums nav nepieciešams..." Izklausās pazīstami? Mājas kafijas automāti ir paredzēti salīdzinoši nelielam kafijas pagatavošanas apjomam. Daži modeļi ir aprīkoti ar ūdens tvertni, kam ietilpība ir 1l, bet to kafijas biezumu tvertnes ir paredzētas tikai 6 porcijām - tādēļ šīs ierīces ir ideāli piemērotas tiem kafijas cienītājiem, kuri bauda kafiju pāris reizes dienā! Tomēr atcerieties, ka jūsu kafijas patēriņš var nedaudz palielināties brīdī, kad sapratīsiet, cik gardu kafiju spēj pagatavot jūsu kafijas automāts... Tas arī lieliski noderēs brīžos, kad pie jums ierodas viesi, kuri arī ir kafijas cienītāji!

Mīts Nr. 3: Automātiskie kafijas automāti aizņem daudz vietas.

Vēl viens izplatīts maldīgs priekšstats ir tas, ka visi kafijas automāti aizņem daudz vietas, tāpēc tie ir paredzēti birojiem vai lielākiem mājokļiem. Patiesība ir tāda, ka daži mūsdienu mājas kafijas automāti ir pārsteidzoši kompakti un var būt tikai 20 cm plati! Papildus dažādiem izmēriem ir pieejami arī vairāki stili un krāsu gammas, no kurām izvēlēties. Starp citu, ja jūs gatavojaties pārkārtot virtuvi, varat apsvērt domu iegādāties iebūvējamo kafijas automātu (vēl viens lielisks veids, kā ietaupīt vietu virtuvē!).

Mīts Nr. 4: Automātiskie kafijas automāti ir sarežģīti lietošanas ziņā.

Šis mīts radās tajā brīdī, kad tirgū ienāca pirmie automātiskie kafijas automāti: tie radīja nopietnu izaicinājumu ar daudzajām pogām, sarežģīto darbību un desmitiem neskaidru iestatījumu. Gluži pretēji, mūsdienu automātiskie kafijas automāti balstās uz intuitīvas darbības principu: ja jūs spējat saprast, kā izmantot viedtālruni, kafijas automāta lietošana būs tīrais nieks. Viss ir ļoti saprotami: vienkārši izvēlieties vēlamo dzērienu un ļaujiet kafijas automātam paveikt visu pārējo. Ja būs nepieciešamas papildu darbības, viedierīce jūs par to informēs. To nodrošina indikatori, speciālas ikonas vai skaidri paziņojumi, kas redzami displejā.

Mīts Nr. 5: Automātisko kafijas automātu apkope ir sarežģīta.

Automātiskie kafijas automāti bieži vien ir saistīti ar ilgstošām un sarežģītām tīrīšanas procedūrām. Protams, tā ir taisnība, ka agrāk bija nepieciešams ilgāks laiks un rūpes veicot kafijas automāta apkopi, tomēr tagad tā vairs nav: ja runa ir par mūsdienu automātiskajiem kafijas automātiem, tie patiešām ir izstrādāti tā, lai atvieglotu apkopes procesu. Automatizētajām apkopes programmām ir liela nozīme mūsdienās. Jums katru dienu atliek tikai iztukšot notekpaplāti un biezumu tvertni. Nu, labi, iespējams, laiku pa laikam būs jāpiepilda arī ūdens tvertne un pupiņu tvertne, bet tas ir viss. Ja jūsu automātiskais kafijas automāts ir aprīkots ar piena sistēmu, tas, visticamāk, ir aprīkots arī ar automātisku piena sistēmas skalošanas programmu, tāpēc jums nebūs jāuztraucas arī par to. Ik pēc pāris mēnešiem jums būs jāpalaiž atkaļķošanas un tīrīšanas programmas, taču parasti tās neaizņem daudz laika. Vienkārši nospiediet pāris pogas un turpiniet pagatavot gardu kafiju!

Mīts Nr. 6. Automātiskie kafijas automāti nespēj piedāvāt kafejnīcas cienīgu kafiju.

Ar automātisko kafijas automātu var pagatavot tikpat labu kafiju kā kafejnīcā - patiesībā mājās pagatavotie dzērieni, visticamāk, būs vēl gardāki! Pirmkārt, jūs varat brīvi izvēlēties iecienītākās kafijas pupiņas. Šajā gadījumā kafijas pupiņas vienmēr būs svaigas (nekas nespēj pārspēt svaigi grauzdētu kafijas pupiņu brīnišķīgo aromātu, vai ne?). Arī pienu jūs varēsiet izvēlēties pēc savas gaumes - vai tas būtu parasts govs piens, vai jūsu iecienītākais augu izcelsmes dzēriens. Jūs varat pielāgot arī dzērienu iestatījumus, lai tie atbilstu jūsu personīgajām vēlmēm. Turklāt labi kopts kafijas automāts katru dienu spēs pagatavot gardu kafiju (atšķirībā no vietējās baristas, kuram laiku pa laikam var gadīties slikta diena, tāpat kā mums visiem!).

Ja kāds no šiem mītiem attur jūs no pirmā kafijas automāta iegādes, mēs ceram, ka spējām tos atspēkot! Tirgū ir pieejams plašs kafijas automātu klāsts, tāpēc jūs noteikti atradīsiet tādu, kas atbilst jūsu vajadzībām un vēlmēm. Ja jums ir nepieciešama konsultācija, mēs esam gatavi jums palīdzēt!