TOP kafijas piedāvājums 

6 jaunumi par ko jāzina kafijas cienītājiem

Palielināta interese pēc veselīgām izvēlēm, augstākās kvalitātes kafija un dažādi kafijas maisījumi – pasaulē katru gadu dominē dažādas tendences. Kādi vēji pašlaik pūš kafijas tirgū ? Kafijas Draugs Andris vienmēr seko jaunumiem kafijas nozarē un šajā blogā izstāstīs par jaunākajām tendencēm kafijas cienītāju vidū, pēdējos 6 gados.

Kafijas cienītāji – jaunāki, bet arī atbildīgāki

Nav noslēpums, ka jauniešiem patīk kafijas dzērieni, īpaši ja tie ir saldi un ar pienu. Kā arī aug inovācijas kafijas automātos ar piena sistēmām. Pateicoties tam, pēdējos divos gados ir audzis kafijas cienītāju skaits, no kuriem liela daļa ir pusaudži.

Jauniešiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem populārākais dzēriens nav klasiskais espresso. Tāpēc saldie dzērieni kā frappuccino, latte un citi kafijas kokteiļi, kam pievieno sīrupus, ir populārāki šajā vecuma grupā. Labi zināmā kombinācija: piens, cukurs, neliela kafijas garša, ko vēl var vēlēties ?

Par pusaudžiem var runāt daudz, kas ir ne tikai ieinteresēti garšā, bet arī kafijas izcelsmē. Dzerot americano, prātā nāk domas par to no kurienes šīs kafijas pupiņas nāk un vai cilvēki, kas tās ievāca ir attiecīgi kompensēti? Šīs paaudzes pārstāvji piešķir lielu nozīmi sociālajai atbildībai un to ietekmei uz vidi, tāpēc viņi bieži izvēlas Fair Trade produkciju un dod priekšroku single orgin kafijai.

Lēni pilošie Chemex kafijas pagatavotāji

Chemex – patiesa klasika nekad nepazudīs no kultūras un šis gads nav izņēmums. Ļoti aromātiska un pagatavota izmantojot filtru, kafija atklās dominējošu citrusaugļu vai grauzdētu zemesriekstu garšu. Šī pagatavošanas metode ir diezgan lēna, bet patiesi kafijas cienītāji to to uztver kā sava veida meditāciju, kamēr gatavojas augstākās kvalitātes kafija.

Cold brew kafija – atsvaidzinoša kofeīnā deva

Ja zināt, ka šajā vasarā būsiet steigā un Jums no rīta nebūs laika kafijai vai atsvaidzinošam dzērienam, tad ir laiks atcerēties par cold brew kafiju. To ir vienkārši pagatavot, Jums vajadzēs rupji samaltas kafijas pupiņas, tīru un vēsu ūdeni, un mazliet pacietības.

Ar attiecību 1:5 (vai 1:2, ja vēlaties pagatavot koncentrātu, ko pēc tam sajaukt ar aukstu ūdeni) ievietojiet kafiju speciāla izmēra kafijas traukā un aplejiet to ar aukstu ūdeni. Pēc tam atstājiet to ledusskapī uz 16 stundām, lai ūdens varētu absorbēt visas ēteriskās eļļas, kofeīnu un aromātu no maltas kafijas.

Kāpēc šī kafija ir tik populāra ? Tā tiek sagatavota iepriekš, tāpēc tā garantē ātru možuma lādiņu! Labi pagatavota un pareizi uzglabāta ledusskapī, šī kafija būs derīga lietošanai apmēram 10 dienas. Tikai esiet piesardzīgi, jo ilgāk tā tiek uzglabāta, jo rūgtāka un stiprāka tā paliek. Tāpēc to nav ieteicams uzglabāt ilgāk par 20 stundām.

Ja Jums tomēr ir slinkums radīt šo šedevru mājās, tad droši meklējiet to mūsu sortimentā – vienkārši pievienojiet pāris ledus gabaliņus un izbaudiet.

Dzirkstoša glāze Nitro kafijas

Kā šis dzēriens, kas pēc izskata atgādina kvasu, pievērš kafijas cienītāju uzmanību? Visiem ir interese izmēģināt jauno dzērienu kurā ir paaugstināts kofeīna saturs un slāpeklis. Tā pagatavošana ir tik pat ekskluzīva cik pats dzēriens, slāpekli pievieno aukstajai kafijai. Šādi tiek iegūtas samtainās putas, gaisa burbuļi un krēmīga kafijas konsistence. Ja meklējat kaut ko jaunu , tad šis dzēriens piemērots tieši Jums. Diemžēl, lai to pagatavotu nepieciešams speciāls kafijas automāts.

Gāzēta kafija

Ja melnā kafija nav Jūsu mīļākais dzēriens, tad iesaku nogaršot gāzēto kafiju. Jūs visu izlasījāt pareizi. Tas ir parasts espresso, kas sajaukts ar toniku vai jebkuru citu limonādi. Atsvaidzinoši burbuļi un savādaka kafijas garša pārsteigs Jūs jau pēc pirmā malka.

Ekoloģiska kafija Jūsu tasītē

Veselīga dzīvesstila piekritēji katru dienu meklē veselīgākos produktus – kafija nav izņēmums. Plašajā kafijas piedāvājumā, ekoloģiskā kafija pieejama plašā sortimentā. Kāpēc tā kļūs arvien populārāka? No plantācijām, līdz mūsu tasītēm, šīs kafijas pupiņas tiek audzētas un uzglabātas neizmantojot sintētiskus materiālus. Visi procesi tiek kontrolēti un tiem jāatbilst noteiktiem standartiem. Dzerot šīs kafijas varat būt droši, ka tās nesatur kaitīgas vielas. Turklāt šāda veida kafija ir videi draudzīga – tātad visi ir ieguvēji!