TOP kafijas piedāvājums 

5 vienkārši padomi, kuri saglabās Tavu kafijas automātu tīru

Būsim atklāti, kafijas automātu tīrīšana noteikti nav Tava iecienītākā nodarbe. Tomēr, no tās nevar izvairīties. Paskatamies uz to, no citas puses – veltot dažas minūtes katru dienu, vari pasargāt savu kafijas automātu no nopietnām problēmām, kuras iedzīs Tevi dārgā sevisa remontā.

Atkaļķošana

Šī procedūra ir visiem ļoti labi pazīstama, par kuru kafijas automāts arī informē. Atkaļķošanai tiek izmantots speciāls šķidrums vai atkaļķošanas tabletes. Atkaļķošanas biežums ir stingri atkarīgs no pielietotā ūdens kvalitātes. Pat ja esi pārliecinats par mājas krāna ūdens kvalitāti, tas ne vienmēr nozīmē to, ka viņš ir saderīgs ar Tavu kafijas automātu. Galvenais kvalitātes aspekts ir ūdens cietība, kuru vari noteikt ar vienreizējo ūdens cietības testu. Ja ūdens ir ļoti ciets, tad šī problēma ir atrisināma divos veidos – uzstādot ūdens filtru, vai pirkt jau filtrētu ūdeni.

Ļoti svarīgi atcerēties, ka lai iztīrītu no kaļķakmens, ūdenim Jūsu kafijas automatā ir jācirkulē. Ja Jūs esiet atgriezušies no atvaļinājuma vai arī vienkārši neesat lietojuši savu kafijas automātu ilkgstoši, tad vēlams pirms lietošanas veikt atkaļķošanas procesu.

Tīrīšanas programma

Šī tīrīšana ir jāveic visiem automātiskajiem kafija automātiem, izņemot Delonghi firmas produkciju. Šai kopšanai mēs iesakām lietot tīrīšanas tabletes, lai atbrīvotos no kafijas automātā esošajām kafijas eļļiņām un kafijas atlikumiem. Parasti kafijas automātam šāda kopšana ir jāveic ik pēc 200 pagatavotajām tasītēm.

Pagatavošanas bloka kopšana

Pagatavošanas bloku viegli var izņemt ārā no kafijas automāta. Jums tas būtu jāmazgā zem tekoša silta ūdens un jāatkārto šī procedūra ik pēc 2 līdz 3 nedēļām. Šāda veida kopšana ir jāveic visiem kafijas automātu brendiem, izņemot Jura kafijas automātus, kuriem tas nav iespējams. Kā arī, ja Jūs dzirdat dīvainas skaņas, kuras nāk no šīs ierīces, kad tā gatavo kafiju, tas var nozīmēt, ka šīs ierīces detaļas nekustās īsti labi un tām ir jāveic ieeļļošana. Šādas ieeļļošanas biežums atkarīgs no pagatavotā kafijas daudzuma.

Piena sistēma kopšana

Ja Jūsu automātam ir tvaika uzgalis, tad to nomazgāt var trauciņā ar ūdeni. Ja Jūsu automātam ir piena tvertne, tad tā ir jāmazgā ar rokām. Pat, ja Jūsu automātam ir automātiska piena sistēmas tīrīšana, mēs tik un tā iesakām veikt piena sistēmas tīrīšanu laiku pa laikam manuāli. Kā arī mēs iesakām lietot antibakteriālu līdzekli.

Pārējā kopšana

Vienmēr iztīriet kafijas biezumu tvertni, neatstājiet kafijas biezumus iekšā kā arī piena nogulsnes, kas var piesaistīt baktērijas, it īpaši vasarā.

Iegaumējot un darot šīs vienkāršās lietas Jūs variet saglabāt augstu kafijas kvalitāti, kā arī pagarināt sava kafijas automāta darbības ilgumu. Kopiet savu kafijas automātu un tas sniegs Jums gandarījumu ar izcilu garšu. Tā kā katrs kafijas automāts ir citādāks, tad arī tā apkope var atšķirties. Ja Jums ir jautājumi, tad mēs iesakām profesionālu palīdzību. Kā, piemēram, mūs.