Piedāvājums uz ierobežotu laiku:
  • 00

    d.

  • 00

    h.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kafijai
Otrs tāds pats iepakojums dāvanā.

3 lietas, kas nepieciešamas, lai pagatavotu stipru kafiju

#stipra kafija

Šķiet, ka daudzi cilvēki dod priekšroku stiprai un uzmundrinošai kafijai, taču bieži vien nav skaidrs, kā to pagatavot mājās, vai pat to, kas patiešām ir stipra kafija.

Kādu laiku iepriekš mēs spriedām kā izskaidrot stipras kafijas pagatavošanas metodi. Bet mēs ātri sapratām, ka tas nav tik vienkārši kā piekraut tasīti ar 8 karotēm kafijas, bet tajā ir arī zinātne. Esiet gatavi atklāt šos noslēpumus?

Vai Jūs patiešām zināt, kas ir stipra kafija?

Vissvarīgākā daļa ir šeit. Es jau rakstiju par to, kas ir espresso un, kas tas nav,(link) tāpēc tagad ir laiks apspriest, ko sauc par stipru kafiju un kādā veidā mēs no tās iegūstam enerģijas uzplūdumu.Daži uzskata, ka stipra kafija ir viens espresso ‘’šots’’. Dažiem liekas, ka tā ir kafija kur ir daudz kofeīna.

Daži, es ceru, teiktu, ka stiprai kafijai ir īpaša garša. Un visiem šiem cilvēkiem gandrīz ir taisnība. Kad mēs apvienojam šīs atbildes kopā, mēs varētu iegūt diezgan skaidru atbildi – stipru kafiju nosaka izteikta garša un augsts kofeīna saturs.

Protams, nav iespējams noteikt cik daudz kofeīna ir vienā tasīte no viena malka. Sākumā mēs novērtējam kafijas garšu un izskatu. Enerģija no kofeīna parādīsies tikai vēlāk. Kamēr Jūs gaidāt šo enerģijas lādiņu – uzmanieties, lai netiktu pārsniegts ieteicamais 300-400 mg kofeīna daudzums dienā. Tas nozīmē, ka nav ieteicams patērēt vairāk kā 5 espresso vai 12 bundžiņas Coca-Cola.

Tagad mums ir pamatzināšanas par kafijas stiprumu, kā pagatavot tasīti stipras kafijas?

Galvenā stipruma sastāvdaļa – pati kafija

Loģika šeit ir vienkārša – ja izvēlaties labu kafiju, viss pārējais būs sīkums, bet ja izvēlaties sliktu, tad nekas Jums nespēs palīdzēt.

Vārbūt 4 karotes cukura un mazliet piena. Joks!:)

Mēs zinām, ka kafija ir bieza un mazliet rūgta, tā šķiet spēcīga. Ja mēs pievienojam pietiekami kofeīna, tas ne tikai izskatīsies, bet arī būs spēcīgs dzēriens. Kā, lai padara kafiju vēl stiprāku.

  • Izvēlieties tumšāk grauzdētas kafijas pupiņas, tas piešķirs mazliet rūgtuma (un padarīs dzērienu stiprāku)
  • Meklējiet vājāk grauzdētas pupiņas, ja vēlaties lielāku kofeīna daudzumu
  • Ja 100% arabica pupiņu vietā izvēlēsities arabica un robusta maisījumu, Jūs ne tikai iegūsiet vairāk kofeīna, bet arī biezāku dzērienu.
  • Svaigi grauzdēta un malta kafija saglabās vairāk intensitātes, aromāta un garšas( piemēram šokolādes, riekstu un dažu augļu garšu)

Tas var prasīt mazliet laika

To zināt ir ļoti svarīgi. Mums liekas, ka espresso ir ļoti stipra kafija, bet pamēģiniet to padzert, kad tā 8 stundas ir atstāta uz kafijas galda.

Espresso ir intensīvs un salīdzinoši stiprs, bet tā pagatavošana aizņemt tikai 30 sekundes. Tikmēr kafijas pagatavošana tasītē, izmantojot Franču presi vai mokas kanniņu ir diezgan garš process. Kofeīns ir elements, kas izdalās ūdenī, jo ilgāk kafija saskaras ar ūdeni, jo stiprāks ir Jūsu dzēriens.

Savukārt reizēm, kad nevēlaties patērēt daudz laika, vienkārši pievienojiet vairāk maltās kafijas. Šādā gadījumā būtu mazliet jāpamaina kafijas attiecība pret kafiju, kas ļautu iegūt vairāk kofeīna.

Kafijas jautājums ir atbildēs, arī laika, kas vēl ir palicis?

Pareizā pagatavošanas metode ir atslēga

Ja jūs esat īsts kafijas cienītājs, tad zināt, ka ir vairāki kafijas pagatavošanas veidi, ne tikai krūzē pārlieta kafija.

Personīgi es mājās izmantoju Chemex un Franču presi. Izmantojot Chemex, tas nosaka, kā tiek pagatavota kafija un cik ilgi maltā kafijas saskaras ar ūdeni. V60 kafijas kafijas pagatavotājs izmanto līdzīgu principu. Jebkurā gadījumā mēs iegūstam kafiju, ko es varētu dzert visu dzīvi. Izmantojot Franču presi Jūs varat ļaut kafijai ilgāk saskarties ar ūdeni, tāpēc kofeīna daudzums palielinās. Tas pats noteikums attiecas arī uz Aeropress pagatavotāju.

Protams, ir arī daudz citu veidu. Mēs esam uzrakstījuši dažus no 6 labākajiem veidiem, kā pagatavot kafiju (link). Pārējos vienkārši var atrast internetā vai pie kaimiņiem. Piemēram, Jūs bieži atradīsiet šo mazo, mokas pagatavotāju. Tas ir lielisks līdzeklis stipras kafijas pagatavošanai un laba rotaļlieta bērniem.