Mēneša kafijas automāts! Apskatīt vairāk

Pievienojies mums uz tasi kafijas Āfrikā!

 

Kafijas cienītāji Āfrikas kafiju bieži uzskata par labāko pasaulē. Izteikta un atsvaidzinoša, augļu sulīgums, ogu saldums - tā ir kā radīta baudīšanai karstajās vasaras dienās!

 

  • Piedzīvojiet vasaras svaigumu un gaisīgumu
  • Baudiet augļu un ogu garšas
  • Pagatavojiet gan karstus, gan aukstus kafijas dzērienus

Āfrikas kafijas garšas

Pilnībā apburti ar Āfrikas garšu, kafijas entuziasti ceļo tur, meklējot jaunas kafijas šķirnes, cerot atklāt vēl nezināmas kafijas garšas. Tas nav pārsteigums: Āfrika ir ne tikai cilvēces dzimtene, bet arī kafijas dzimtene. Tur joprojām slēpjas daudz neatklātu arabikas pasugu. Turklāt Āfrikas kafija var apburt ikvienu ar negaidītām garšām un aromātiem, liekot kafijas baudītājiem neticīgi iesaukties: "Vai šī tiešām ir kafija ?!" Dosimies ceļojumā pa Āfrikas kafijas garšu valstību, pa ceļam malkojot kafiju no dažādiem Āfrikas reģioniem!

Etiopijas kafija

Garšu un aromātu kombinācijas, kas raksturo Etiopijas kafiju, noteikti liks galvai griezties! Tās atgādina izcilāko vīnu vai tēju. Pagatavotajā kafijas tasē jūs atklāsiet spilgtas mellenes, vaniļas, citrona, Earl Grey, jasmīna notis ... Iemalkojiet un ļaujieties garšu pārsteigumam!

Kenijas kafija

Kenijas kafija ir īpaša. Tajā dominē "smagākas" augļu un ogu notis: upenes, sarkanās jāņogas, avenes, dzērvenes, plūmes, saldskābie greipfrūti ... Ja vēlaties uzzināt, kas ir augļu skābums, ko parasti mīl kafijas cienītāji, šī ir kafija, ko izmēģināt.

Ruandas kafijaa

Ruandas kafija ir ļoti atsvaidzinoša, salda un sulīga. Tajā izvēršas eksotiskas garšu kombinācijas: nogatavojušos sarkano ogu, apelsīnu un ābolu garšas sajaucas ar tumšās šokolādes notīm, kas tik raksturīgas šī reģiona kafijai. Tas noteikti pārsteigs eksotisko garšu cienītājus!

Biežāk uzdotie jautājumi

Vai joprojām neesat pārliecināts, vai Āfrikas kafijas garšas ir kaut kas, ko jūs vēlētos izbaudīt? Vai jūs cenšaties izlemt, vai vispirms vajadzētu izmēģināt Etiopijas, Kenijas vai Ruandas kafijas pupiņas? Izskatiet biežāk uzdotos jautājumus par Āfrikas kafiju - tie var palīdzēt jums pieņemt galīgo lēmumu.

Pirmkārt, Āfrika tiek uzskatīta par kafijas dzimteni. Pat mūsdienās tur tiek atklātas jaunas kafijas šķirnes un negaidītas garšas. Kafiju no Āfrikas iezīmē viena no plašākajām garšu un aromātu paletēm, tāpēc kafijas pazinēji visā pasaulē ir absolūti sajūsmā par to.

Visām Āfrikas kafijām raksturīga diezgan spilgta augļu garša. Mēs iesakām sākt no Etiopijas kafijas: tā mēdz būt nedaudz maigāka. Turklāt Etiopijas kafija bieži tiek uzskatīta par Āfrikas šķirņu etalonu, tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas izmēģināt tipisku Āfrikas kafiju.

Daudzi cilvēki saka, ka Āfrikas kafijai vislabāk piemērots ir filtru pagatavošanas veids. Mūsuprāt, pagatavojot espresso, lungo, americano vai aukstās pagatavošanas veidā automātiskajā kafijas automātā, šī kafija ir vienlīdz lieliska. Izmēģiniet un būsiet patīkami pārsteigti!

Āfrikas kafijas garša ir īpaši sarežģīta, tāpēc rakturot to noteikti ir izaicinājums. Tomēr visbiežāk sastopamas spilgtas augļu un ogu notis. Turklāt Āfrikas kafijas bieži atgādina vīnu vai tēju, jo to "ķermenis" ir raksturīgs šiem diviem dzērieniem. Tieši tāpēc, pirmo reizi izmēģinot Āfrikas kafiju, daži cilvēki jautā: "Vai šī tiešām ir kafija?"

Mēs jau minējām, ka Āfrikas kafijas garšas profils ietver augļu un ogu notis. Jūs varētu domāt : "Ak, tāpēc tā noteikti būs pārāk skāba manai gaumei!" Uz brīdi padomājiet par gatavām zemenēm vai mellenēm: vai to skābums ir nepatīkams? Protams, ka nē! Nekvalitatīvas kafijas skābo garšu nekad nevajadzētu jaukt ar saldo skābumu, kas raksturo dažas no pasaulē visvērtīgākajām kafijas šķirnēm. Izmēģiniet Āfrikas kafiju un pārliecinieties paši!