TOP kafijas piedāvājums 

Nepieļaujiet kļūdu, dzerot savu kafiju pārlieku karstu

#karstā kafija

Pēc ilgiem un nomācošiem pētījumiem un stundām ilgas prātuļošanas, vai automātiskā piena sistēma ir tas, kas jums patiešām ir vajadzīgs jūsu kafijas automātā, Kafijas Draugs nāk jums palīgā un palīdz izdarīt pareizo izvēli. Jūsu kafijas automāts tiek piegādāts uz jūsu mājām, jūs izpakojat kasti, uzstādāt savu jauno kafijas automātu, nospiežat pogu, lai iegūtu tasīti savas mīļākās kafijas ar pienu, un gandrīz jau varat sajust liesmojoši karsto latte macchiato, kas pēc mirkļa jūs tik patīkami sasildīs. Taču, tiklīdz kā jūs iedzerat pirmo malku, jūsu prātā iešaujas spēcīga vilšanās – šī kafija nemaz nav tik dedzinoši karsta kā no elles dzīlēm nākusi! Tas ir ļoti izplatīts scenārijs, taču es tālāk izskaidrošu, kāpēc tas nemaz nav slikti.

Viss atkarīgs no piena

Ne tikai tas nav nekas slikts, bet gan patiesībā viss ir pilnīgi pretēji – jūsu kafijai nemaz nevajag būt pārlieku karstai. Vismaz labai kafijai ?. Ja piens pārsniedz vārīšanās temperatūru (kas ir 80 grādi pēc Celsija), tā samtainā tekstūra un sastāvs tiek iznīcināti – putas vienkārši nespēj veidoties šādos apstākļos. Uz piena balstītajos espresso dzērienos vidējai temperatūrai jābūt aptuveni 65 grādiem pēc Celsija – tā ir pietiekami karsta temperatūra, lai būtu iespējams izveidot espresso krēmu, taču tajā pašā laikā arī pietiekami vēsa, lai saglabātu piena tekstūru. Ja piens pārsniedz šo temperatūru, jums nekas cits neatliks kā vienkārši baudīt kafiju ar pienu, nevis samtaini maigu, mākoņainu kapučīno. Vēl viens svarīgs aspekts – pienam ir tendence atklāt savu dabīgo saldumu pie zemākas temperatūras. Tieši tādēļ uz piena bāzes balstītajam espresso dzērienam, kas ir pienācīgi pagatavots, piemīt dabiski salda garša. Diemžēl, jo piena temperatūra ir tuvāka vārīšanās temperatūrai, jo vairāk šīs saldenās garšas tiek zaudēts.

Kā iespējams kafiju padarīt karstu?

Es jūs neatstāšu neziņā – zemāk ir apkopotas dažas metodes, kas palīdzēs jums nokļūt tuvāk jūsu vēlamajai “kvēlojoši karstajai” kafijai:

  • Pārliecinieties, ka jums ir pareizās proporcijas. Normāla kafijas un piena attiecība ir 1:2, tas nozīmē, ja jums tā ir nepareiza (piemēram, jūsu latte macchiato ieprogrammēts pārāk daudz piena), nav brīnums, ka jūsu dzēriens sanāk remdens. Pareizas proporcijas = pareiza temperatūra.
  • Uzsildiet tasīti. Viens no pamata soļiem pirms jebkura dzēriena pagatavošanas ir tasītes iepriekšēja uzsildīšana. Jūs varat novietot tasīti uz tasītes sildītāja (pieejams dažos kafijas automātos), vai arī ielejiet karstu ūdeni tasītē un ļaujiet tam kādu laiku pastāvēt, sasilstot tasīti līdz vajadzīgajai temperatūrai. Gadījumā, ja jūs tagad mēģināt izprātot, vai pastāv arī atšķirība starp tasītēm, tad jā – tā patiešām pastāv! Jo biezāka ir tasītes sieniņa, jo siltāks būs dzēriens. Ja jums ir apnikuši remdeni dzērieni, jums vajadzētu izmēģināt Loveramics tasītes.

Kāpēc kafejnīcās kafija ir karstāka?

Atcerieties, ka mājās ar automātisko kafijas automātu pagatavotie uz piena bāzētie espresso dzērieni ir paredzēti diezgan ātrai izdzeršanai. Negaidiet, ka jūsu kafija neatdzisīs stundām ilgi, paliekot tikpat karsta, kā to mēdz pasniegt dažās kafejnīcās – tas nav iespējams mājās, jo gluži vienkārši profesionālajiem kafijas automātiem ir spēcīgāki un jaudīgāki ūdens boileri. Un baristai ar to nav nekāda sakara – galu galā mēs labi zinām, ka jūs esat tikpat meistarīgs kafijas pagatavotājs, vai ne?

Kā jau mēs to iepriekš noskaidrojām, pārāk karsti dzērieni neatklāj ne kafijas pupiņu labās īpašības, ne piena zīdainību, un, to liekot aiz auss, jūs būsiet vienu soli tuvāk, lai kļūtu par īstenu kafijas ekspertu. Neuztraucieties, man arī vajadzēja labu brīdi, lai to saprastu. Ja jūs kādreiz māc šaubas, Coffee Mate palīdzēs jums uzsākt ceļojumu noslēpumainajā kafijas pasaulē vai arī palīdzēs jums izmainīt veidu, kā jūs to izprotat. Mēs to panāksim, iepazīstinot jūs ar vislabākajiem kafijas automātiem savā nozarē.