1+1

Kenya Kariru saldums atgādina nogatavojušās avenes un ābolus, kā arī maigo sarkano jāņogu skābumu. Tā izceļas ar ilgstošu un īpaši saldo ogu pēcgaršu, kas ir lieliski piemērota sabalencētai espresso tasei vai melnajai kafijai.

 

VEIDS
SL 34, SL 28
Šīs šķirnes visbiežāk sastopamas Kenijā. Neskatoties uz to, ka šīs pupiņas ir ļoti jūtīgas pret kafijas slimībām, no tās var pagatavot izcilas kvalitātes kafijas tasi.
APSTRĀDE
Mazgātas
Mitrās apstrādes laikā kafijas ogas atdala no pupiņām. Tā rezultātā kafijai ir ļoti tīra garša, tā atklāj augļu un ogu notis. Apstrādājot šādā veidā, ir vieglāk noteikt dominējošās garšas pie degustācijas.
SCA NOVĒRTĒJUMS
87.5/100
Saskaņā ar Specializētās kafijas asociācijas (SCA) izveidoto skalu, sertificēti kafijas vērtātāji, novērtē kafijas kvalitāti: zaļo pupiņu izcelsmi, izskatu, (defekti), jau pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Kafija iegūst “Specialty” statusu tikai tad, ja tā iegūst vairāk nekā 80 punktus no 100.
REĢIONS
Kirinyaga
Kafija no Kenijas Kirinyaga reģiona uzplaukst bagātīgā, vulkāniskā augsnē un pēc novākšanas tiek skalotas saldūdenī no Kamweti upes. Saldenu garšu salikums, patīkams skābums, un bagātīga samtaina struktūra, daži šo sauc par klasisko Kenijas garšu.
AUGSTUMS
1800-1900 m
Jo augstāk aug kafijas koki, jo saliktāku, dziļāku un interesantāku garšu jūs iegūsiet.
GRAUZDĒJUMS
Vidēja
Kafijas pupiņas tiek grauzdētas līdz tādam līmenim, lai tiktu atklātas visas labākās kafijas garšas īpatnības, taču tā lai neviena no tām, kā arī pati kafijas pupiņa nebūtu pārdedzināta.

VEIDS

SL 34, SL 28

Šīs šķirnes visbiežāk sastopamas Kenijā. Neskatoties uz to, ka šīs pupiņas ir ļoti jūtīgas pret kafijas slimībām, no tās var pagatavot izcilas kvalitātes kafijas tasi.

APSTRĀDE

Mazgātas

Mitrās apstrādes laikā kafijas ogas atdala no pupiņām. Tā rezultātā kafijai ir ļoti tīra garša, tā atklāj augļu un ogu notis. Apstrādājot šādā veidā, ir vieglāk noteikt dominējošās garšas pie degustācijas.

SCA NOVĒRTĒJUMS

87.5/100

Saskaņā ar Specializētās kafijas asociācijas (SCA) izveidoto skalu, sertificēti kafijas vērtātāji, novērtē kafijas kvalitāti: zaļo pupiņu izcelsmi, izskatu, (defekti), jau pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Kafija iegūst “Specialty” statusu tikai tad, ja tā iegūst vairāk nekā 80 punktus no 100.

REĢIONS

Kirinyaga

Kafija no Kenijas Kirinyaga reģiona uzplaukst bagātīgā, vulkāniskā augsnē un pēc novākšanas tiek skalotas saldūdenī no Kamweti upes. Saldenu garšu salikums, patīkams skābums, un bagātīga samtaina struktūra, daži šo sauc par klasisko Kenijas garšu.

AUGSTUMS

1800-1900 m

Jo augstāk aug kafijas koki, jo saliktāku, dziļāku un interesantāku garšu jūs iegūsiet.

GRAUZDĒJUMS

Vidēja

Kafijas pupiņas tiek grauzdētas līdz tādam līmenim, lai tiktu atklātas visas labākās kafijas garšas īpatnības, taču tā lai neviena no tām, kā arī pati kafijas pupiņa nebūtu pārdedzināta.

SPECIALIZĒTĀS KAFIJAS PUPIŅAS

Kenya Kariru, 250 g

13.00 €

Rekomendētās pagatavošanas metodes

Keramiskais filtrs Hario V60

Šī manuālā pagatavošanas metode ļauj jums pilnībā kontrolēt pagatavošanas laiku un temperatūru, tāpēc jūsu kafija tiek pagatavota tieši tā, kā jums patīk. Hario V60 keramiskajā filtrā pagatavota kafija atklās tīras garšas un aromātus, ļaus pat izbaudīt kafijas kam ir izteikts skābums. Tāpēc šis kafijas pagatavošanas veids ir vispopulārākais, lai pagatavojotu specializētās kafijas.

Kafijas pagatavotājs Goat Story Gina

Gina ir godalgots viedais kafijas instruments, kas pārvērš kafijas pagatavošanu īpašā pieredzē. Iebūvētie svari ļauj nosvērt kafijas un ūdens daudzumu pagatavošanas laikā. Lielās ietilpības dēļ jūs varēsiet pagatavot līdz 750 ml dzēriena, tāpēc tas būs lieliski piemērots ģimenes brokastīm vai jaukai pēcpusdienai ar draugiem.

Automātiskais kafijas aparāts JURA J6

Automātiskais kafijas aparāts ļaus jums neierobežoti pagatavot perfektu kafijas tasi tikai ar vienu pogas spiedienu. Pulsu ekstrakcijas (P.E.P.®), tehnoloģija optimizēs pulsācijas laiku līdz perfektam aromātam ko īpaši varēsiet izbaudīt pie mazām kafijām kā espresso vai ristretto.