TOP kafijas piedāvājums 

Specializētā kafija
Ethiopia Shakisso

Mēs aicinām jūs sagaidīt pavasari ar "Ethiopia Shakisso" - atspirdzinošu specializēto kafiju no Āfrikas. Tā atklāj aromātiskas jasmīna notis, ko tālāk papildina saldu melleņu un kazeņu garšas. Jūsu garšas kārpiņas sajutīs patīkami saldenu pēcgaršu pēc kafijas nobaudīšanas.

 

VEIDS
Heirloom
Kafijas dzimtenē Etiopijā dabiski aug tūkstošiem vietējo kafijas koku sugu, ar vienu nosaukumu “Heirloom”. Daudzi no tiem vēl nav atklāti, mums ir tā iespēja nogaršot vienu no jau atrastajiem dārgumiem.
APSTRĀDE
Mazgātas
Mitrās apstrādes laikā kafijas ogas atdala no pupiņām. Tā rezultātā kafijai ir ļoti tīra garša, tā atklāj augļu un ogu notis. Apstrādājot šādā veidā, ir vieglāk noteikt dominējošās garšas pie degustācijas.
SCA NOVĒRTĒJUMS
87,5/100
Saskaņā ar Specializētās kafijas asociācijas (SCA) izveidoto skalu, sertificēti kafijas vērtātāji, novērtē kafijas kvalitāti: zaļo pupiņu izcelsmi, izskatu, (defekti), jau pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Kafija iegūst “Specialty” statusu tikai tad, ja tā iegūst vairāk nekā 80 punktus no 100.
LAUKSAIMNIECĪBA, REĢIONS
Shakisso, Guji
"Shakisso" saimniecībai Guji reģionā, Etiopijā, ko izveidojis Haile Gebre, piešķirti Fairtrade un Rainforest Alliance sertifikāti (pēdējo piešķir saimniecībām, kas praktizē ilgtspējīgu lauksaimniecību). Šo kafiju pamatoti var saukt par "zelta", jo saimniecība ir ieskauta zelta raktuvēs. Lai gan zelta meklētāju izraktās bedres ir izaicinājums kafijas vācējiem, kafija ar lielisku garšu ir tā vērta.
AUGSTUMS
1800 m
Jo augstāk aug kafijas koki, jo saliktāku, dziļāku un interesantāku garšu jūs iegūsiet.
GRAUZDĒJUMS
Vidēja
Kafijas pupiņas tiek grauzdētas līdz tādam līmenim, lai tiktu atklātas visas labākās kafijas garšas īpatnības, taču tā lai neviena no tām, kā arī pati kafijas pupiņa nebūtu pārdedzināta.

VEIDS

Heirloom

Kafijas dzimtenē Etiopijā dabiski aug tūkstošiem vietējo kafijas koku sugu, ar vienu nosaukumu “Heirloom”. Daudzi no tiem vēl nav atklāti, mums ir tā iespēja nogaršot vienu no jau atrastajiem dārgumiem.

APSTRĀDE

Mazgātas

Mitrās apstrādes laikā kafijas ogas atdala no pupiņām. Tā rezultātā kafijai ir ļoti tīra garša, tā atklāj augļu un ogu notis. Apstrādājot šādā veidā, ir vieglāk noteikt dominējošās garšas pie degustācijas.

SCA NOVĒRTĒJUMS

87,5/100

Saskaņā ar Specializētās kafijas asociācijas (SCA) izveidoto skalu, sertificēti kafijas vērtātāji, novērtē kafijas kvalitāti: zaļo pupiņu izcelsmi, izskatu, (defekti), jau pagatavotās kafijas aromātiskās un garšas īpašības. Kafija iegūst “Specialty” statusu tikai tad, ja tā iegūst vairāk nekā 80 punktus no 100.

LAUKSAIMNIECĪBA, REĢIONS

Shakisso, Guji

"Shakisso" saimniecībai Guji reģionā, Etiopijā, ko izveidojis Haile Gebre, piešķirti Fairtrade un Rainforest Alliance sertifikāti (pēdējo piešķir saimniecībām, kas praktizē ilgtspējīgu lauksaimniecību). Šo kafiju pamatoti var saukt par "zelta", jo saimniecība ir ieskauta zelta raktuvēs. Lai gan zelta meklētāju izraktās bedres ir izaicinājums kafijas vācējiem, kafija ar lielisku garšu ir tā vērta.

AUGSTUMS

1800 m

Jo augstāk aug kafijas koki, jo saliktāku, dziļāku un interesantāku garšu jūs iegūsiet.

GRAUZDĒJUMS

Vidēja

Kafijas pupiņas tiek grauzdētas līdz tādam līmenim, lai tiktu atklātas visas labākās kafijas garšas īpatnības, taču tā lai neviena no tām, kā arī pati kafijas pupiņa nebūtu pārdedzināta.

SPECIALIZĒTĀS KAFIJAS PUPIŅAS

Ethiopia
Shakisso, 250 g

14.00 €

Rekomendētās pagatavošanas metodes

Franču prese

Šis kafijas pagatavošanas veids ir viens no vispopulārākajiem un vienkāršākajiem. Franču presē pagatavotā "Shakisso Ethiopia" specializētā kafija atklās ziedainu un ogainu garšu buķeti. Mēs iesakam izmantot tikai svaigi maltas kafijas pupiņas. Šajā gadījumā rokas dzirnaviņas būs ideāls variants (samaliet pupiņas mazliet rupjāk).

Pusautomātiskais kafijas automāts

Ja esat patiess espresso cienītājs, mēs iesakām pagatavot šo kafiju pusautomātiskajā espresso kafijas automātā. Šādi pagatavotajā "Ethiopia Shakisso" specializētajā kafijā atklāsies izteiksmīgs aromāts un apslēptās garšas. Kafijai piemīt ziedains aromāts un garšā dominē ogains saldums. Pēcgaršā sajutīsiet ilgstošu un patīkamu melleņu pēcgaršu.

Automātiskais kafijas aparāts

Atliek nospiest pogu un drīzumā varēsiet baudīt kafiju, kas pagatavota no svaigi maltām kafijas pupiņām pāris sekundēs. "Ethiopia Shakisso" specializētā kafija ir īpaši garda, kad tiek izmantota, lai pagatavotu espresso, lungo, americano un filtrētu kafiju (long). Atklājiet vēl līdz šim neatklātās jasmīna, melleņu un kazeņu notis.