Informējam, ka šajā mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes (angl. cookies). Ja piekrītat, nospiediet "Piekrītu" vai turpiniet bez apstiprinājuma. Savu izvēli jebkurā brīdī varēsiet nomainīt, izvēloties citu interneta pārlūkprogrammu un izdzēšot ierakstītās sīkdatnes.
Piekrītu!
Nepieciešama palīdzība? +371 20044666
Atgal

French Press. Kafijas pagatavošanas gids

French Press ir klasiska kafijas pagatavošanas ierīce. Parasti izgatavota no stikla un nerūsējošā tērauda, kas to padara ne tikai par praktisku, bet arī par izskatīgu ierīci.

French Press ir vairāki nosaukumi: press pot, coffee press, cafetiere vai cafetiere a piston, bet visbiežāk jūs dzirdēsiet vienkāršo French Press. Interesanti ir tas, ka šī ierīce nemaz nav nākusi no Francijas. Vismaz ir teikts, ka pirmā French Press tika izgudrota Francijā, tomēr patents pieder itāļu dizainerim Attilio Calimani.

French Press kafijas pagatavošanas ierīce sniedz brīvību: jūs varat pagatavot mazu porciju vienam cilvēkam vai lielāku apjomu 4-6 kafijas cienītājiem, gadījumā, ja ieradušies ciemiņi. Šo ierīci izmantot ir pavisam vienkārši — vienkārši ņemiet un pagatavojiet kafiju. Nav vajadzīgi filtri vai papildus ekstras.

frencas

French Press kafijas pagatavošanas ierīce sniedz brīvību: jūs varat pagatavot mazu porciju vienam cilvēkam vai lielāku apjomu 4-6 kafijas cienītājiem, gadījumā, ja ieradušies ciemiņi. Šo ierīci izmantot ir pavisam vienkārši — vienkārši ņemiet un pagatavojiet kafiju. Nav vajadzīgi filtri vai papildus ekstras.

Ar French Press pagatavotā kafija ir īpaši piesātinātas garšas un biezas konsistences. Metāla filtrs ir atbildīgs par kafijā esošajām eļļām, kuras izdalās pagatavošanas laikā. Eļļas palīdz atraisīt un atklāt kafijas īsto garšu un patieso dzēriena aromātu.

Pagatavošanas process ir patiesi vienkāršs. Tas aizņems dažas minūtes un jums jāzina tikai daži galvenie soļi.

Pagatavošana

Elegantajai franču (vai itāļu) kafijas tasītei jums vajadzēs sekojošo:

  • French Press kafijas pagatavošanas ierīci
  • Kafijas pupiņas pēc saviem ieskatiem
  • Kafijas dzirnaviņas
  • Tējkanna (ūdens vārīšanai)

 

preparation_3

1. solis

Piepildiet tējkannu ar ūdeni un uzlieciet vārīties.

UZVERDA_

2. solis

Tiklīdz ūdens ir uzvārījies, piepildiet ceturtdaļu kafijas pagatavošanas ierīces ar to. Uzlieciet vāciņu un spiediet to uz leju. 10 sekundes viegli pakratiet un tad izlejiet visu. Tādējādi jūs sasildīsiet kafijas pagatavošanas ierīci, lai kafija ilgāk saglabātos karta.

Šo soli varat atkārtot arī ar savu krūzīti :)

2_susildo_

3. solis

Malšanas līmeni izvēlieties nedaudz augstāku nekā vidēju. Protams, varat izmantot jau maltu kafiju.

malimas

4. solis

Ieberiet kafijas ierīcē maltu kafiju un nedaudz sakratiet, lai tā noklātu visu trauka apakšu.

deda-kava

5. solis

Aplejiet kafiju ar ūdeni. Tagad lejiet tik, cik vajadzīgs, lai noklātu visu iebērto kafiju. Tagad kafija “uzzied”’ un izveido ko līdzīgu garozai.

blooming

Uzgaidiet 10 sekundes. To laikā kafija atvērsies un atbrīvos savas labākās īpašības.

6. solis

Tagad pievienojiet atlikušo ūdeni. Atkarībā no tā, cik porcijas vēlaties pagatavot. Uzlieciet vāciņu un uzgaidiet apmēram 3 minūtes.

pila-vandeni

7. solis

Filtru kopā ar kafiju spiediet uz leju. Nospiediet kafiju līdz pat kafijas ierīces apakšai.

spaudzia

Kafija ir gatava!

last-one

French Press kafijas pagatavošanas ierīce ir viens no vienkāršākajām un lētākajām veidiem kā pagatavot patiesi labu kafiju. Pateicoties vienkāršajai uzbūvei to ir vienkārši izmantot un kopt. Protams, vēloties iegūt perfektu garšu, jums jābūt gataviem izmēģināt daudz un dažādu lietu.

Autors Kafijas Draugs Andris
Kafijas Draugs Andris
andris@kafijasdraugs.lv
Interesanti video materiāli un speciāli piedāvājumi. Pierakstīties!