TOP kafijas piedāvājums 

Īstās kafijas meklējumos

#kafija

Atrast īsto kafiju ir tikpat liela māksla, kā atrast īsto vīnu.

ARABICA kafijas pupiņas parasti tiek izmantotas smalkākas kafijas pagatavošanai. Arabica kafijas koki aug vulkāniskās plantācijās 800-2000m virs jūras līmeņaTās kafijas pupiņas, kuras augušas vismaz 1500-2000m virs jūras līmeņa, iegūst apzīmējumu SHG (Strictly High Grown), un tās ir īpaši pieprasītas. Reģionālā izcelsme un audzēšanas augstums, ir kvalitatīvas kafijas vieni no noteicošajiem faktoriem, jo Arabicakafijas koki ir daudz neizturīgāki un saistīti ar lielākām izmaksām. Jo augstākā vietā kafijas koks ir audzēts, jo augstākas kvalitātes kafiju iespējams iegūt.

Arabica kafijas pupiņas ir nedaudz garākas kā Robusta. Tās ir zaļganīgi zilā krāsā un ir ļoti aromātiskas, ar piesātinātu augļu garšu.

Kafija. Kafijas Draugs

ROBUSTA – šīs šķirnes kafijas koki tiek audzēti zemākos pakalnos, tie labāk pārcieš klimata maiņas un slimības, kafijai ir rūgtāka garša un lielāks kofeīna saturs nekā Arabica kafijai. Nosaukumu tā ieguvusi, pateicoties tās izturībai. Aptuveni 30% no pasaulē saražotās kafijas ir tieši Robusta kafija, un tā ir espresso maisījumu svarīga sastāvdaļa, kas piešķir apjomu un padara to krēmīgāku.

SMARŽA! Kafiju var iedalīt pēc deviņiem izteiktiem aromātiem, ko nosaka pupiņu grauzdēšanas pakāpe: ogļains, pikants, sveķains, ar šokolādes aromātu, ar augu aromātu, ar augļu aromātu, ar ziedu aromātu.

Jā, patiesi visas šīs nianses var sasmaržot kafijā!

GARŠA! Lielākoties kafijai no viegli grauzdētām kafijas pupiņām piemīt augļu, ārstniecisko augu vai ziedu raksturīgā garša, un tā ir daudz kombinētāka. Savukārt tumšāk grauzdētu pupiņu garša ir vienkāršāka, un tai piemīt riekstu, karameles un šokolādes aromāti.

Kafija. Kafijas Draugs

Grauzdēšana

©      Gaišs grauzdējums – plašs aromāts un liela garšas pilnība.

©      Vidējs grauzdējums – pastiprina garšas nianses.

©      Tumšs grauzdējums – rūgta un karamelizēta kafija.

Malums

©      Gaišāk grauzdētām pupiņām piemērots smalkāks malums.

Der iegaumēt, ja kafija samalta par smalku, tad, uzlejot ūdeni, nav iespējams iegūt pilnvērtīgu pupiņu aromātu un vērtīgās vielas.

©      Rupjāks malums piemērots tumšāk grauzdētām kafijas pupiņām.

Der iegaumēt, ja malums ir pārāk rupjš, tad kafijas aromāts līdz galam neatveras.

Raksts sagatavots, izmantojot interneta materiālus

ĀTRĀ IZVĒLE
GrauzdēšanaMalums